Uutiset

Konepajateollisuus

Turvallisuusratkaisut ehkäisevät työtapaturmia

Käsillään työtä tekevän on tärkeää huolehtia työturvallisuudesta ja työterveydestä. Ammattilaistyökalujen turvallisuusjärjestelmät estävät välittömät loukkaantumiset ja tarjoaa suojaa työkalujen aiheuttamalta tärinältä ja pölyltä.

Bosch on kehittänyt osaan sähkötyökaluistaan ominaisuuksia, jotka tuovat turvaa työntekoon, mutta mahdollistavat tehokkaan ja nopean työskentelyn. Ne pienentävät käyttäjän välitöntä loukkaantumisvaaraa ja suojaavat pitkän aikavälin terveysriskeiltä.

Välittömään suojaan kuuluvat esimerkiksi tunnistimiin perustuvat toiminnot, kuten KickBack Control. Se tunnistaa, jos työkalu jumiutuu äkillisesti ja kytkee moottorin sekunnin murto-osien kuluessa pois päältä pienentäen työkalun takaiskun aiheuttamaa loukkaantumisvaaraa. Toiminto on tähän mennessä integroitu Boschin 25 ammattisähkötyökaluun, kuten Bosch Professional GBH 18V-26 (F) -poravasaraan, GWS 18V-125 SC -kulmahiomakoneeseen sekä uuteen FlexiClick GSR 18V-60 -ruuvinvääntimeen.

Tunnistimia hyödyntää lisäksi Bosch Professionalin uusi putoamisvalvonta Drop Control. Drop Control tunnistaa, kun työkalu putoaa lattialle tai maahan ja kytkee työkalun välittömästi pois päältä, jolloin mahdollinen vahinko ja työtapaturma voidaan välttää. Bosch Professional GWS 18V-125 SC -kulmahiomakone on ensimmäinen sähkötyökalu, joka on varustettu sekä Drop että KickBack Controlilla.

Työntekijän suojana ovat myös mekaaniset ja elektroniset toiminnot, kuten ylikuormitussuojakytkin, jälleenkäynnistyssuoja, karajarru Intelligent Brake System ja Protection Switch -suojakytkin.

Työkalujen käyttäjän on hyvä suojautua paitsi välittömästi uhkaavilta vaaroilta, myös pitkäaikaiselta tärinältä ja pölyltä. Bosch-sähkötyökaluihin on tarjolla Vibration Control -tärinänvaimennus tai värinävaimennetut käsikahvat takaamaan työturvallisuuden.

Tärinän lisäksi pitkäaikainen pölyn hengittäminen aiheuttaa terveyshaittoja, jonka vuoksi pölyn poistaminen on ensisijaisen tärkeää. Bosch Professional -valikoima sisältää useita ratkaisuja pölynpoistoon: Boschin Click & Clean -järjestelmä pitää työmaan ja työkalut pölyttöminä märkä- ja kuivaimureilla, imureiden lisävarusteilla ja L-Boxx-säilytysratkaisulla.

Lue seuraavaksi