Uutiset

9.12.2019

Metallialan osaajamme suunnannäyttäjinä maailmalla

Metalliala on kehittynyt vauhdilla robotiikan ja digitalisaation myötä. Konealan yritykset ovat olleet kehityksen eturintamassa 1980-luvulta alkaen ja niiden osaaminen on erittäin vahvalla tasolla.

Suomi onkin maailmanlaajuinen suunnannäyttäjä teollisuusautomaatiossa ja sitä kautta tulevaisuuden kestävien elinympäristöjen luomisessa, toteaa Tasowheel Group Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kuikka.

”Teknologian myötä koneteollisuuden työpaikat ovat monipuolistuneet ja työympäristö muuttunut täysin, mutta vanhat mielikuvat metallipölyn peittämistä pajoista ovat yhä valitettavan tiukassa”, toimitusjohtaja Jarmo Kuikka kertoo.

Tasowheel on tänä vuonna 40-vuotias ja se on kasvanut digiaallonharjalla konepajasta kansainväliseksi korkean teknologian moniosaajaksi. Yritys tuottaa laadukkaita voiman- ja liikkeensiirron ratkaisuja eri aloilla toimiville kansainvälisille asiakkailleen.

Tasowheel on tärkeä kumppani niin laivanrakennus- ja paperiteollisuudessa kuin terveysteknologian sarallakin. Kasvava kysyntä edellyttää jatkuvaa osaamisen, tuotantoteknologian ja prosessien kehittämistä. 

”Uudistuva konekanta ja nopeasti kehittyvä teknologia eivät tee ihmisiä tarpeettomiksi vaan vaativat korkeaa ja monipuolista osaamista. Robotiikan ja automaation hallitseminen on noussut kädentaitojen rinnalle.”

Tasowheel Group on vuonna 1979 perustettu korkealaatuiseen tarkkuusmekaniikkaan ja voimansiirtoon erikoistunut vakavarainen teknologiakonserni, joka toimii kansainvälisillä markkinoilla. Konsernin tytäryrityksiä ovat Tampereella toimivat Tasowheel Gears ja Tasowheel Systems sekä Tikkakoskella toimiva Tasowheel Tikka. Konsernin liikevaihto on yli 22 M€ ja henkilöstömäärä noin 130.

Lue seuraavaksi