Uutiset

Työkoneet

Intermat 2024 – Takeuchin kasitonninen pyörillä

Intermat-näyttely Pariisissa on menossa toista päivää ja jatkuu lauantaille 27.4.2024. Uutuuksia on esillä yhdellä jos toisella näytteilleasettajalla. Japanilainen Takeuchi on tuonut Pariisin kevääseen mielenkiintoisen uutuuden, nimittäin noin kahdeksan tonnin painoisen pyöräalustaisen ja taittopuomilla varustetun kaivukoneen mallimerkinnällä TB370 W. Tämän uuden kolmossarjalaisen muotoilu perustuu toteutukseltaan pitkälti tela-alustaiseen TB370-malliin.

Pelkillä tukijaloilla varustettuna kone painaa 7 900 kilogrammaa. Kun tähän lisätään vielä puskulevy, paino nousee yli kahdeksan tonnin. Suomessa työpainoa lisää myös puomin päähän mitä luultavammin asennettava kallistuva kauhanpyörittäjä.

Maksimi nopeus on 30 kilometriä tunnissa ja voimansiirto pitää sisällään vakionopeussäätimen. Stage V -tason dieselmoottorin on valmistanut Kubota. Sen teholukemaksi ilmoitetaan 54,6 kilowattia. AdBlueta ei tarvita pakokaasujen laimentamiseksi.

”Niin kuin muissakin valmistajan koneissa, valmiina on kolme kappaletta kaksitoimisia hydrauliikkoja. Niitä hallitaan kaivuvipujen rullilla. Myös puskulevyä ja tyvitaittoa voidaan ohjata rullilla. Mainittakoon vielä vakiona olevat 270 asteen näkymän tarjoava kamera, tankkauspumppu kelalla, runsas ledvalaistus sekä kipattava hytti”, kertoo Tomi Ylipaasto Suomen maahantuojalta (Honkatrading Oy).

Ohjaamossa kaivuvivut sekä näyttöruutu ovat kiinni istuimessa eli koko hoito liikkuu yhtaikaa.

Ylipaaston mukaan ensimmäiset TB370W -kaivukoneet saapuvat Suomeen loppuvuodesta.


Lue seuraavaksi