Uutiset

Konepajateollisuus

Teknologia-messujen startup-kilpailuvoitto Skillgrowerille

Teknologia 19 -messut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 5.-7.11. Messujen yhteyteen sijoittuneen startup-kilpailun voitti Skillgrower, joka on kehittänyt matematiikan oppimista helpottavan oppimissovelluksen. 10 000 euron arvoisen stipendin lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Skillgrowerin perustaja Pasi Savola esiintyi startup-kilpailun pitchaus-tilaisuudessa.

Skillgrower on opettajien kehittämä palvelu, ja se on suunniteltu toimimaan kaikilla laitteilla älypuhelimet mukaan lukien. Yhdessä opiskelijoiden kanssa kehitetty oppimissovellus haluaa innostaa matematiikan opiskeluun myös vapaa-ajalla ja kotona.
”Suuri osa oppilaista, erityisesti pojista, alisuoriutuu matematiikan opinnoissa koulussa. Skillgrower poistaa oppimisen esteitä huomioimalla jokaisen oppijan henkilökohtaisia tarpeita esimerkiksi kasvattamalla oivalluksien määrää opiskelussa, tuomalla merkityksellisyyttä pelillisyyden avulla ja antamalla jokaiselle henkilökohtaisen oppimispolun”, sanoo Skillgrowerin perustaja Pasi Savola.
”Startup-kilpailuun osallistuminen on ollut upea kokemus, ja on ollut hienoa päästä tutustumaan sekä muihin kilpailijoihin että raadin jäseniin. Palkintorahat aiomme käyttää tuotekehitykseen ja myyntiin”, Savola sanoo.
Startup-kilpailun finaalissa oli Skillgrowerin lisäksi viisi muuta startupia: konenäön ja tekoälyn sovelluksiin keskittynyt Delicode, lämpöenergiaa hyödyntäviä lattiakaivoja kehittelevä Ensavetec, digitaalisiin sote-palveluihin erikoistunut Huoleti, teknologiankehityspalveluita sensoriteknologioissa ja signaalinkäsittelyssä tarjoava Meluta ja konenäköön perustuvia AR-sovelluksia kehittävä VimAi.

Lähes 15 000 kävijää, lähes 500 näytteilleasettajaa

Teknologian ja teollisuuden messutapahtuma Teknologia 19 kasvoi kokoa niin pinta-alaltaan kuin kävijämäärältään. Teknologia 19 -messuilla vieraili kolmen päivän kuluessa 14 558 alan ammattilaista. Heille esittäytyi lähes 500 näytteilleasettajaa. Näyttelyn lisäksi tapahtumaan kuului kymmeniä puheenvuoroja, paneelikeskusteluja, seminaareja, Ällistyttävät Robotit -finaalin, Teknologia 19 startup-finaalin sekä lukuisia oheistapahtumia kuten Teknologia Foorumin, OPC Day Finland -tapahtuman ja Tulevaisuuden työnantaja -teemapäivän.

Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtumakokonaisuus avautuu seuraavan kerran 9.–11.11.2021 ja tarjoaa järjestäjien mukaan silloin entistä vankemman ammattiseminaarikattauksen. Teknologia 19-tapahtumasta lisää joulukuun Konekuriirissa.

Lue myös: Teknologiakattaus Helsingissä

Lue seuraavaksi