Uutiset

Konepajateollisuus

Mazak suuntaa EMO-messuille ennätyssuurella osastolla

Satavuotisjuhlavuotensa kunniaksi Yamazaki Mazak osallistuu EMO 2019 –messuille osastolla, jossa on esillä ennätyksellinen määrä koneita ja automaatioratkaisuja.

Hannoverissa 16. – 21. syyskuuta 2019 järjestettävillä EMO-messuilla saa maailman ensi-illan seitsemän Mazak-konetta, joiden lisäksi kaksi konetta nähdään ensi kertaa Euroopan markkinoilla. Herkullisimmat uutuudet lienevät uusi Integrex-monitoimisorvisarja, 5-akseliset koneistuskeskukset sekä hybridikoneet.

Kaikkiaan 27 konetta esillä

Uuden markkinointiteemansa “Discover More With Mazak” alla Mazak esittelee messuosastollaan kaiken kaikkiaan 27 konetta – kaksi konetta enemmän kuin edellisillä vuoden 2017 messuilla. Näiden lisäksi esitellään 16 integroitua automaatioratkaisua ja lukuisia uusia ohjelmistoja. “Uudistettu teemamme kuvastaa hyvin meidän sinnikkyyttämme tuottavuuden kasvattamiseen ja on selkeä vastaus asiakkaillemme ja koneenkäyttäjille siihen, että he todellakin saavat vastinetta rahoille ja pystyvät hyödyntämään valmistamiemme koneiden täyden potentiaalin”, sanoo Mazakin Euroopan-toimintojen toimitusjohtaja Richard Smith ja jatkaa: ”Koskaan aikaisemmin emme ole panostaneet EMO-messuihin näin paljon kuin nyt, kun tuomme sinne näin monta konetta ja erilasta automaatioratkaisua. Nyt on todellakin meneillään uusien innovaatioiden aikakausi, kun koneistajien tulee pystyä ajattelemaan luovasti ja sen myötä omaksumaan uusia tekniikoita ja työskentelytapoja. Uudistuvana teknologiakumppanina Yamazaki Mazak pystyy tarjoamaan asiakkaillensa keinot päästä uusille markkinoille sekä takaamaan heidän kärkipaikkansa alati kiristyvässä kilpailussa sekä kehittymään paremmiksi, nopeammiksi ja tehokkaammiksi valmistajiksi.”

Koneita ja Teollisuus 4.0 -ratkaisuja

Mazakin 3 000 neliömetrin EMO-näyttelyosasto jaetaan seitsemään alueeseen: Integrex-monitoimikoneet, hybridikoneet, 5-akseliset, laserkoneet, pystykaraiset, vaakakaraiset ja sorvauskeskukset. Kaikki 27 konetta esitellään täydessä toiminnassa näyttelyn aikana. Koneiden lisäksi Mazak esittelee omia Teollisuus 4.0 –ratkaisujaan, kuten Mazak iSMART –tehdasta sekä SMOOTH-ohjausteknologiaa. Koneisiin liitettävät automaatioratkaisut ovat Mazakin EMO 2019 –messujen keskipisteenä. Erilaisista automaatioyhdistelmistä ovat esillä esimerkiksi Palletech- ja MPP-palettijärjestelmät, portaalipanostajat ja AWC-työkappaleenkäsittelyjärjestelmä. Näiden lisäksi nähtävillä on useita Mazak-koneita liitettyinä yhteistyökumppaneiden valmistamiin automaatioratkaisuihin, kuten robottisoluihin ja tangonsyöttölaitteisiin.

Richard Smith kiteyttää: “On erityisen hienoa, että 100-vuotisjuhlavuotenamme pystymme panostamaan EMO-messuihin ennätyksellisen paljon juuri nyt. Olemme kehittyneet 100 vuoden aikana todella paljon, ja olemme edelleenkin sitoutuneita tavoittelemaan entistä parempia ja tuottavampia ratkaisuja. Markkinoiden uusinta tekniikkaa edustavat näyttelykoneemme ovat oiva osoitus jatkuvasta kehittymisestämme. Toivotankin lämpimästi kaikki messuvieraat ympäri Euroopan vierailemaan EMO 2019 -messuosastollamme.”

Wihurin väki paikalla koko messujen ajan

Mazakin pitkäaikaisen maahantuojan Wihuri Oy Teknisen Kaupan työstökonemyyntitiimi on tuttuun tapaan täysimääräisesti paikalla Mazakin osastolla koko messujen ajan palvelemassa suomalaisia asiakkaita. (Halli 27, B52)

Lue myös: ST-Koneistus lisäsi ketteryyttä erikoissarjatöissä

Lue seuraavaksi