Uutiset

Konepajateollisuus

Amadan CFC-teknologia: Nopea leikkaus, pieni kaasun kulutus

Amada on tuonut käyttöön uuden Clean Fast Cut (CFC) -teknologian vakiona suuritehoisiin (6 kW:n ja 9 kW:n) kuitulaserleikkauskoneisiinsa. CFC on Amadan mukaan jopa 90 % nopeampi vakiotyyppiseen Clean Cut (CC) -teknologiaan verrattuna ja toimii pienemmällä määrällä typpeä esimerkiksi 8 mm:n ruostumatonta terästä leikattaessa.

Amada Ensis 3015AJ 9kW

Amadan alkuperäisteknologia on kehitetty Amadan R&D-keskuksissa Japanissa ja testattu yhtiön European Laser Technical Centre -keskuksessa lähellä Müncheniä.

 CFC-teknologian avulla saatavat edut ovat uudenlaisen suuttimen muotoilun kautta optimoidussa kaasun virtausdynamiikassa sekä yhtiön oman, teollisuuden tehokkaimpiin 3 kW diodimoduuleihin perustuvassa laserkuitulähdetekniikassa, jotka ovat suurimmat lähteet teollisuudenalalla.

Etuja tuotantoon

CFC tarjoaa huomattavia etuja alihankkijoille, jotka valmistavat keskipaksusta ruostumattomasta teräksestä tai rakenneteräksestä leikattuja osia, sillä suuremmat leikkuunopeudet ja matalampi kaasun kulutus pienentävät osakohtaisia kustannuksia. Valmistajat, joilla on tarve hitsata tai maalata osia käsittelyn jälkeen, hyötyvät myös, sillä leikkuureunoja ei tarvitse puhdistaa toisin kuin esimerkiksi silloin, kun leikataan rakenneterästä happikaasun avustuksella. Niin ikään asiasta on hyötyä ruoka-, meri-, lääke-, ja kemian alan laitevalmistajille, sillä ruostumattoman teräksen tuotanto tapahtuu nopeammin.

9 kW:n Amada-kuitulaseria käytettäessä CFC-menetelmää voidaan käyttää ruostumattomalle teräkselle paksuusalueella 4 – 15 mm ja rakenneteräkselle paksuusalueella 4 – 12 mm, kun taas 6 kW teholla teknologia tuo hyötyjä ruostumattoman teräksen ollessa välillä 4 – 12 mm ja rakenneteräksen vastaavasti 4 – 8 mm. Vakiotyyppinen CFC-teknologia on tuottava vaihtoehto alle 4 mm paksuuksilla.

Vakiona 6- ja 9 kW:n koneissa

Suuren leikkuunopeuden ja pienemmän kaasunkulutuksen lisäksi uusi menetelmä tarjoaa myös muita etuja asiakkaille. CFC ei edellytä suuria nestausvälejä osien välillä, jolloin materiaalin hyödyntäminen voidaan maksimoida, mikä edelleen vähentää osakohtaisia kuluja. Lähellä toisiaan olevat aukot voidaan myös prosessoida ilman vaikutusta kaasun virtausdynamiikkaan, mikä edesauttaa osien tasalaatuisuutta.

CFC ei ole valinnainen lisäominaisuus vaan sisältyy vakiotoimitukseen uusissa Amadan 6 kW ja 9 kW kuitulaserkoneissa. www.amada.fi

Lue myös: Amada-innovaatioita kuitulaserleikkauksen tehostamiseen

Lue seuraavaksi