Uutiset

Kuljetuskalusto

Kovi Oy: 50 vuotta kehityksen kärjessäKovi Oy on kouvolalainen vuonna 1974 perustettu perheyritys, joka nykyään tunnetaan lähinnä raskaan kaluston hydrauliikka-, kylmäkone- ja polttoainesäiliöiden valmistajana. Yritys on tunnettu laadukkaista tuotteistaan, joissa sarjatuotannon tehokkuus ja hintataso yhdistyy onnistuneesti tuotteiden yksilöllisyyteen sekä tyylikkääseen ulkonäköön.

Jorma Uusi-Jaakkolan perustaman Kovin menestys on yrityksen koko historian ajan perustunut panostukseen tekniseen tuotekehitykseen ja rohkeaankin uudistumiseen. Eri toimialojen markkinoiden käyttäytymistä seurataan hyvin tarkoin, ja uusia tuotteita sekä tuoteperheitä on tuotu saataville alan tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä Kovin päätuotteena ovat hydrauliikan alumiiniset runkosäiliöt ja hyvin suosittuja ovat myös tilaa säästävät pystysermisäiliöt. Kovin innovatiivisen insinöörityön kautta markkinoille on tuotu myös erikoistuotteita pelastuskaluston ja radankorjauskaluston käyttöön, ja mielenkiintoinen uutuus on esimerkiksi matkailuauton varustelaatikko.


Alumiinia sen olla pitää


Kovin vetovastuussa noin kymmenen vuoden ajan toimineet Jorma Uusi-Jaakkolan tytär Niina Ukkonen sekä hänen puolisonsa Marko Ukkonen tietävät tarkoin alan korkean vaatimustason.
”Säiliöidemme laadukkuus vastaa raskaan kuljetuskaluston rankkojen työtehtävien standardeja, ja näin ajoneuvot pysyvät ajossa kaikissa olosuhteissa. Käytämme materiaalina alumiinia, ja näin vältymme ruosteen aiheuttamilta vaurioilta, ja samalla saavutamme huomattavan painoedun alumiinin keveyden ansiosta. Unohtaa ei myöskään sovi alumiinisäiliöiden tyylikästä ulkonäköä, sillä kyllähän autoissa pitää nykyään kiiltoakin olla”, kertoo Niina Ukkonen.

Kovi Oy:n nopeiden tuotetoimitusten takana on tuotannon tehokkuus ja isot toimitilat, jotka takaavat kattavan valikoiman ylläpidon.

”Alumiini on myös kestävyydeltään erinomainen materiaali ja perushuolloilla voi helposti varmistaa säiliöiden kestävyyden ajoneuvon koko käyttöiän ajaksi. Näin voi pienellä vaivalla varmistaa säiliöiden sekä pumppujen katkeamattoman toiminnan. Meiltä saa luonnollisesti kaikki tarvittavat huolto- ja varaosat nopeilla toimituksilla ja kustannustehokkailla hinnoilla”, lisää Marko Ukkonen.


Panostus tekniikkaan


Kovi on viime vuosina panostanut myös yrityksen konekantaan ja näin tuotannon tehokkuus on viety uudelle tasolle.

”Esimerkkinä investoinneista toimii muutama vuosi sitten hankittu levytyökeskus, joka vähentää alihankintatarvetta, nopeuttaa tuotannon tehokkuutta ja luonnollisesti lisää tuotevalikoimamme laajuutta. Keskus pystyy lävistämään, iskemään ja painamaan materiaalia, ja näin saamme taivutusta vaille valmiita osia valmiiksi merkittyinä. Ajallisesti säästöt ovat huomattavat, mikä näkyy myös asiakkaiden hintatason miellyttävyytenä, ja huomionarvoista on myös uusien tuotteiden prototyyppien helpompi kehitysmahdollisuus”, Marko Ukkonen korostaa.

Osoituksena Kovi Oy:n innovatiivisuudesta toimii tilava, mutta kokoonsa nähden kevyt ja helposti asennettavissa oleva matkailuajoneuvojen varustelaatikko. Laatikon keskiosan logo antaa hyvän vihjeen Niina ja Marko Ukkosen lempiharrastuksesta eli englanninbulldogien kasvatuksesta.

”Säiliöt muodostavat edelleen merkittävän osan tuotannostamme, ja hydrauliikkasäiliöitä on saatavana kaikissa kokoluokissa 500 litraan saakka. Kylmäkonesäiliöitä on tarjolla puolestaan runkoon tai seinään asennettavina aina 200 litran kokoisiin saakka. Tasaisen varma myyntituoteperheemme on raskaan ajoneuvoluokan työkalu-/varustelaatikkovalikoimamme, josta on saatavilla juuri oikean kokoinen ja muotoinen laatikko käytännössä jokaiseen ajoneuvoon. Mielenkiintoinen uutuus on puolestaan matkailuajoneuvojen takaosaan suunniteltu varustelaatikko, joka on näppärästi asennettavissa pyörätelineen päälle”, jatkaa Niina Ukkonen.


Hallittua kasvua


Kovi Oy:n tuotteiden asiakaskunnan enemmistön muodostavat alan päällirakenne- ja perävaunuvalmistajat sekä tarvikemyyjät.

”Meillä ei ole omaa suoraa myyntiä, mutta runsaan varastotilanteemme ansiosta tarvittavat tuotteet saadaan jälleenmyyjille erittäin nopeilla aikatauluilla. Merkittävä osa tuotteistamme menee kansainvälisille markkinoille, ja Kovi-tuotemerkki on tuttu esimerkiksi Ruotsin, Viron, Saksan tai Japanin raskaan sarjan kalustoissa.”

”Niin kone- kuin henkilöstöpuolelle tekemiemme Investointien ansiosta meillä on tällä hetkellä hyvä mahdollisuus myös tehostaa tuotantoamme huomattavasti, ja uusien tuotteiden kehittäminen sekä uusien asiakkuuksien hankkiminen on hyvässä vauhdissa. Lopuksi täytyy myös antaa kiitosta ammattitaitoiselle ja sitoutuneelle henkilökunnallemme, jonka avulla Kovi suuntaa tulevaisuuteen optimistisella asenteella”, päättävät Niina ja Marko Ukkonen.

Lue seuraavaksi