Uutiset

Työkoneet

Makupaloja Mansen Mörinöiltä 2024 – osa 6

Vuoden 2024 Mansen Mörinöillä oli runsaasti nähtävää. Toimittajamme kiersivät tapahtumassa ja raportti julkaistaan nyt useammassa osassa. Kooste on myös tulevassa Konepörssissä 5/2024. Tässä osiossa KH-Koneet, Edeco Tools, KH-Tekninen Kauppa, Crent, Mateko , CE Rental, Ramtec, Oilset, Huoltoset, Hs tuotteet, Jordas, Loukkomotors, IKH, Hankkija sekä Konevuokraamo Vatupassi.


KH-Koneet, Edeco Tools, KH-Tekninen Kauppa
KH-Koneiden, Edeco-Toolsin ja KH-Teknisen Kaupan toimipiste Pirkkalan Turkkiradalla oli jälleen eräs Mörinöiden keskipisteitä. Petri Haverinen esitteli hulppeasta konevalikoimasta Kramer 8085 Artic Power+ -pyöräkuormaimen, jossa huomiota on kiinnitetty esimerkiksi hydrauliikan säädeltävyyteen, taloudellisuuteen sekä runsaaseen työtä helpottavan automatiikan määrään.
Sähkökoneista KH-Koneet esitteli mielenkiintoisen Kramer 5065e -pyöräkuormaimen, jonka edistyksellinen litium-ioni-teknologia takaa pitkäkestoisen ympäristöystävällisen työskentelyn kaikissa olosuhteissa. Kramer 5065e soveltuu loistavasti esimerkiksi sisätiloihin tai tunneleihin, ja täyden työtehon kone saavuttaa noin viiden tunnin latauksella.
Myös Yanmar oli tuotteineen Mörinöillä KH-Koneiden toimipisteessä näyttävästi esillä, ja huomion keräsi esimerkiksi kymppitonnin luokan Yanmar SV100 -tela-alustainen kaivukone. Yanmar on luonnollisesti varusteltavissa hyvin tarkoin omien työtehtävien mukaisesti, ja pakettiin voi hankkia runsaasti lisälaitteita tai lisää valotehoa.
KH-Teknisen Kaupan Kobelco-valikoima oli Mörinöillä mukana minikoneista aina SK-sarjan järeimpiin yksilöihin. Mörinävieraita kiinnostava malli oli esimerkiksi Kobelco SK140 SRL-7 -telakone metsävarustelulla, johon kuuluvat mm. korkea alavaunu ja järeät alustaratkaisut.
Crent
KH-Koneet Groupiin kuuluva Crent Oy oli vahvasti Mörinöillä mukana Pirkkalan Tuottotiellä. Crent mahdollistaa maanrakennuskoneiden vuokrauksen aina työmaan sen hetkisen tarpeen mukaan ja tarjolla on koko KH-Koneet Groupin kattava tuotevalikoima, kuten pyöräkuormaimet, kaivukoneet, valssijyrät, maantiivistäjät, kompressorit ja generaattorit. Vuokraus tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua koneiden ominaisuuksiin ennen lopullisen hankintapäätöksen tekemistä.

Ramtec
Ramtec esitteli Mörinöillä esimerkiksi uuden Robi DG11 -purku- ja lajittelukouran. Uutuuskoura soveltuu 6–14 tonnin koneluokkaan ja sen työpaino on 450 kiloa. Koura on saatavilla pyörittimellä tai ilman, ja se on myös tarkoin lisävarusteltavissa omien työtehtävien mukaisesti.

Mateko, CE Rental
Matekon ja CE Rentalin Pirkkalan toimipisteellä Turkkiradalla oli runsaasti nähtävää ja koettavaa. JCB-valikoimassa pääpaino oli kesän urakoihin tarvittavilla koneilla, mutta luonnollisesti esillä oli myös paljon muuta tarjontaa kaikkiin urakoitsijoiden tarpeisiin. CE Rentalin kattavien ja yksilöllisesti räätälöitävien konevuokrauspalveluiden suosio on myös kovassa kasvussa, ja Pirkkalan toimipisteen Kimmo Kallio kertoikin erityisesti pyöräkuormaimilla sekä kumiteloilla varusteluilla kaivukoneilla olevan tällä hetkellä runsaasti kysyntää.
Matekon valikoimaan liittyneiden Kubotan maatalouden ja kiinteistönhuollon tuotteisiin kuuluvat 74–175 hevosvoiman maatalous- ja 23–62 hevosvoiman kiinteistötraktorit, työajoneuvot sekä erikokoiset ruohonleikkurit. Mateko toimii myös Kubotan huoltopisteenä sekä varaosien jälleenmyyjänä. Kuvan Kubota M7173 edustaa 170 hevosvoiman luokkaa ja kattavaan varusteluun kuuluvat esimerkiksi etunostolaite, etuvoimanottoakseli sekä ilmastointi.
Matekon perinteisellä rompetorilla tehtiin huikeita löytöjä heti Mörinöiden alkulaukauksesta lähtien.

Oilset
Oilset Oy on Petro-Canadan tuotteiden uusi dynaaminen maahantuoja, joka esitteli Pirkkalan Turkkiradalla kattavaa ja erittäin korkeatasoista tuotevalikoimaa sekä yksilöllistä palvelutasoaan. Oilsetin toiminta on lähtenyt vauhdilla käyntiin, ja voiteluaineiden rinnalle on tullut jo laadukkaiden suodattimien, kemikaalien, laitteistojen sekä AdBlue-tuotteiden edustussopimuksia. Petro-Canadan lisäksi valikoimaan kuuluvat esimerkiksi  Cougar Lubricantsin voiteluaineet, NoitechinMann-Filterin ja Hifi-Filterin suodattimet, Arom-Dekorin puhdistus- ja AdBlue-nesteet sekä Q8-öljyt. Lisäksi saatavilla on myös rasvaus- ja öljyntäyttölaitteistoja sekä PRF-aerosoleja.

Huoltoset, Hs tuotteet, Maslag, Pispalan Puu ja Rauta, Ylöjärven Hydrauliikka, Pinsiön osapalvelu
Myös Ylöjärvellä möristiin ja Kolmenkulmantiellä esittäytyivät Huoltoset, Hs tuotteet, Maslag Oy, Pispalan Puu ja Rauta, Ylöjärven Hydrauliikka sekä Pinsiön osapalvelu. Esillä oli esimerkiksi kiinnikkeitä Avant-koneisiin ja mönkijöihin sekä useita lamelliharjaratkaisuja.
Jordas
Björn Jordas esitteli Mörinöillä Finntilt- ja Jordas-pyörittimiä. Yritys on valmistanut tuotteita jo 15 vuoden ajan omaan käyttöön, ja kysynnän kautta laitteet on nyt tuotu yleisille markkinoille. Pyörittimiä on lähes
kaikkiin kokoluokkiin ja valittavissa on hallinta perinteisellä tai väyläohjauksella. Oman kokemuksen kautta yrityksen tuotteet vastaavat maamme laatuvaatimuksiin ja yksinkertainen
rakenne lisää huoltojen helppoutta.

Loukkomotors
Mörinöillä oli mahdollisuus tutustua myös vapaa-ajan tuotevalikoimaan, ja loistavana esimerkkinä toimi Loukkomotors, jonka toimipiste Pirkkalan Jasperintiellä keräsi runsaasti mörinävieraita. Esillä olivat esimerkiksi Can-Am-traktorimönkijät, Husqvarnan laadukas tuoteperhe, Ultratecin kotimaiset mönkijän peräkärryt, Lynxin ja Ski-Doon moottorikelkat sekä Alutrollin veneet. Lapsille tarjolla oli E-Bike-rata ja koeajettavissa olivat Gas Gasin näyttävät sähköpyörät.

IKH
IKH keräsi Mörinöillä Pirkkalaan valtavan yleisömäärän, ja tarjolla oli hyvää ruokaa sekä runsaasti tuote-esittelyjä ja messutarjouksia. Esillä olivat esimerkiksi Milwaukee-tuotteet sekä Stihlin moottori- ja raivaussahat sähköisinä ja perinteisinä versioina. Stihlillä sahoja on jokaiseen kokoluokkaan, kuten kuvan sarjavalmisteinenkin saha todistaa.

Hankkija
Hankkijan toimipisteessä Tampereen Nuutisarankadulla oli Mörinöillä esillä todella monipuolinen ja laadukas konekattaus. Mörinävierailla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi Claasin pyöräkuormaimiin, traktoreihin sekä kurottajiin.
Hankkijalla huomion keräsivät myös kotimaiset, Uusikaarlepyyssä valmistettavat Norcar-pienkuormaimet, joista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen tarpeeseen. Koneiden kaatokuormat ovat 750–1760 kg, ja nostokorkeudet yltävät jopa 3,3 metriin.

Konevuokraamo Vatupassi

Kun puhutaan Mörinöiden näyttävimmistä kohteista, ei voi unohtaa Konevuokraamo Vatupassin toimipistettä Tampereen Pöytäsarankadulla. Avesco Rentin kaluston vuokrausta hoitava Vatupassi esitteli kattavan tuotepalettinsa ja yleisön suosioon nousivat Stunt Freaks Teamin huimat moottoripyörätemput.

Vatupassilla oli Mörinöillä esillä koko yrityksen laaja tuotekattaus pienkoneista aina raskaisiin pyöräkuormaimiin ja kaivukoneisiin. Vatupassi tuntee maamme asiakaskunnan vaatimukset, ja räätälöi tarvittaessa järkevät kokonaisratkaisut esimerkiksi isojen rakennuskohteiden tehokkaaseen toteuttamiseen.
Lue seuraavaksi