Uutiset

Konepajateollisuus

Fastemsin toimitusjohtaja vaihtuu

Älykkäitä tehdasautomaatioratkaisuja toimittavan Fastems Oy Ab:n hallitus on nimittänyt yhtiön nykyisen varatoimitusjohtajan Mikko Nymanin, (40), KTM, uudeksi toimitusjohtajaksi 1.5.2019 alkaen. Nykyinen toimitusjohtaja Tomas Hedenborg jatkaa hallituksen neuvonantajana ja Nymanin tukena vuoden 2019 loppuun asti.

Mikko Nyman.

Uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Mikko Nyman on toiminut Fastemsin varatoimitusjohtajana syksystä 2018 asti ja liiketoimintajohtajana vuoden 2017 alusta. Sitä ennen hän toimi Fastemsin talousjohtajana ja on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta 2014 lähtien. Ennen Fastemsia Nyman on toiminut pääosin talousjohdon tehtävissä kansainvälisen teollisuuden ja tietotekniikan aloilla.

“Fastems on kasvanut voimakkaasti vuodesta 2016 lähtien ja laajentanut toimintaansa metallityöstöalan koneautomaatiosta älykkään tehdasautomaation ohjelmistosuunnitteluun. Tomas ja Mikko ovat viime vuosina vetäneet Fastemsia tiiviinä työparina ja yhdessä koko Fastemsin henkilökunnan kanssa saaneet yhtiön vahvalle kasvu-uralle. Olen vakuuttunut siitä, että Mikko on paras mahdollinen henkilö luotsaamaan Fastemsia eteenpäin sen seuraavaan vaiheeseen” sanoo Kai Öistämö, Fastemsin hallituksen puheenjohtaja.

”Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta ja odotan innolla, että pääsemme jatkamaan hienoa kehityskulkuamme valmistavan teollisuuden asiakkaidemme tuottavuuskumppanina. Parhaat ratkaisut ja palvelut asiakkaillemme yhdistettynä alan parhaisiin ammattilaisiin ovat menestyksemme avain myös tulevaisuudessa. Minun tehtäväni on jatkossa ennen kaikkea mahdollistaa fastemslaisten onnistuminen, jotta asiakkaamme saavat alan parasta palvelua”, Mikko Nyman sanoo.

“Kiitän Tomas Hedenborgia lämpimästi koko hallituksen puolesta hänen panoksestaan yhtiön hyväksi; ensin hallituksessa vuodesta 2006 ja toimitusjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Tomasin johdolla Fastems on päässyt kasvu-uralle, kansainvälistynyt ja luonut vahvan pohjan tulevalle. Tomasin tuki Mikon ja hallituksen neuvonantajana vuoden loppuun asti on todella arvokasta, sillä haluamme tehdä toimitusjohtajan vaihdoksesta mahdollisimman sujuvan koko Fastemsille”, sanoo Kai Öistämö.

Mikko Nymanin mukaan digitaalisuuden hyödyntäminen valmistavassa teollisuudessa on vasta alussa. Teollisuustuotannon tulevaisuutta ovat pienet eräkoot ja joustava, tuottavuuden kasvuun tähtäävä automaatio. Näillä alueilla Fastems on jo valmiiksi vahva.

”Kilpailukykymme ydin on älykkäissä ohjelmistoissa, jotka mahdollistavat tuotannon paremman optimoinnin ja aikatauluttamisen. Kaltaistamme yritystä, joka tarjoaa alan parhaat ohjelmistot, laitteet ja palvelut samassa paketissa, ei ole toista. Myyntimme on kasvanut yli 80 prosenttia vuodesta 2016 ja olemme palkanneet vuosittain yli 50 automaatio-alan osaajaa. Samaan aikaan alihankkijaverkostoomme on syntynyt vastaava määrä uusia työpaikkoja asiantuntijatyöhön. Haluamme olla tämän erittäin osaavan ja kasvavan ammattilaisporukan kanssa jatkossakin turvaamassa teollisuusyritysten kilpailukykyä päämarkkinoillamme Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa”, Mikko Nyman sanoo.

LUE MYÖS: Ketterää robotiikkaa pk-yritysten tarpeisiin

Lue seuraavaksi