Uutiset

Konepajateollisuus

Levytyö ja Robosteam lanseerataan Teknologia 17:ssa

Lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä Teknologia 17:ssa on mukana kaksi uutta messutapahtumaa. Tapahtumakokonaisuudessa pidetään ensinnäkin uusi konepajateollisuuden koneisiin ja palveluihin keskittyvä Levytyö-messut. Sen edeltäjä on aiemmin tunnettu FinnTecinä. Toinen uutuus on robotiiikan ja tekoälyn messutapahtuma Robosteam.

Järjestäjien mukaan Levytyö kehitettiin palvelemaan levykonevalmistajia ja -maahantuojia, sillä vastaavaa ei ole aikaisemmin järjestetty. Esimerkiksi Saksassa koneistus- ja levypuolen messut ovat erillisiä tapahtumia.

Konepajateollisuuden näkymissä on varovaista elpymistä ja alihankinnan tilanne näyttää positiivisemmalta. Siksi toimialan yritysten tarpeisiin luotiin messut, jotka järjestetään nimenomaan Helsingissä, Suomen Messuilta todetaan. Luonteva rajapinta koko teknologiasektoriin on Teknologia 17-messuilla, jossa myös uutena tapahtumana tekoäly- ja robotiikkatapahtuma Robosteam tukee Levytyötä samoin kuin Automaatio- ja Kunnossapito-messut. Näyttelytilaa on tähän mennessä varattu n. 10000 m2.

Teknologia 17 -messuille osallistuvat yritykset hakevat kilpailuetua uusista teknologioista, sillä myös levytyö on alana murroksessa. Tuotekehityksen ja suunnittelun rooli on aina vain suurempi. Ja yhä useammalle yritykselle vienti- ja kasvumahdollisuuksiin keskittyminen on välttämätöntä menestyksen takaamiseksi. 

Tapahtumaan osallistuu vantaalaisyhtiö TruTekniikka Oy. ”Lähdimme mukaan myös tänä vuonna, sillä meillä on positiiviset kokemukset messuista. Esittelemme tuoreimpia innovaatioita ja tapaamme sekä nykyisiä että uusia, potentiaalisia asiakkaita. Tavoitteemme on löytää Teknologia 17 -tapahtumasta uusia toimialueita ja asiakaspisteitä”, toteaa toimitusjohtaja Arttu Ryhänen.

Uutta myös Robosteam

Levytyön ohella ensimmäistä kertaa lokakuun Teknologian yhteydessä järjestettävä Robosteam kokoaa robotiikan ja tekoälyn vaikuttajat Messukeskukseen. Tapahtumassa kohtaavat robottien ja tekoälyn käyttäjät, komponenttien toimittajat, robottien ja ohjelmistojen rakentajat sekä julkisen sektorin toimijat. Esittelyssä on robotteja ja ohjelmistorobotiikan ratkaisuja, jotka nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa.

Robosteamin yhteydessä pidetään myös johtamisen seminaari 11.10., jonka avaaja on liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

”Olen tyytyväinen, että robotiikka- sekä tekoäly noteerataan Suomessa nyt ensimmäistä kertaa kansainvälisenä tapahtumana. Robosteamin tarkoitus on auttaa yrityksiä verkostoitumaan kansainvälisesti ja sitä kautta saada bisnestä ja tunnettuutta myös ulkomailla. Mukana ovat esimerkiksi yritykset Omron Electronics, Airo Island, Evondos ja Stereoscape. Ranskalainen Hease Robotics tuo messuille inhimillisen, tunneälykkään Heasy-robotin”, kertoo Suomen robottilähettiläs Cristina Andersson Develor Oy:stä. Omron Electronics esittelee puolestaan mobiilirobotin. ’Se on älykäs ja sen käyttökohteita ovat esimerkiksi sairaalat, tuotantolaitokset ja logistiikkasektori. Robosteam järjestetään ensimmäistä kertaa Teknologia 17 -tapahtumakokonaisuudessa ja odotamme innolla uutta tapahtumaa”, kertoo Omron Electronicsin Suomen robotiikan myynnin kehityksestä vastaava Samuli Bergström.

Teknologia 17 -tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Automaatio, Elkom, Hydrauliikka & Pneumatiikka, MecaTec, Levytyö, Kunnossapito, Robosteam sekä LOGYiSCM. Vuonna 2015 tapahtumassa vieraili yli 14000 kävijää.

Teknologia 17 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 10.-12.10.2017. Konekuriiri-lehti on mukana Teknologia 17:ssa omalla osastollaan.

Lue seuraavaksi