Uutiset

Konepajateollisuus

Salvagnini kehittää mallistoaan – uusia ominaisuuksia, tehostettua Lean-tuotantoa

Italialainen levykonevalmistaja Salvagnini on esitellyt uutta kehitystyötään. Valmistajan uutuuksiin kuuluvat teholtaan 6 kW:n L5 -kuitulaser, B3-AU-TO särmäyspuristin sekä P2lean-2120 -taivutusautomaatin kolmas sukupolvi. Ohjelmistopuolella uusi lanseeraus on Stream-tuoteperhe.

Teollisuudessa tuotannon joustavuus ja tehokkuus ovat yhä keskeisempiä vaatimuksia. Sarjakoot pienenevät ja tuotannon vaihtelu on nopeaa. Näihin teemoihin pureutuu tuotekehityksessään myös Salvagnini, tehokkaat prosessivirrat ja älykäs teknologia ovat tuttuja tunnuspiirteitä.

50 micronin kuitukaapelilla varustettu Salvagnini L5 on nopea kuitulaser 6 kW:n teholuokassa ohuille materiaaleille.

L5 6 kW:n tehoin

Salvagninin L5-kuitulasermalli on ollut markkinoilla pitkään, ja se on kokenut useita päivityksiä. Uusin sukupolvi on varustettu nyt ensimmäisenä maailmassa 50 micronin halkaisijan kuitukaapelilla 6 kW:n lasertehossa.

Uusi suuremman tehon ja ohuemman kuitukaapelin yhdistelmä parantaa laserleikkuun tehokkuussaluetta ohuilla materiaaleilla 6 mm vahvuuksiin saakka, ja aikaisempaan verrattuna leikkuunopeus ja leikkauskiihtyvyys kasvavat valmistajan mukaan 6 kW resonaattorien luokan kärkeen. Suorituskykyä leikkauksessa lisäävät myös uudentyyppiset suuttimet, jotka parantavat leikkauslaatua ja joilla pystytään leikkaamaan typellä aiempaa paksumpaa materiaalia.

Koneen liikedynamiikkaa parantaa hiilikuiturakenne, ja uusi sukupolvi tuo mukanaan myös uusia teknisiä ratkaisuja. Mielenkiintoinen ominaisuus on APM-lisävaruste paineilmalla leikkaamiseen. Asiakkaiden tehtaiden normaaliin pneumaattiseen syöttöön kytketty APM optimoi paineilman paineen, suodatus- ja kuivausarvot, ja yhdessä uuden 6 kW: n lähteen kanssa sen avulla voidaan leikata laaja valikoima materiaaleja yhtä laadukkaasti paineilmalla ja alhaisemmilla kustannuksilla kuin perinteisellä typpileikkauksella. Uusi ominaisuus on myös nestauksen apusovellus SVS – Sheet Vision System.

B3 AU.TO-särmäyspuristin tarjoaa uutta automatiikkaa.

B3-AU-TO särmäyspuristin

Perinteisesti särmäys vaatii koneen käyttäjältä taivutustöissä vahvaa osaamista. Jotta särmäys saadaan integroitua tuotantoprosesseihin, pitää kehitettää automaatiota. Salvagninin tarjous teemaan on automaattisella työkalunvaihdolla ja -pituussäädöillä varustettu uusi B3.AU-TO -särmäri.

”Keskeistä on, että yksinkertaistimme koneen käyttöä ja varmistimme, että kone pystyy välittämään tietoa muille koneille ja yrityksen toiminnanohjausjärjestelmään. Tavoitteena on tehdä taivutuksesta toimintaa, mihin prosessin eri muuttujat vaikuttavat vähemmän, jolloin seurauksena on lisää varmuutta esimerkiksi käsittelyaikoihin, kustannuksiin ja budjetteihin”, tiivistää Salvagnini Robotican Giulio Farina.

MAC2.0 (Material Attitude Correction) tuo prosessiin vakautta ja vähentää hukkaa. Sen myötä särmäyspuristin mukautuu materiaalimuutoksiin, jotka tarvittaessa kompensoidaan automaattisesti. Uusi AU-TO -automaattinen työkalunvaihtaja täydentää automaattisella ATA (Automatic Tool Adjuster) -työkalusäätimellä alkaneen kehityspolun ja minimoi manuaaliset asetukset, jotka määrittelevät tavanomaisen taivutuksen. Materiaalin paksuudesta tai muodosta riippumatta jokaisella työvaiheella on aina myös toimisto-ohjelmistolla simuloitava varma, toistettava ja ennustettava kesto.

”Kyseessä ei ole vain automaattityökalu, vaan konsepti automaation eri tasoille. Ensimmäistä tasoa edustaa ATA, jota käytetään muuttamaan ja säätämään automaattisesti yläpalatyökalusarjan leveyttä. Toinen taso käsittää ATA.L-siirtolaitteen laajentamisen alapalatyökaluihin, mikä on ihanteellinen ratkaisu sarjatuotantoon, koska se mahdollistaa eri paksuisten osien taivuttamisen peräkkäin. Kolmas taso on MVM-vaihtoehto, muuttuvan V-uran alatyökalu, joka on vaihtoehto ATA.L: lle. Se mukauttaa V-aukon automaattisesti ohjelman mukaan ja sitä käytetään taivuttamaan materiaaleja, joiden paksuus ja säde ovat erilaiset. Työkalujen asettamiseen ei näin tarvita käyttäjää, jolloin tuottavuudesta ja joustavuudesta saadaan täysi hyöty.

AU-TO- työkaluvaihto on neljäs ja edistynein taso, eikä se sulje pois ATA-laitteen ominaisuuksia. Sen myötä voidaan lyhentää asetusaikoja ja lisätä B3-särmäyspuristimen käytettävyyttä. Käyttäjä voi luoda automaation, joka parhaiten sopii hänen omaan tuotantoonsa varustamalla kone omalle tuotantovirralle parhaiten sopivilla strategioilla”, Farina toteaa. Salvagninin B3 hybridisärmäri 3000mm ATA 220 ton on nähtävillä Fredkon osastolla Konepaja-messuilla 17.-19.3. Tampereella.

: P2lean-2120-taivutusautomaatti on edennyt kolmanteen sukupolveen.

Tulevaisuuden taivutusautomaatteja

Taivutusautomaatit kuuluvat Salvagninin perinteisimpään tuotealueeseen ja on niissä markkinajohtaja. Malleja on toistakymmentä. Yksi suosituista on kompakti P2lean-2120, ja sille Salvagnini on esitellyt nyt kolmannen sukupolven.

Kaikki Salvagnini-taivutusautomaatit ovat automatisoitu ohjelmoinnin ja taivutussyklin osalta sekä itsekorjaavia materiaalin ominaisuuksien mukaan (MAC2.0), ja sellaisena se sopii hyvin nykyaikaiseen älykkääseen 4.0 tehtaaseen. Nyt P2lean- malleihin on tullut muutamia uusia piirteitä. P2lean koneen maksimaalista taivutuskorkeutta on lisätty kahdella 203 mm:n mallilla kahden aiemman 165 mm: n mallin rinnalle. Suurimmat taivutuspituudet ovat 2 180 mm-2 500 mm. Iso muutos on myös toisessa päässä, pienin laatikon koko on 150 x 250 mm.

Levyn enimmäispaksuus käsittelyyn on 3,2 mm ja ohuimmillaan voidaan käsitellä 0,4 mm:n levyä.

Koneen mukana tulevat työkalut voivat käsitellä eri työstettäviä materiaaleja ja paksuuksia, ja P2lean on mukautuva kone, se pystyy reagoimaan ja asettamaan itsensä taivutusolosuhteiden muutosten, kuten esimerkiksi lämpötilan tai taivutettavan materiaalin lopullisen vetolujuuden, mukaan. Tämä takaa lopputuotteen tarkkuuden, toistettavuuden ja laadun.

”Ja juuri siksi, että kone käyttää täysin erilaisia voimia ja parametreja taivutettavasta paneelista riippuen ja sovittaa tarvittavan energiamäärän kyseisen osan tekemiseen, koneen ylläpito on helppoa kulutus pieni, käyntiääni hiljainen ja koko kompakti”, kertoo Salvagninin tuotepäällikkö Nicola Artuso.

Uusi liitettävä ominaisuus on ACF Cornerformer, mikä mahdollistaa paneelin kulmien kylmämuovauksen ilman ylimääräisiä hitsausta, hiomista, viimeistelyä tai kiillotusta. Kulmat valmistellaan hyödyntämällä modulaarisia CLA / SIM-automaattipalatyökaluja ja valmistetaan sitten ACF Cornerformerilla.

Stream-ohjelmisto on Salvagninin ratkaisu tuotannon kokonaishallintaan.

Stream-ohjelmistopaketti

Ohjelmistopuolelle Salvagninin uutuus on Stream-ohjelmistopaketti, mikä on kehitetty vastaamaan 4.0 teollisuusympäristön vaatimuksiin ja eri toimintojen hallintaan toimistossa ja tehtaalla. Näin Stream on sujuva ratkaisu tehtaan tuotannon koko ketjun hallintaan.

Järjestelmä on 3D -ympäristössä automaattinen, ohjelmoija seuraa prosessin sujuvuutta ja asianmukaisuutta ja puuttuu kokonaisuuteen vasta, kun prosessia on muokattava tai parannettava. Eri asiakkaiden ERP- järjestelmien tekniset erot ja erilaiset rajanpinnat ovat integroitavissa Stream -järjestelmään, ja Stream hoitaa myös myynnille kustannusten laskemisen. Nämä Salvagninin uutuudet olivat esittelyssä Stuttgartin Blechexpo 2019-tapahtumassa syksyllä.

Lue myös: Kompakti uutuus Salvagninin taivutusautomaattien mallistoon

Lue seuraavaksi