Uutiset

Konepajateollisuus

Suomalainen Rodstein vei uutta latantyöstötekniikkaa EuroBLECHiin

Seinäjoella toimiva Rodstein Oy on kehittänyt sähköservotekniikkaa hyödyntävät lävistys- ja taivutusratkaisut virtakiskotuotantoon ja muuhun paksumman materiaalin työstöön aina 20mm vahvuuteen asti (Cu, Al). Yritys oli mukana osastollaan EuroBLECHissä.

RodFLAT-lävistyskone oli mukana osastolla. Puskimen lävistysvoima koneessa on 550kN.

Koneiden taustana on osin Aleksi Lahtinen Oy:n aikanaan kehittämää tekniikkaa, mutta tämä on nyt nostettu uudelle tasolle.
Sekä RodFLAT-latanlävityskone että RodFORM-taivutuskone muodostavat alhaisen energiakulutuksen ja huollon tarpeen sekä nopeuden ja tarkkuuden ansiosta kustannustehokkaan tuotantoratkaisun.

Tehokasta lävistystä

RodFLAT-lävistyskoneessa on NC-ohjattu servoakselisto. Sähköservotoimisen puskimen lävistysvoima on jopa 550kN. Kappalepituus on rajoittamaton, jälleenpaikoitus on nopeaa lineaariservokäyttöisten kynsien ansiosta.

Monipuolisen ja joustavan työkalujärjestelmän ansiosta vaihtelevat erät tuotetaan nopeasti ja tehokkaasti. Työkalumakasiiniin voidaan tarvittaessa asentaa rinnakkain eri järjestelmien (Thick Turret, EHRT ja Boschert) lävistystyökaluja. Työkalujen määrä ja monipuolisuus, helpot ja nopeat asetukset sekä energiatehokkuus ovat tuottavuuden kulmakiviä.
Automaattiseen käyttöön on saatavissa RodFEED-lastauslaite, jonka avulla erikokoiset, vaativatkin sarjat eri materiaaleista voidaan valmistaa miehittämättömässä ajossa.

RodFORM – tehokasta ja tarkkaa taivutusta

Uuden sukupolven neljällä automaattisesti vaihdettavalla työkalulla varustettu RodFORM–taivutuskone vähentää ja lyhentää asetusaikoja, mikä on keskeinen tekijä tuotantokustannusten pitämisessä kurissa ja kustannustehokkuudessa. Koneeseen voidaan asentaa samanaikaisesti neljä eri työkalua, mikä riittää kattamaan yhdellä työkalustuksella suuren osan hyvinkin vaativien tuotantosarjojen valmistuksesta.

RodFORM-taivutuskoneen NC-ohjattu servoakselisto lisää energiatehokkuutta ja käyttönopeutta sekä minimoi huollon tarpeen. Työkalurevolveri on räätälöitävissä joustavasti sovelluskohtaisiin tarpeisiin.Konenäkö varmistaa automaattisesti taivutuksen kulmatarkkuuden.

Lisätuottavuutta automaatiolla

Prosessin automatisoimiseksi taivutuskone voidaan liittää robotilla lävistyskoneeseen. Näin tuotetaan kustannustehokkaasti miehittämättömässä ajossa raakamateriaalista valmiita, taivutettuja kappaleita.

Virtakiskotuotannon lävistys-ja taivutuskoneita tekevä Rodstein Oy esittäytyi menestyksellisesti Hannoverin EuroBLECHissa. Osastolla esittelytöissä olivat Marko Tuominiemi ja Veikko Moilanen.

Kotimaahan ja maailmalle

Rodstein Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veikko Moilanen sanoo, että jo yritystoimintaa käynnistettäessä päätettiin toimia sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla.

”Tälle nykyinen ja monissa suhteissa ainutlaatuinen konsepti sekä kehitetyt tuotteet antavat hyvät lähtökohdat. Jo globaalien virtakiskomarkkinoiden on ennustettu kasvavan aikavälillä 2015 – 2020 peräti kolmanneksen, joten tavoiteltavaa on. EuroBLECH -messuilla teimme jälleenmyyntisopimuksia yli kahteenkymmeneen maahan. ”

Suomessa Rodstein Oy myös huoltaa Lahtisen Koneen toimittamia tuotteita ja myy käytettyjä latantyöstökoneita