Uutiset

Uutiset

Työtehoseura täytti 100 vuotta

Jo sadan vuoden ajan Työtehoseura on kehittänyt suomalaista työelämää ja kouluttanut satoja tuhansia teknisten alojen ammattilaisia. Juhlatapahtumassa nostettiin malja arvokkaalle historialle ja kiinnostavalle tulevaisuudelle yhdessä kumppaneiden kanssa.

”Työtehoseura on tehnyt 100 vuotta työtä, jolla on merkitystä. Sen työ on vanhaa, mutta samalla äärimmäisen modernia. Koko historiansa ajan on keskitytty talouskehityksen ja kasvun kannalta kaikkein olennaisimpaan ydinkysymykseen – tuottavuuteen ja uusien osaajien saamiseen”, luonnehti Työtehoseuran valtuuskunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen.

Tänä päivänä Työtehoseura kouluttaa ammattilaisia työelämään 14 koulutusalalla sekä toimii työn tutkijana ja kehittäjänä useilla ammattialoilla. Kuluneen 100 vuoden aikana on koulutettu yli 500 000 henkilöä ja toteutettu yli 10 000 tutkimus- ja kehittämishanketta.

”Työtehoseuran kantavana periaatteena on kehittää työtä aloilla, joiden varassa koko tämä yhä monimutkaistuva yhteiskunta pyörii. Se on nähnyt tuottavuus- ja osaamistarpeet suorittavassa työssä. Kuljetusalat, rakentaminen, työkoneet, metsäkoneet ja kotitalousalat eivät paistattele talouslehtien bisnesuutisissa, mutta kaikki kuitenkin perustuu sen varaan, että meillä on alansa osaavia yrityksiä ja työntekijöitä juuri näillä aloilla. Unohtamatta juuria pelloilla, metsissä ja kodeissa, kertasi Matti Vanhanen, antaen erityisen huomion Työtehoseuran maahanmuuttajien koulutuksille, joita on toteutettu jo 1970-luvulta alkaen.”

Arvokkaasti historiaa, luottavaisesti tulevaisuutta

Juhlavuoden kunniaksi Työtehoseura luovuttaa kulttuurihistoriallisesti arvokasta arkistomateriaalia ja yhdistyksen vanhimpia dokumentteja Kansallisarkistoon. Arkistoinnin lisäksi on käynnissä vanhojen valokuvien ja tutkimusjulkaisujen digitointi sähköiseen muotoon. Historiaa arvostaen on hyvä ponnistaa tuleville vuosikymmenille.

”Työtehoseuralla on tulevaisuudessakin vahva roolinsa kehityksen keskiössä, muuttuvan yhteiskunnan ja työn muutosten mukana. Perustana on vahva yhteistyö työelämän ja kumppaneiden kanssa. Työtehoseura on mukana rakentamassa Suomesta hyvän työn kärkimaata nyt ja tulevaisuudessa”, toteaa Työtehoseuran toimitusjohtaja Juha Ojala.

Juhlavuoden kotisivut www.tts.fi/tts/tyotehoseura100/
Työtehoseura 100 vuotta – video https://youtu.be/Fn-Ed0v9fEU
Lue seuraavaksi