Uutiset

Konepajateollisuus

Linjaratkaisuja kelamateriaaleilta tapahtuvaan valmistukseen

Ohutlevytöissä tuotteita voidaan tunnetusti valmistaa paitsi arkeilta, myös kelamateriaaleilta. Hyvinkäällä toimiva Pivatic Oy keskittyy kelamateriaaleilta tapahtuvan tuotannon koneiden ja laitteiden valmistukseen pitkin perintein: Pivaticin CNC-lävistystekniikka täyttää 40 vuotta vuonna 2019. Pivatic esittelee toimintaansa Avoimet Ovet -tapahtumassa marraskuun viikolla 46.

Pivaticin myyntijohtajan Matti Lukkarin mukaan Pivatic pyrkii järjestämään Avoimet Ovet -tapahtumia vuosittain.

”Messujen ja asiakaskäyntien lisäksi tämä on oiva tapa esitellä erilaisia automaattisia tuotantoratkaisuja potentiaalisille asiakkaille. Koneet suunnitellaan, rakennetaan, kokoonpannaan ja koeajetaan Pivaticin omissa tiloissa, jonka jälkeen hyväksyntätestit suoritetaan asiakkaan kanssa ennen toimitusta sekä asiakkaan omissa tiloissa.” ”Konepajatyyppinen toiminta näkyy selvästi 4000m² hallialassa, josta 1630m² on varattu uusien linjojen kokoonpanoa varten – muu ala on sähköistystä, koneistusta, hitsausta, logistiikkaa ja muita toimenpiteitä varten”, sanoo Lukkari.

CTW PCB –ratkaisu mahdollistaen ajon kelalta ja arkeista. Tämä kyseinen ratkaisu mahdollistaa max. 1250×3100 arkkien luonnin ja lävistämisen 2 mm ainepaksuuteen asti.

Vaihtoehtoinen valmistustapa

Ohutlevytuotteita valmistetaan yleensä mittatarkoista arkeista, mutta Pivatic on monen muun yrityksen kanssa keskittynyt kelamateriaalin työstämiseen alusta lähtien. Yrityksen liiketoiminnasta noin 95% tulee viennistä.

Kelamateriaalin käsittely mielletään usein raskaaksi ja leikkaus- ja lävistysmenetelmät kankeiksi. Suomalaiset yritykset eivät koe investointia kannattavaksi, kun sarjakoot ja määrätkin ovat täällä pieniä. Pivatic kuitenkin rohkaisee vaihtoehtoiseen ajatteluun: kannattaisiko vaihtaa arkeista kelaan? Tekisitkö arkit itse, tai ajaisitko erikokoisia tuotteita yhdestä kelasta?

”Varastointikulut pienenevät huomattavasti, kun kymmenien tai jopa satojen arkkikokojen sijaan voidaan varastoida muutamaa kelakokoa eri materiaaleilla, ja valmistuskuluissa säästyy ensisijaan materiaalihukan pienoudessa”, kiteyttää Matti Lukkari.

CTL CTW –ratkaisu tuottaen arkkeja kelasta 1650×4000 mittaan ja 3 mm paksuuteen asti.

Lukkarin mukaan ohutlevytuotteita valmistaessa laadun tärkeys vaihtelee maa- ja yrityskohdittain.

”Vaikuttava tekijä tässä on tuotteen käyttötarkoitus ja kuinka valmistava yritys on brändätty. Pivaticilla kuitenkin aina varmistetaan tuotteelle paras mahdollinen laatu – hyvä reunanlaatu käyttäen leikkureita joka sivulle ja automaattinen käsittelyprosessi joka ei naarmuta levyä, sekä lävistyksen että taivutuksen puolella.”

Tämä korostuu Lukkarin mukaan myös kaikissa Open Housessa näytteillä olevissa linjaratkaisuissa – jokainen hyödyntää katkaisuleikkuria ja kavennusleikkuria, kaikille neljälle sivulle. Tämä ei kuitenkaan kerro mitään tuotantotavoista, jotka ovat hyvin erilaiset toisiinsa nähden.

Aukikelauslaite 25 000 kg keloille.

Kolme linjaratkaisua esillä

Open Housessa on näytteillä kolme erilaista lävistys- ja leikkauskeskusta keloille: teräspalvelukeskuksille suunnattu arkituslinja sekä kaksi sopimus-/laitevalmistajille sopivaa lävistys- ja leikkausratkaisua keloille sekä arkeille.

Niistä arkituslinja, tekniseltä nimeltään ’CTL CTW’ -ratkaisu, on perinteisen lävistys- ja leikkauskeskuksen tapainen ratkaisu, josta on karsittu pois lävistysasema.

”Linjan ostanut yritys on teräspalvelukeskus, joka haluaa perinteisen plasma-/laserleikkuun sijaan tuottaa 3 mm paksuuteen asti mittatarkkoja arkkeja ja pinota ne automaattisesti varastointia varten. Plasma-/laserleikkuusta teräleikkuuseen vaihdos parantaa arkkien laatua ja asiakas saa tuotteet pinottua lukuisiin eri sijainteihin neljällä eri pöydällä vain 2 mm raolla nippujen välillä”, kertoo Lukkari.

PCC CTW –ratkaisu käy monen eri tuoteperheen valmistamiseen kelalta. Ratkaisu on mahdollista toteuttaa max. 1525×4000 tuotemittaan ja 3.5mm paksuuteen asti.

Toinen linja, tekniseltä nimeltään ’CTW PCB’ on 39 metriä pitkä ratkaisu, joka mahdollistaa sekä kelan että arkkien käsittelyn.

”Ostavan yrityksen lähtökohtana oli erityisesti olla riippumaton käytettävän kelan laadusta. Asia ratkaistaan katkaisemalla arkki kelamateriaalista ja leikkaamalla arkista reunat pois. Tämän jälkeen se voidaan joko automaattisesti välivarastoida tai ajaa suoraan lävistettäväksi ja uudelleen pinontaan. Välivarastosta on myös mahdollista syöttää arkkeja lävistykseen”, Lukkari kertoo.

Kolmas linja, tekniseltä nimeltään ’PCC CTW’ on jo ensimmäistä kertaa Saksan EuroBlech 2014 -messuilla esitelty konsepti, joka vuoden 2016 EuroBlechissä oli esiteltynä automaattisen pinontaratkaisun kanssa. Ratkaisu kattaa kelamateriaalin lävistyksen, leikkuun haluttuun mittaan (pituus sekä leveys) ja automaattisen pinonnan. Tällä tuotantokonsepti soveltuu lukuiselle eri valmistussektorille, vaikka suurin osa tämäntyyppisistä linjoista onkin tähän mennessä myyty HVAC-alalle.

Ovet ovat avoinna Hyvinkäällä kahden päivän ajan. Kokonaisuus järjestetään 16.-17.marraskuuta.

Lue seuraavaksi