Uutiset

Yleinen

FinnBuild Highlights 2024 -kilpailu on avattu


Vuoden 2022 FinnBuild Highlights -kilpailun voittanut Hyperion Robotics Oy.


FinnBuild Highlights -kilpailussa etsitään jälleen vuoden mielenkiintoisimpia uutuustuotteita ja -palveluja. Suomen suurin rakennus- ja talotekniikkamessut FinnBuild täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Kansainvälinen juhlatapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8.–10.10.24.

Rakennus- ja talotekniikan alan ammattilaiset kokoontuvat lokakuussa juhlatapahtumassa, jossa on luvassa nostalgisen tunnelman ja historianostojen lisäksi laaja kattaus uutuustuotteita rakentamisen vihreään siirtymään, kiertotalouteen, älyrakennuksiin ja energiansäästöön liittyviä ratkaisuja sekä merkittäviä innovaatioita. Kansainväliseen juhlatapahtumaan on ilmoittautunut mukaan jo yli 250 yritystä.  

FinnBuild Highlights -kilpailussa etsitään rakennusalan mielenkiintoisimmat keksinnöt ja tuotekehityksen helmet, jotka  

  • tehostavat alan liiketoimintakykyä, laadunkehitystä ja turvallisuutta tai   
  • ekologista vastuullisuutta (vähähiilisyys, kiertotalous, biodiversiteetti) tai  
  • sosiaalista vastuullisuutta (henkilöstö, yhteiskuntavastuu, rakennuksen loppukäyttäjät).  

Ehdotus voi olla tutkimus- tai kehitystyöhön perustuva, alaa uudistava valmis tuote, palvelu tai menetelmä, joka täyttää kilpailun hakukriteerit. Suomen Messusäätiön myöntämän 15 000 euron palkintorahan saaja valitaan yleisöäänestyksellä FinnBuildissä 8.–10.10.24. 

”Vastuullisuusasiat ja vihreä siirtymä ovat asioita, joita pidämme Helsingin Messukeskuksessa erittäin tärkeänä ja haluamme korostaa tätä näkökulmaa myös järjestämissämme kilpailuissa. SPAN-puusiltakilpailu tukee sen sijaan opiskelijoiden roolia ja näkyväksi tekemistä tulevaisuuden työntekijöinä rakennusalalla”, sanoo FinnBuildin liiketoimintajohtaja Jussi Kivikari.  

SPAN-puusiltakilpailu haastaa FinnBuildissä opiskelijat ja ilmoittautuminen on käynnissä tapahtuman nettisivuilla. Kilpailu on tarkoitettu rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille ympäri Suomea. Kilpailutehtävänä on rakentaa 1,0 metrin vapaan jännevälin silta, kun käytettävissä on 9 metriä 10×10 mm rimaa, 1,5 metriä 10×20 mm rimaa ja 1 dl Erikeeperiä. 

Suomen Messusäätiön myöntämä 5000 euron arvoinen stipendi jaetaan kilpailukategorioittain pienempiin 2×1500 e ja 2000 e osiin.  

SPAN-puusiltakilpailun järjestävät yhteistyössä Messukeskus, Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry. sekä RIL ry. FinnBuild-messujen yhteydessä, jossa järjestetään myös kilpailuun ilmoitettujen puusiltojen kokoaminen ja koestus. Kilpailua sponsoroivat A-insinöörit ja Ramboll.   

FinnBuild on rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten, kävijöiden lukumäärällä kuin näyttelypinta-alalla mitattuna. Se järjestetään normaalioloissa joka toinen vuosi. Vuonna 2022 tapahtumassa vieraili lähes 18 000 kävijää. 

Lisätietoja:  
Finnbuild.fi

Lue seuraavaksi