Uutiset

Työkoneet

Helsingin Metallipurkauksen Taurus laittaa teräksenkin kuriin

Helsingin Metallipurkaus Oy on 1960-luvulla perustettu perheyhtiö, jonka vetovastuussa toimii kolmannen polven yrittäjä Nina Häkkinen. Yritys keskittyy nykyään metalliromun kierrätykseen, johon Lohjan ja Vihdin rajalla sijaitseva kymmenen hehtaarin tontti soveltuu erinomaisesti. Yrityksen vastaanottaman materiaalin määrä on kovassa kasvussa ja tähän on reagoitu niin toimitiloja kuin konekantaa kasvattamalla. Viimeisimpänä investointina Metallinpurkauksen konerivistöön liittyi Ajardos Oy:n toimittama tela-alustainen Taurus C662 Evo -leikkuri.

Helsingin Metallipurkaus Oy:n toimipisteessä huomio kiinnittyy siisteyteen ja tuotannon järjestelmällisyyteen. Laajennusten valmistumisen jälkeen katetun, 19 metrin sisäkorkeuden omaavan hallitilan määrä on jo yli hehtaarin, mikä lisää toiminnan työturvallisuutta sekä ympäristöystävällisyyttä entisestään. Vastaanotettu tai noudettu metalli on omissa siisteissä kasoissaan, joista pyöräkuormaimet ja materiaalinkäsittelykoneet siirtävät aineksen jatkokäsittelyyn. Tässä prosessissa tärkeätä osaa esittävät Ajardos Oy:ltä hankitut Taurus-leikkurit, joiden kestävyys, voimakkuus sekä lopputuotteen laadukkuuden taso vastaavat Metallinpurkaukseen korkeisiin standardeihin.

Kierrätyksessä ketjun täytyy toimia

Helsingin Metallipurkaus Oy:n Taurus C662 Evo -leikkuri yhdistää liikuteltavuuden, tehokkuuden ja laadukkaan lopputuloksen. Yhdessä myös Ajardokselta hankitun Atlas 350MH -materiaalinkäsittelykoneen kanssa romumetalli muuntuu vauhdilla hyödynnettäväksi materiaaliksi.

Metallipurkauksen Nina Häkkinen tietää, että panostus laadukkaaseen konekantaan on tehokkaassa metallinkierrätysprosessissa erittäin tärkeää.

”Meillä toimintavarmuuden takana on osaavan henkilökunnan lisäksi korkeatasoinen ja määrällisesti riittävä konekanta. Kalustoomme kuuluu viisi kuorma-autoa ja noin 25 työkonetta, kuten pyöräkuormaimia, materiaalinkäsittelykoneita sekä leikkureita. Investoinnit konekantaan ovatkin taloudellisessa mielessä hyvin merkittäviä, mutta nykyaikaisessa kierrätystoiminnassa vaihtoehtoja ei ole. Olemmekin onnistuneet tehostamaan toimintaamme, ja materiaalin läpimenoajat ovat laskeneet huomattavasti”, kertoo Häkkinen.

Taurus tekee eikä tuumi

”Meillä oli aikaisemmin käytössämme muitakin leikkurimerkkejä, mutta vuonna 2016 hankkimamme 1200-tonnin kiinteä Taurus-leikkuri on vakuuttanut toimintavarmuudellaan ja tehokkuudellaan. Myös lopputuotteen laatu on aina ollut hyväluokkaista, ja erityisen hienosti leikkuri on suoriutunut esimerkiksi autojen paalauksesta. Leikkuri on ollut käytössä lähes päivittäin, mutta perushuoltojen ja puhdistusten lisäksi tarvetta on ollut lähinnä vain uusille kulutusosille. Lisäksi täytyy antaa kiitosta Ajardokselle, sillä tarvittavat huolto- ja varaosapalvelut toimivat ripeällä aikataululla.” 

Helsingin Metallipurkaus Oy:n ja Ajardos Oy:n kymmeniä vuosia kestänyt asiakassuhde hyödyttää molempia osapuolia. Nina Häkkinen on hyvin tyytyväinen Mikko Halmeen tarjoamien tuotteiden laatuun ja jälkimarkkinointipalveluiden toimivuuteen.

”Toiminnan kasvaessa mietimme tapoja kehittää prosesseja, ja päätimme investoida liikuteltavan leikkurin hankintaan. Tela-alustainen leikkuri voi liikkua tarpeen mukaan kasalta toiselle, ja järkevän kokoluokan ansiosta se voidaan tarvittaessa siirtää ajoneuvoilla myös muihin kohteisiin. Hyvien kokemusten ansiosta otimme yhteyttä Ajardoksen Mikko Halmeeseen, ja kun Tauruksen valikoimasta löytyi sopivan kokoluokan tela-alustainen leikkuri, oli hankintapäätös kohtuullisen helppo. Ajardos otti myös kaikki erikoistoiveemme huomioon, ja näin saimme käyttöömme räätälöidyn ja työtehtäviimme loistavasti soveltuvan tehopakkauksen”, lisää Häkkinen.

Atlas syöttää, Taurus leikkaa

Tauruksen uusi tela-alustainen leikkuri on osoittautunut suoriutuvansa mainiosti Metallipurkauksen työtehtävistä.

Tauruksen leikkuuvoima riittää kovassakin käytössä ja kone ei ole turhan ronkeli käsiteltävän materiaalin suhteen.

”Mitään lastentauteja ei ole ilmennyt ja leikkuri on suoriutunut moitteitta monipuolisen materiaalin käsittelystä. Säädöt on saatu hyvin kohdalleen ja lopputuloksena saatu materiaali vastaa korkeisiin laatuvaatimuksiimme. Taurus muodostaa tehokkaan tutkaparin yhdessä Ajardokselta hankitun Atlas 350MH -materiaalinkäsittelykoneen kanssa, ja palaute koneiden käyttäjiltä on ollut hyvin positiivista”, kiittelee Häkkinen.

Metallipurkauksen toimipisteeseen saapunut Ajardoksen Mikko Halme oli myös hyvin tyytyväinen pitkäkestoisen yhteistyön sujumisesta.

”Yhteistyömme on alkanut jo 1990-luvulla Jykin vaunuilla, ja tälläkin hetkellä meillä on Nummelassa työn alla Metallipurkauksen uusi Scania, johon asennetaan esimerkiksi kestäväksi todetut TAM-koukkulaitteet. Ajardoksella onkin tarjota asiakaskunnalla hyvin laadukas, toisiaan täydentävä tuotevalikoima, jonka hyödyntämisestä toimii hyvänä esimerkkinä Metallipurkauksen meiltä hankkima konekanta. Tuotteidemme ja palvelujemme toimivuus onkin miellyttänyt alan asiakkaita, ja vaikka korkojen laskuja edelleen odotellaan, on meillä loppuvuodeksi luvassa vielä useita isoja toimituksia”, päättää Halme.

Helsingin Metallipurkaus on luottanut Ajardoksen palveluun ja tuotteisiin jo vuosikymmenien ajan. Kuvan Scania Ajardokselta hankituilla Jykin ja TAM-koukkulaitteiden varusteilla on palvellut yritystä luotettavasti rankoissa päivittäisissä työtehtävissä.
Seuraava Helsingin Metallipurkauksen Scania on parhaillaan Ajardoksella varusteltavana ja runko saa päälleen esimerkiksi TAM-koukkulaitteet.

Lue seuraavaksi