Uutiset

Työkoneet

Makupaloja Mansen Mörinöiltä 2024 – osa 5

Vuoden 2024 Mansen Mörinöillä oli runsaasti nähtävää. Toimittajamme kiersivät tapahtumassa ja raportti julkaistaan useammassa osassa. Koko kooste on myös Konepörssissä 5/2024. Tässä osiossa Rentti, Honkajoki Works, Honka Trading, Finnsiirto Group, Rinta-Jouppi Machine, Grolls ja Finn-Elox.
Rentti (Tracwest Oy)

Case-maarakennuskoneiden maahantuoja Tracwest Oy Rentti esitteli tapahtumassa laajan konekattauksen, jonka yhtenä erikoisuutena oli metsäalustainen Case CX180EM. Koneen varustukseen kuuluu luonnollisesti korkeampi ja leveämpi alavaunu, tukisukset sisä- ja ulkopuolella ja 900 millimetrin telalaput. Pohjapanssari ja alalasin suoja lisäävät turvallisuutta ja varmuutta metsässä työskentelyyn. Koneessa on lisäksi keskusvoitelu, Marttiinin kallistuva pikakiinnnike, kahdet lisähydrauliikat ja led-työvalot. Kone on myyty Metsäpalvelu Helminen Oy:lle, kertoi Rentin Juha Leivo (yläkuvassa).

Rentin maahantuontivalikoimaan kuuluvat myös laadukkaat eteläkorealaiset Everdigm-työlaitteet. ”Pystymme tarjoamaan muun muassa purkutyömaille laajan malliston peruskoneita työlaitteineen omaksi tai vuokralle”, muistuttaa Leivo.
Honkajoki Works Oy

Kiinteistöpalvelu Okkolin Ky:n Aku Okkolin (kuvassa vasemmalla) Ylö­järveltä löysi heti tapahtuman en­simmäisillä tunneilla etsimänsä. Honkajoki Worksin uusi kahteen suuntaan ajettava kauhaharja pääsi heti tapahtuman jälkeen pihatöihin Pirkanmaalle. Aku Okkolin ja Honka­joki Worksin Toni Laitolahti hymyili­vät kauppojen kunniaksi kilpaa au­ringon kanssa.
”Tämä oli jatkoa jo aikaisemmin tehdyille onnistuneille työlaitehankinnoille Tonilta”, kertoi Aku. ”Päivitettiin vanha kau­haharja uuteen. Honkajoki Worksin laitteet ovat toimineet meillä hyvin, joka vaikutti nopeaan päätöksente­koon”, lisäsi Aku
Honka Trading Oy

Honka Trading Oy:n Antti Forma (yläkuvassa) kertoi pyöräalustaisen Takeuchi TB395W -kai­vukoneen kiinnostavan muun muassa kuiturakentajia. Koneen saa myös yk­siosaisella puomilla, mutta valtaosa toimitetaan taittopuomilla. Se helpottaa työskentelyä ahtaissa paikoissa. Koneen siirtonopeus on lähes 30 kilometriä tunnissa, jolloin taajama-alueilla se usein riittää, eikä siirtoihin tarvita lavetti­kuljetusta. Useita Takeuchin pyöräalustaisia on menossa asiakastoimituksiin, mutta vielä saadaan tarvittaessa lisää koneita tälle vuodelle.
Finnsiirto Group

Finnsiirto-konsernin yhtiöt olivat nyt toista kertaa Mörinöillä esillä uu­dessa Lempäälän toimipisteessä, ja esille oli saatu myös uutuuskoneita.

Suomen Telakoneen esittelemä, kompakti pyöräalustainen HW 100 A on Hyundai-malliston ensimmäi­nen nelipyöräohjauksella varustet­tu kaivukone (yläkuva). Kone sopii erityises­ti taajamaympäristöjen ahtaisiin urakkakohteisiin. Koneen mootto­ri on Hyundai D34, joka antaa par­haimmillaan reilun 73,5 kilowatin (100 hv) hevosvoi­man nettotehot. Pakokaasun jälki­käsittelyjärjestelmällä varustettu ja siten helposti huollettava moottori täyttää kaikkien Hyundain A-sarja­laisten tapaan eurooppalaisen Stage V -luokituksen vaatimukset. Hyun­dai HW 100 A painaa mallimerkin­nän mukaisesti reilun 10 tonnia.

Metsäalustaisen Hyundai HX 145 ALCR HW:n (alakuva) työpaino on 18 tonnia ja se on varustettu 98,5 kilowattia (134 hv) tuottavalla Cummins F3.8 Stage V -moottorilla. Lyhyen peränsä an­siosta kone on varsin ketterä myös tiheämpien puustojen siimeksessä. Sähkötoiminen hydrauliikkapump­pujen ohjaus (EPIC) tekee puomi­työskentelystä sulavaliikkeistä ja tarkkaa. Monipuoliset koneen käy­tön ja polttoaineen kulutuksen seu­rantaominaisuudet (Eco Gauge, Eco Report ja Hi MATE) tukevat puoles­taan työskentelyn taloudellisuutta ja tuloksellisuutta sekä varmistavat seisokkiaikojen pysymisen mahdol­lisimman lyhyinä.


Simeri aloitti Jekko-mininostureiden maahantuojana aikaisemmin tänä vuonna ja nyt asiakkaille on luovu­tettu ensimmäiset koneet. Alakuvassa Mörinöillä esillä ollut Top-Rent Nos­topalvelut Oy:lle luovutettu säh­kökäyttöinen asennusnostin Jekko MPK 10 nostaa maksimissa 990 kilon kuorman vajaaseen viiteen metriin. Koneen ulottuma on 2,3 metriä.
Rinta-Jouppi Machine


Rinta-Jouppi Machinen Airman-minikaivukonevalikoima herätti kiinnostusta Pirkkalassa. ”Maahantuontivalikoimassamme on kaikkiaan 8 mallia paino­luokissa 1–5 tonnia. Useimpia kokoluokkia löytyy heti varastosta Ilmajoelta”, kertoi Rinta-Jouppi Machinen Seppo Salomäki.

”Tapasimme Mörinöillä pal­jon asiakkaitamme ja pääsimme tekemään kauppaa myös laajasta käytetyn koneen valikoimastamme”, kertoi Salomäki, ja toivotti kaikki tervetulleeksi tutustumaan Seinäjoen lentokentän läheisyydessä sijaitsevaan yli 150 ko­neen valikoimaan.
Grolls

Työvaatteiden ja suojaimien asiantuntijan Grollsin piha-alueelle oli saatu mu­kavasti tuote-esittelyjä ja -tarjouksia. Kauppa kävi lisäksi todella vilkkaasti myös myymälän puolella ja tarjolla olleet hodarit maistuivat lukuisille ta­pahtumavieraille. Piha-alueella oli esillä myös Rinta-Jouppi Machine Airman-minikaivukoneineen.
Finn-Elox Oy

Voitelukeskus Tonttila Oy Ltd:n liiketoiminnan ostanut Finn-Elox Oy ehti myös Mörinöille mukaan. “Keskitämme toimintamme Turkkiradalle Pirkkalaan. Käynnistämme remontin ja tuotantolaitoksen rakentamisen nykyisten tilojen yhteyteen heti”, kertoi toimitusjohtaja Jussi-Pekka Martikainen Mörinöillä.

Liiketoimintakauppa täydentää International Chem Oy -konserniin kuuluvan Finn-Elox Oy:n tuotevalikoimaa sen keskeisillä toimialoilla, ja mahdollistaa liiketoiminnan erittäin voimakkaan laajentamisen ja tuotevalikoiman täydentämisen uusille ja vanhoille asiakassektoreille.

Lue tästä lisää liiketoimintakaupasta.
Lue seuraavaksi