Uutiset

Työkoneet

Intermat 2024 – Dynaset palkittiin

Dynasetin HRVB (hydraulinen kierrätysimukauha) on palkittu kultamitalilla arvostetussa Intermat Innovation Awards 2024 -kilpailussa. Seremonia pidettiin illalla 24. huhtikuuta. Kuvassa Dynasetin toimitusjohtaja Anni Karppinen ja R&D johtaja Pasi Yli-Kätkä esittelevät ylpeinä palkintoa.

”Fiilishän on mitä parhain – oli upeaa käydä pokkaamassa maanrakennus-, purku- ja kuljetuskategorian ykköspalkinto innovaatiogaalassa. Tämä on upea tunnustus tiimillemme erinomaisesta kehitystyöstä. Kiitos myös läheiselle yhteistyölle asiakkaidemme kanssa. Hydraulinen kierrätysimukauha HRVB on erinomainen vastaus purkupuolella toimivien asiakkaidemme tarpeeseen eli purkutyömaiden jätteen keräykseen ja lajitteluun. Se mahdollistaa jätteiden keräyksen ja kierrätyksen turvallisesti jätteenkäsittelykuluja karsien. Lisäksi sitä on mahdollista hyödyntää myös muihin käyttötarkoituksiin kuten esimerkiksi huolto- ja siivoustöihin”, tiivistää Karppinen.

”Tämä tunnustus korostaa HRVB:n uraauurtavaa suunnittelua ja sen mahdollisuuksia mullistaa jätehuoltoprosessit purku-, rakennus- ja kiinteistönhallinta-aloilla.”

Monikäyttöinen ihme jätehuoltoon

HRVB on Dynasetin mukaan käänteentekevä tuote, jossa yhdistyvät perinteisen kaivukoneen kauhan liikuteltavuus tehokkaaseen imuriin ja ilmapuhaltimeen. Lisälaite hyödyntää yhteensopivien liikkuvien työkoneiden hydraulista voimaa vahvan imun tuottamiseen, mikä mahdollistaa tehokkaan jätteiden lajittelun ja roskien keräämisen. Ja koska kauhalla voi imeä, sillä voi myös puhaltaa.

”HRVB erottelee erinomaisesti pienetkin roskat esimerkiksi rauniokasoista, sujuvoittaa jätteiden lajittelua ja edistää työmaiden puhtaanapitoa ja näin ollen myös vähentää roskien leviämistä tuulen mukana luontoon. Alipaine (-8 kPA) ja maksimi-ilmamäärä (3,4 m³/s) takaavat kauhan erinomaiset imuominaisuudet. Nyt on mahdollistavat erilaisten materiaalien, kuten puun, villan, muovin ja jopa kevytsoran (LECA) kerääminen. Tämä merkitsee parempia jätteenkäsittelymenetelmiä ja mahdollisia kustannussäästöjä”, sanoo Dynasetin markkinointipäällikkö Jyri Hartikainen.

”HRVB parantaa myös työturvallisuutta, sillä sen avulla roskia ja materiaalia voi kerätä turvallisesti kaivukoneella käsityön sijasta”, päättää Hartikainen.

Lue seuraavaksi