Uutiset

Konepajateollisuus

Uusia terälaatuja kovasorvaukseen

Sandvik Coromant on julkaissut kaksi uutta terälaatua hakkaavaan kovasorvaukseen: CB7125 ja CB7135. Uudet, laadut muodostavat yhdessä ennestään valikoimassa olevien laatujen CB7105 ja CB7115 kanssa valmoistajan mukaan nyt kattavan terävalikoiman kovasorvaukseen.

Uudet laadut tarjoavat hyvät edellytykset karkaistujen pintakerrosten keskiraskaaseen ja raskaaseen koneistukseen maksimissaan 2 millimetrin syvyyteen. Työkappaleet ovat tyypillisesti autoteollisuuden hiiletys- ja induktiokarkaistuja osia. CB7125- ja CB7135-laaduilla saadaan näissä töissä Sandvik Coromantin mukaan pidempi ja tasaisempi terän kestoikä, hyvä pinnankarheus ja tasalaatuiset mittatoleranssit.

Suuri nopeuskapasiteetti

 ”Nämä CBN-laadut ovat kilpailukykyinen ratkaisu kaikille vaihteisto-osien ja muiden kovasorvattavien kappaleiden valmistajille, sanoo yleissorvauksesta vastaava tuotepäällikkö Torbjörn Ågren Sandvik Coromantilta.

”Laatujen etuja ovat ennen muuta suurempi nopeuskapasiteetti, luotettavampi teräsärmä ja johdonmukainen kestoikä – mikä yhdessä merkitsee alempia kappalekohtaisia kustannuksia. Olennaisia etuja varsinkin silloin, kun pyritään koneistamaan kappale kerralla valmiiksi paksummalla lastulla ja isolla nopeudella.”

CB7125 ja CB7135 on optimoitu terästen sorvaukseen kovuuksilla 58–62 HRC. Keskiraskaaseen hakkaavaan koneistukseen suunnitellussa CB7125:ssä on uusi PVD-pinnoite, joka parantaa kulumiskestävyyttä ja murtumien kestokykyä ja pidentää siten terän kestoikää.

Laadulla on keskisuuri CBN-pitoisuus, ja se sopii ihanteellisesti ura-akseleiden koneistukseen ja akseleille, joissa on viisteellisiä öljykanavia tai taskuja. Muita sopivia käyttökohteita ovat hammaspyörien tasosorvaus, karkaistujen ja karkaisemattomien lautaspyörien sorvaus ja karkaistujen pintojen poisto.

Hammaspyörille ja akseleille

CB7135:ä suositellaan erityisesti tehokkaaseen hammaspyörien ja akseleiden pituussorvaukseen, kun kappaleissa on viisteettömiä kiilauria tai taskuja, sekä vakionopeusnivelien sisä- ja ulkorenkaille ja kuulanpitimille. Laadulla on korkea CBN-pitoisuus, ja sen vahvuuksia ovat suuri murtumien kestokyky ja hyvin ennakoitava suorituskyky.

Uusia laatuja on saatavissa työkalujärjestelmille T-Max P, CoroTurn 107 ja CoroTurn TR. Valikoimaan kuuluu sekä positiivisia että negatiivisia malleja erilaisilla särmillä. CB7125:n lastuamisarvosuositukset ovat seuraavat: lastuamisnopeus 100–200 m/min (328–656 ft/min) ja syöttö 0,05–0,45 mm/r (0,002–0,018 in/r). CB7135:llä päästään olosuhteista riippuen arviolta lastuamisnopeuteen 80–160 m/min (262–525 ft/min) ja syöttöön 0,05–0,4 mm/r (0,002–0,016 in/r). www.sandvik.coromant.com/fi

Lue seuraavaksi