Uutiset

Konepajateollisuus

EMO 2019 Hannover -katsaus, osa 3

Metallin koneiden ja laitteiden kansainvälinen messutapahtuma EMO järjestettiin Saksan Hannoverissa 16.-21.9. Seuraavassa EMO-kuvakatsaus, osa 3. Pääjuttu ja katsauksen ensimmäinen osa on julkaistu 3.10., toinen osa 10.10.

Doosanin automaattisella työkalunvaihtajalla varustettu pystysorvi VTM 1100 ATC oli messuilla Euroopan ensiesittelyssä hallissa 27. Max. sorvaushalkaisija ja -pituus 1100×960 mm, työkalumakasiini 12-paikkainen. Uutuuskonemalli matkaa jatkossa myös suomalaisasiakkaalle.

Tunnuksin World Strongest Robot esiteltiin tätä jättiläistä messuilla Fanucin osastolla. Toiminta-aluetta lisäävälle lineaariradalle sijoitettu Robot M-2000iA/2300 käsitteli soluratkaisussa koneblokkia. Robotin kakkos- ja kolmosakselien kaksoiskäytöt lisäävät suorituskykyä.

Sandvik Coromantin pääjohtaja Nadine Crauwels esiintyi lehdistötilaisuudessa mielenkiintoisesti teemanaan ajan megatredit ja niiden muutokset teolliseen elämään. Teollisuuden haasteet tuovat uusia mahdollisuuksia digitalisaatiolle, totesi Crauwels. Sandvik Coromant esittäytyi messuilla isolla osastolla.

Kiinnitinvalmistaja, matalakiinnittimien keksijä ja kehittäjä suomalaisvalmistaja OK-Vise oli mukana EMO 2019 -tapahtumassa osastollaan. Osastolla esiteltiin mm. yrityksen automaattista, langatonta kappaleen kiinnitysvoiman sopivuutta tarkkailevaa Digiforce-järjestelmää.

50-vuotias italialainen Fpt oli tuonut Hannoverin messuille mm. uutta tuotekehitystään edustavan liikkuvapylväisen Ronin evo-jyrsinkonemallin. Myös mm. tarkkaan ja nopeaan kiinnitykseen kehitetty oma FastMill-0-pistekiinnitinjärjestelmä oli messuosastolla esittelyssä.
Tällä kelpaa ajella. Hwacheonin VT 950 -pystysorvia esiteltiin messuilla vauhdikkaasti. Sorvissa max. sorvaushalkaisija on 950+ mm ja pituus 850 mm. Karassa on tehoa 45 kW. Korealainen Hwacheon valmistaa sorveja sekä pysty- ja vaakakaraisia koneistuskeskuksia.

Iso EMO mahdollistaa myös näyttävät showt. Mori Seikin pääjohtaja Masahiko Mori (kuvassa) esiintyi DMG Morin lehdistötilaisuudessa yhdessä DMG:n Christian Thömmesin kanssa. Teemana oli luja luottamus tulevaisuuteen uuden teknologian kautta sekä toki EMO:ssa esitelty konemallisto.

Soraluce oli mukana EMO:ssa kolmella konemallilla, kuvassa lattiatyyppinen avarruskeskus FP 8000, missä X 8000 mm, Y 3200 mm ja Z 1600 mm. Mukana koneessa vakautta lisäävä DAS-järjestelmä ja innovatiivinen voimakkaan kiinnityksen mahdollistava 5-akselipää Soralucen mallistosta.

Lue myös:

EMO 2019 Hannover, katsaus osa 1

EMO 2019 Hannover, katsaus osa 2

Lue seuraavaksi