Uutiset

9.12.2019

Teknologia 19 käynnistyy Helsingissä

Teknologia 19 käynnistyy tänään Messukeskuksessa Helsingissä.  5.-7.11 järjestettävässä usean teknologia-alan tapahtumassa ovat mukana automaatio, elektroniikka, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakennus, levytyö, kunnossapito, AI ja robotiikka sekä ICT.

Teknologia 19 -messuilla paneudutaan eri teknologioiden ajankohtaisiin kysymyksiin. Teema ihminen ja vastuullisuus näkyy messuilla muun muassa ohjelmissa ja näytteilleasettajien osastoilla.

Näyttelyn lisäksi ohjelmakokonaisuudessa on puheenvuoroja mm. keinoälyn tulevaisuudesta, avaruusteknologian mahdollisuuksista ja onnistuneista digitalisaatiohankkeista.
Teknologia 19 on tähdätty myös opiskelijoille, jotka ensimmäisenä messupäivänä 5.11. voivat näytteilleasettajien osastoilla keskustella erilaisista uravaihtoehdoista teknologia-alan yritysten edustajien kanssa. Tulevaisuuden työnantaja -päivän aikana yritykset voivat esimerkiksi tehdä rekrytointihaastatteluja, kertoa tulevista rekrytointitarpeista tai esitellä yrityksen eri toimenkuvia. Päivään osallistuvat yritykset on merkitty osastoilla Tulevaisuuden työnantaja -tarralla. 
Teknologia-alan opiskelijat voivat tutustua tuleviin työnantajiinsa myös Tech Corner -lavalla 5.11. klo 13 järjestettävässä pitchaus-sessiossa, jossa yritysten edustajat kertovat tulevista työmahdollisuuksista ja yrityksistään työpaikkoina.  
Ohjelmassa on myös startup-kilpailun finaali. Se järjestetään XPlanar Stagella keskiviikkona 6.11. Kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä. Finaalissa on mukana kuusi yritystä: Delicode, Ensavetec, Meluta, Delicode, Skillgrower ja VimAI. Teknologia-messut järjestetään kahden vuoden välein. Viimeksi tapahtuma oli ohjelmassa vuonna 2017.

Lue seuraavaksi