Uutiset

Konepajateollisuus

Masentia laajentaa palettiaan

Masentia kehittää Suomen toimintojaan. Talon edustuspalettiin kuuluvat nyt tuoreeltaan mm. konemerkit WFL ja Pama.

Masentia on pohjoismainen konetalo, jonka pääpaikka sijaitsee Tanskan Odensessa. Yrityksen perinteet ulottuvat yli 50 vuoden päähän.

”Tämä yritys toimi pitkään nimellä A-V-N Maskin. Koska Tanskassa oli muitakin hyvin saman kaltaisella nimellä toimivia yrityksiä, nimi vaihtui vuonna 2014 ja siitä lähtien olemme toimineet nimellä Masentia”, kertoo Suomen myyntipäällikkö Petteri Heinonen.

Nimi tulee latinan sanojen yhdistelmästä maskin ja sentia. Ne tarkoittavat konetta ja läsnäoloa.

”Tämä on perheyritys ja vastuuseen sekä asiakkaasta huolehtimiseen panostamme. Siten nimi kuvastaa toimintaamme hyvin”, Heinonen sanoo.

Nykymuotoinen Masentia sai nykymuotonsa vuonna 2016, kun yritys osti TL Maskinpartnerin toiminnan. Samassa yhteydessä taloon muutti myös Petteri Heinonen, pitkän linjan alan ammattilainen, joka nyt vastaa Masentian Suomen toiminnoista.

”Olemme sen jälkeen pikkuhiljaa rakentaneet myyntipalvelua Pohjanlahden tälle puolelle. Viime ajat työ on ehkä ollut nyt näkyvämpää”, sanoo Heinonen.

Petteri Heinonen kehittää pohjoismaisen konetalon Masentian Suomen toimintoja. Toimipaikka on Jyväskylässä.

Eurooppalaiskoneita kattavalla paletilla

Esimerkiksi Tanskassa ja Ruotsissa keskeisiin alan toimijoihin kuuluva Masentia on liikkeellä eri Pohjoismaissa hieman vaihtelevalla konepaletilla. Yhteisiä tekijöitä toki on, yritys keskittyy eurooppalaisiin konemerkkeihin, ja paletissa ovat kaikissa maissa ratkaisut niin jyrsintään, sorvaukseen, hiontaan kuin myös lasertuotteiden toimintoihin.

Samoja merkkejä kuuluu valikoimiin useita eri maissa.

”Pohjoismainen tausta antaa vahvuutta toimintaan. Usein konevalmistajat ymmärtävät Pohjoismaat yhtenä kokonaisuutena ja heidän on kannaltaan luontevaa, että edustuksetkin täällä ovat samalla taholla.”

Masentia panostaa kapeaan asiakassegmenttiin, mutta vahvaan merkkikokonaisuuteen. Suomessa talon edustuspalettiin ovat kuuluneet muutaman vuoden mm. Hellerin ja Unisignin koneistuskeskukset. Sorvauksen puolella edustetaan mm. Pietro Carnaghin karusellisorveja, hionnassa G+H Schleiftechnikin tuotteita. Lasereissa hyvin tunnettu alan merkki on Coherent-Rofin, jonka laajasta valikoimasta löytyy lasereita moniin käyttötarkoituksiin.

Edustuspaletti Suomessa laajenee, tuoreet laajennukset palettiin ovat itävaltalainen WFL Millturn Technologies sekä italialainen Pama.

”Itävaltalainen WFL Millturn on vaakakaraisten sorvauskeskusten valmistaja, italialainen Pama keskittyy avarruskoneisiin ja isoihin koneistuskeskuksiin. Kummatkin ovat eurooppalaisia hyvin tunnettuja high-end -konevalmistajia, ja sopivat siksi edustuskokonaisuuteemme hyvin. Molemmat ovat jo myös pitkään kuuluneet palettiimme muissa Pohjoismaissa”, sanoo Petteri Heinonen.

Koneet ja alan palvelut

Masentian konseptiin kuuluvat niin koneet kuin teknologiset ratkaisutkin.

”Asiakaskohtaisen koneräätälöinnin lisäksi tarjoamme huollot, varaosapalvelut sekä kattavan teknisen tuen koneillemme. Kokonaisvaltainen ja tasokas palvelu on ehdoton ydinasia tämän talon toiminnassa”, sanoo Petteri Heinonen.

Petteri Heinosen toimipaikka on Jyväskylässä. Lähin ja samalla Masentia-konsernin toinen pääpaikka ja tekninen toimipiste on eteläisen Ruotsin Värnamossa, missä sijaitsevat myös Suomenkin suuntaan palvelevat konenäyttelytilat.

”Värmanossa järjestetään säännöllisesti myös Open House- tyyppisiä tapahtumia, mihin myös suomalaisasiakkaat ovat tervetulleita. Yksi keskeinen piirre toimintaamme ovat myös tehdasvierailut, niitä organisoimme usein ja mielellämme. Tutustumiskäynnit Euroopan tehtaille käyvät sujuvasti nopeillakin aikatauluilla”, sanoo Heinonen.

Petteri Heinosen mukaan paitsi konepaletti, myös Suomen organisaatio laajentuu vähitellen.

”Olemme vasta alussa ja toimintojamme kehitetään. Jatkossa paletti ja organisaatio vahvistuvat”, sanoo Heinonen.

Lue seuraavaksi