Uutiset

Konepajateollisuus

Rocla 75, Suomi 100

Järvenpäässä trukkeja ja automaatiojärjestelmiä suunnitteleva, valmistava ja markkinoiva Rocla Oy täyttää 75 vuotta. Roclalaiset kokoontuivat juhlakuvaan Suomi 100 -vuoden hengessä. Rocla kasvaa voimakkaasti ja työllistää 400 ammattilaista tuotekehityksessä, tuotannossa ja automaatioliiketoiminnassa tukitoimintoineen.

Osakuva… 

Yritys perustettiin kesäkuussa 1942 valmistamaan kamiinoita sodankäynnin tarpeisiin. Sodan loputtua tuotevalikoima siirtyi kamiinoista ja putkisängyistä varastokärryihin, haarukkavaunuihin ja erilaisiin kuljettimiin. Ensimmäinen sähkötrukki suunniteltiin 1960-luvulla, ja ensimmäinen automaattitrukki (vihivaunu) 1983. 

Nykyään Rocla Oy on osa japanilaista Mitsubishi Nichiyu Forklift -konsernia. Roclan tuotekehitys vastaa sähköisten varasto-, vastapaino- ja automaattitrukkien suunnittelusta MN:n globaalina tuotekehityskeskuksena.

Rocla panostaa voimakkaasti innovointiin, ja on kehittämässä kokonaan uutta digitaalista automaatioratkaisuympäristöä, jota kutsutaan Easy AGV -nimellä. Tämän avulla yritys pystyy tarjoamaan aiempaa helpommin täysin skaalautuvia automaatioratkaisuja. Globaalin automaatioliiketoiminnan kasvun ansiosta Rocla panostaa myös uusiin resursseihin ja on rekrytoinut jo useita uusia roclalaisia eri tehtäviin. Parhaillaan yritys etsii viittä uutta ammattilaista ohjelmistokehitykseen.

Ja koko komistus.

Lue seuraavaksi