Uutiset

Työkoneet

Intermat 2024 – Magni kompaktissa koossa

Parhaillaan käynnissä olevassa Intermat-näyttelyssä tapahtuu myös 5,6 metriin nostavan Magni TH3.6 -minikurottajan ensiesiintyminen. Sen maksimi nostokyky on 3 000 kilogrammaa. 5,4 metriin saakka nousee sinnekin melkoinen taakka eli 2 500 kilogrammaa. Kolme metrin ulottuvuudella maasta nousee 1 000 kilogrammaa. Kyseessä on siis kurottajien pikkujättiläinen.

Voimanlähteenä on 55 kilowatin tehoinen Deutz (Stage V). Hydrostaattinen voimansiirto antaa maksiminopeudeksi 35 kilometriä tunnissa. Ohjausvaihtoehdot ovat kurottajamaailmasta tutut; etu- ja nelipyörä- sekä rapuohjaus.

Ohjaamossa on noudatettu kiinteärunkoisten TH-kurottajien viitoittamaa tietä. Iso seitsemän tuuman kokoinen kosketusnäyttö sijaitsee etuoikealla ohjauspyörän vieressä. Kaikkia älylaitteiden käyttäjiä ja lataajia ilahduttaa tieto siitä, että ohjaamossa on useampi usb-portti (3.0 ja C). Edelleen ohjaamosta löytyy muun muassa ilmajousitettu istuin, säädettävä ohjauspyörän pylväs ja radio. Isommista kurottajista tuttu kuormanvalvontajärjestelmä LMI (Load Moment Indicator) on pikkukurottajassakin vakiovarusteena.

Magni lanseeraa Pariisin keväässä myös kolmeen malliin uuden nousevan ja kallistuvan ohjaamon, joka helpottaa kuljettajan työskentelyä silloin, kun nostotyötä tehdään yläilmoissa. Malleihin 6.22, 6.26 ja 6.31 asennettavissa oleva ohjaamo nousee 1,5 metriä ja kallistuu välillä 0–16 astetta.


Suomessa Magnit myy Avesco Oy.


Lue seuraavaksi