Uutiset

Kuljetuskalusto

Mikkeliin nousee S ja V Variksen uusi Scania-korjaamo

Scanian pitkäaikainen sopimuskorjaamo S ja V Varis aloittaa uuden, nykyaikaisen korjaamon rakennustyöt Mikkelissä. Yli 50 vuotta palvelleet toimitilat saavat nyt mukautua uusiin palveluihin ja korjaamon tukitoimiin, kun yritys varautuu tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin. ”Uusi korjaamo merkitsee meille uutta aikakautta. Olemme innoissamme voidessamme investoida tulevaisuuteen ja tarjota asiakkaillemme entistä parempia palveluita”, sanoo toimitusjohtaja Ville Varis.

Uusi sijainti, uudet mahdollisuudet

Uuden korjaamon sijainti tuo mukanaan lukuisia etuja. Muuttunut kalusto ja vanhan tielinjan haasteet ovat innoittaneet etsimään ratkaisuja, jotka palvelevat paremmin niin nykyisiä kuin tulevia asiakkaita.

”Nykyinen sijaintimme on palvellut meitä vielä hyvin, mutta tulevaisuuden tarpeet vaativat meitä uudistumaan ja samalla vanhat toimitilat tulevat tehokkaaseen käyttöön uuden korjaamon tukitoimien, kuten raskaan kaluston pesulan ja vuokrattavien parkki/varikko -tilojen myötä. Nykyisen Viitostien linjauksen myötä raskaan liikenteen määrä on ollut kasvussa, ja Mikkelin sijainti logistiikan solmukohtana on vahvistunut. Uusi sijainti Viitostien läheisyydessä takaa hyvät kulkuyhteydet ja vahvistaa tunnettavuuttamme”, kommentoi korjaamoyrittäjä Ville Varis.

Kohti sähköistä tulevaisuutta

Raskaskin kalusto sähköistyy vauhdilla ja sähköistymisen aikakauteen tunnettu Scania-korjaamo on varautunut jo huolella. ”Olemme jo pitkään panostaneet koulutuksiin, jotka varmistavat valmiutemme sähköisten autojen huoltoon ja korjaukseen. Valmistuvat tilat on suunniteltu ottaen huomioon sähköistymisen tuomat mahdolliset tarpeet”, kertoo S ja V Variksen korjaamopäällikkö Jani Varis.

Ympäristönäkökulmasta uusi toimitila mahdollistaa toiminnan tehostamisen, kierrätyksen ja lajittelun parantamisen. ”Nykyaikainen jäteasema on keskeisessä roolissa, ja paikalliset yhteistyökumppanit ovat mukana ympäristösuunnittelussa. Tämä on askel kohti ympäristöystävällisempää toimintaa”, toteaa Ville Varis.

Vahva korjaamoverkosto luo varmuutta asiakkaille

Scanian palveluverkosto Suomessa on alan kattavin. Scania Suomi Oy:llä on 19 omaa Scania-keskusta Suomessa ja Mikkeliin nouseva S ja V Variksen Scania-palvelukeskus on yksi seitsemästä Scanian sopimuskorjaamosta Suomessa. ”Scania haluaa tarjota asiakkailleen aina parhaan kokonaisratkaisun ja siinä huolto- ja korjaamopalveluilla on ratkaiseva rooli. On aivan upeaa, että Mikkeliin nousee Scanialle uusi täyden palvelun keskus. Sillä takaamme asiakaslupauksemme täyttymisen ei pelkästään Mikkelin talousalueella, vaan kaikille Scania-perheen jäsenille”, iloitsee Scania Suomen toimitusjohtaja Henna Wickström.
”Variksen pitkä historia ja toiminta meidän kumppanikorjaamonamme on ollut asiakkaidemme keskuudessa erittäin arvostettua. Valmistuva toimitila edelleen vahvistaa heidän rooliaan laadukkaan Scania-palvelun tuottajana Suomessa”, Henna Wickström lisää.

Variksen korjaamon on määrä valmistua loppuvuodesta 2025, tuoden näin myös paremmat tilat Scanian automyynnille, ja lisäkapasiteettia jo ennestään laajalle Scanian huolto- ja korjausverkostolle. Viitostien liikennemäärät ovat olleet kasvussa ja korjaamon tulevan sijainnin ohitse kulkeekin 800–900 raskasta ajoneuvoa vuorokaudessa. Sijainti lähempänä asiakaskuntaa tukee uuden kokonaisuuden menestystä. Scanian pitkäaikainen sopimuskorjaamo S ja V Varis on valmis vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin, tarjoten asiakkailleen entistäkin parempaa palvelua ja vahvistaen samalla Scanian asemaa alueella.

Artikkelikuva: S ja V Varis

Lue seuraavaksi