Uutiset

Konepajateollisuus

MasterTig-sarja uudistui

Kemppi julkistaa uudistuneen MasterTig-tuoteperheen. Ammattilaiskäyttäjille suunniteltu MasterTig-tuotesarjaan kuuluvat 230- ja 300 ampeerin teholuokat, ja vuonna 2020 tuodaan markkinoille lisäksi 400- ja 500 ampeerin mallit.

MasterTig on tuttu nimi Kempin tuotevalikoimassa, mutta nyt tuotesarja on uudistettu. Tuotteita ei ole vain päivitetty uuteen versioon, vaan on luotu täysin uusi sarja ammattihitsaajille, jotka tarvitsevat työssään AC- ja DC TIG -hitsausta sekä puikkohitsausta.

Kempin mukaan uudet MasterTig-hitsauslaitteet on suunniteltu käyttäjän näkökulmasta. Modulaarisen rakenteen ansiosta voidaan koota käyttäjän omiin tarpeisiin sopiva MasterTig-laitekokoonpano valitsemalla haluttu virtalähdemalli, käyttöliittymä, kaukosäädinvaihtoehto, kuljetuskärry ja poltin.

MasterTig-tuotteisiin on saatavilla kolme ohjauspaneelivaihtoehtoa: kaksi painikkeilla varustettua kalvopaneelia sekä vuorovaikutteinen MTP35X-ohjauspaneeli, jossa on 7 tuuman TFT-värinäyttö sekä havainnollinen graafinen käyttöliittymä, ja tuotteet tarjoavat useita korkean teknologian ominaisuuksia TIG-hitsauksen parantamiseksi. Esimerkiksi MicroTack-toiminto sopii erityisesti useiden toistuvien silloitushitsisarjojen tekoon ohuille materiaaleille tilanteissa, joissa pistehitsien siisti ja yhdenmukainen ulkonäkö on tärkeää. Kaksoispulssitoiminnossa puolestaan yhdistyy kaksi pulssisykliä, mikä voi nopeuttaa hitsausta jopa 30 %.

Optima AC on MasterTigin oma, mukautettu aaltomuoto, jossa yhdistyvät perinteisen siniaallon ja kanttiaallon parhaat puolet. Se parantaa hitsauksen laatua ja vähentää AC TIG -hitsauksen melutasoa jopa 20 %.

Samanaikaisesti MasterTig-tuoteperheen kanssa julkistetaan uusi Flexlite TX -hitsauspoltinmallisto. Uudet TIG-polttimet ovat suorituskykyisiä, ja niiden muotoillut kädensijat lisäävät työmukavuutta ja vähentävät hitsaajan käden väsymistä. Materiaalina käytetty silikonikumi takaa tukevan otteen, ja innovatiivinen muotoilu vähentää ranteen kuormitusta, jolloin hitsaaja voi keskittyä täydellisen hitsin tekemiseen.

Flexlite TX -hitsauspolttimet ovat täysin yhteensopivia MasterTig-hitsauslaitteiden kanssa. Polttimia on saatavana kaasu- ja nestejäähdytteisinä sekä monen pituisina ja tehoisina.

Lue myös: Kemppi juhlii 70-vuotista taivaltaan

Lue seuraavaksi