Uutiset

Työkoneet

Telakonepäivät 2024

Suomen Telakoneen järjestämät perinteiset Telakonepäivät Humppilassa ovat monesti olleet varma kevään merkki. Tämänvuotisten konepäivien ensimmäinen päivä vietettiin kuitenkin varsin talvisissa olosuhteissa. Se osaltaan hieman rajoitti pihalla näytteillä olleiden koneiden tutkiskelua. Erilaisia työkoneita oli taas tuttuun tapaan paljon esillä, niin käytettyjä kuin uusia.

Humppilan Telakonepäivät edustavat jo pitkää perinnettä. Nyt vuorossa olivat jo 20. konepäivät. Piha on yleensä tapahtuman aikana pullollaan koneita, ja niin oli nytkin. Telakoneen liittyminen Finnsiirto Groupiin muutama vuosi sitten lisäsi pihalla nähtävien, uusien koneiden tarjontaa. Telakoneen pitkään edustamien Hyundai-kaivukoneiden ohella tarjontaan kuuluivat nyt myös Finnsiirron edustamat koneet, kuten Hyundai- ja Ausa-trukit sekä LM Trac -kiinteistönhoitokoneet. Myös Finnsiirto Groupiin kuuluvan Simeri Oy:n edustamia tuotteita nähtiin Telakonepäivillä; Faresin-sähkökurottaja, AlmaCrawler-kuljetusalusta ja -nosturi, Dingli-nostolavoja sekä Leguan Lifts -henkilönostin.
Telakoneen, Finnsiirron ja Simerin edustamien koneiden ohella pihalla oli paljon myös muita yrityksiä esittelemässä tuotteitaan ja palveluitaan.

Telakonepäivillä oli esillä laajasti Finnsiirto Groupin edustamia koneita eli Telakoneen, Finnsiirron ja Simerin konetarjontaa.

Mukavasti sisätiloissa
Perjantain tuulta ja tuiverrusta pääsi onneksi pakoon Telakoneen sisätiloihin, jonne sinnekin oli saatu konsernin oman tarjonnan ohella paljon muita näytteilleasettajia. Vatsantäytteeksi oli tarjolla lohisoppaa ja grillimakkaraa pullakahveilla höystettynä. Mukavasta kevättapahtumasta oli siis kyse, vaikka perjantainen lumipyry hieman vähensi pihalla käyskentelijöitä. Sisällä tunnelma oli kuitenkin korkealla. Lauantaina keli oli jo suotuisampi ulko-osastojenkin katseluun.

Kaiken kaikkiaan näytteilleasettajia konepäivillä oli noin 60, joten melkoisesta tapahtumasta on kyse. Ja kuulemma taas koronapandemian jälkeen on näytteilleasettajien määrä kasvanut tasaisesti. Monet näytteilleasettajat kertoivatkin tehneensä hyvin kauppaa, joten paikallaolo kannatti. Telakoneen Ville Nurmen arvion mukaan kahden päivän aikana tapahtumassa kävi 2 500–3 000 vierasta.
”Muutaman vuoden päästä taas nähdään samoissa merkeissä”, lupaa Ville.Piha pullollaan Finnsiirto Groupin edustamaa kalustoa:

Lai-Mun Markus Miekanmaa esitteli LM Trac -malliston pienintä runko-ohjattua mallia, joka oli nyt saanut nokalleen nostoaisaston vaihtoehdoksi aikaisemmalle A-raamikiinnikkeelle. Finnsiirto myy LM Trac -koneet Suomessa.
Sähkö-LM Trac


Muonapuolta unohtamatta:


Finnsiirto Groupin tarjonnan lisäksi tapahtumassa nähtiin runsaasti muitakin näytteilleasettajia:

Kaarinalainen Purla Oy on perustettu syksyllä 2023. Purlan miehet Ville-Pekka Laiho (vas.) ja Patrick Gunn esittelivät Telakonepäivillä MBI-purkulaitteita (kuvassa edessä) ja MB-Crusher-tuotteita, joita Purla tuo maahan ja jälleenmyy.
Sakari Kölli esitteli SKF:n uutta keskusvoitelujärjestelmää, jota voidaan ohjata älypuhelimen sovelluksen kautta. Laite hyödyntää siis esineiden internetiä eli IoT:ä (Internet of Things). Kuvan laite on SKF:n ensimmäinen tätä teknologiaa hyödyntävä laite. Myöhemmin sama tekniikka on tulossa SKF:n isompiinkin keskusvoitelujärjestelmiin.
Marttiini Metal Oy:n Miika Marttiini kertoi Marttiini-tuotteiden uudesta värityksestä. Keltaiset tekstit ja muu keltainen grafiikka tulee korvautumaan oranssilla värillä, kuten kuvassa.
Infraland Oy Ab oli tuonut näytille kaivukoneen pitkän puomin. Yritys myy pitkä- ja purkupuomeja alan töihin. Tarjolla on myös muita puomivaihtoehtoja monenmerkkisiin koneisiin.
Pihalla oli esillä laaja valikoima MT-Tukun työlaitteita niin maarakennukseen kuin kiinteistönhuoltoon.


Kiitos, kun jaksoit selata loppuun asti. Paljon oli siis tavaraa näytillä.


Nyt viimein ja vihdoin kesää kohti.
Lue seuraavaksi