Uutiset

Konepajateollisuus

Dillingerin teräslevyt Leppinen Steelin valikoimiin

Leppinen Steel ja saksalainen terästehdas Dillinger Hütte ovat aloittaneet yhteistyön Dillingerin teräslevyjen myynnistä Suomen markkinoilla.  Dillingerin tuotteet kuuluvat jatkossa Leppinen Steelin varastovalikoimiin. Asiakkaita palvelee valmistajan kattava tekninen tuotetuki sekä Leppisen ammattitaitoinen myyntihenkilöstö suomen ja ruotsin kielellä.

Varasto-alueen koko on 15 hehtaaria, josta katettua tilaa 4 hehtaaria. Tilaa laajentumiselle löytyy myös jatkossa.
Terästä lähdössä rekkalasteittain teollisuuden tarpeisiin. Suuresta varastosta pystytään palvelemaan myös isommat hankintaerät joustavasti ja nopealla toimitusajalla.

Oy Leppinen Steel Ltd on Etelä-Pohjanmaalla Ylistarossa toimiva terästen maahantuonnin ja tukkukaupan perheyritys, joka keskittää toimintansa teräslevyihin.
Alalta perinteet ovat pitkät, Leppinen Steelin toiminta eriytyi Esko Leppinen Oy:stä vuonna 2002.

”Molemmat yritykset toimivat Ylistarossa, Teräsmäen teollisuusalueella, missä terästen varastointiin on käytössä 15 hehtaarin maa-alue. Katettua hallitilaa on 4 hehtaaria”, kertoo Leppinen Steelin toimitusjohtaja Tommi Leppinen.

”Yritykset ovat kuitenkin täysin erilliset.  Esko Leppinen Oy perustaa toimintansa pitkiin teräksiin, me keskitymme teräslevyihin”, Tommi Leppinen toteaa.

Raskaita levyjä laatuvalmistajalta

Leppinen Steelin varasto valikoimiin kuuluvat kylmävalssatut ja kuumasinkityt ohutlevyt, kuumavalssatut nauha- ja kvarttolevyt, lujat rakenneteräkset sekä kulutuksenkestävät teräkset.

”Valttimme on oma iso varasto, mikä takaa nopeat toimitukset asiakkaillemme. Kuljetuksiin käytämme omaa kuljetuskalustoamme sekä alihankkijoita, esikäsittelyssä auttaa tarvittaessa yhteistyökumppanien verkostomme eri puolella Suomea”, Tommi Leppinen toteaa.

”Asiakkaiden kannalta on etu, että koko prosessi tilauksesta toimitukseen hoituu yhden henkilön kautta, se selkeyttää ja nopeuttaa palvelua. Rohkaisen olemaan yhteydessä meihin ja testaamaan palvelumme sekä tuotteidemme laadun”, myyntipäällikkö Sami Mäenpää kertoo.

Suoraan varastosta löytyy usean terästehtaan tuotteita, ja nyt tarjonta laajenee edelleen yhteistyön kehittyessä saksalaisen terästehtaan Dillinger Hütten kanssa. 
Dillinger Hütte on nimenomaan kuumavalssattuihin levyihin erikoistunut globaali toimija. Päätoimipaikka on Saksan Saarinmaan Dillingerissä, jossa terästä on valmistettu 1600-luvulta saakka. 

Pohjoismaiden ja Baltian markkinoita palvelee Dillinger Nordic, joka nyt vuodenvaiheesta toimeenpantujen uusien järjestelyjensä myötä hoitaa tuotteiden markkinointia ja teknistä tuotetukea alueella.

Suomessa yhteistyökumppani on Oy Leppinen Steel Ltd.

”Dillingerin tuotteet kehittävät palveluamme sekä tuotevalikoiman laajuuden että valmistajan teknisen tuen muodossa. Panostamme vahvasti tähän yhteistyöhön”, Tommi Leppinen kertoo.

Dillingerin teräslevyt ovat nyt saatavissa Leppinen Steeliltä suoraan varastosta. Dillingerin myyntijohtaja Kari Lahti, Leppinen Steelin myyntipäällikkö Sami Mäenpää ja toimitusjohtaja Tommi Leppinen odottavat sujuvaa yhteistyötä.

Asiantuntemus asiakkaiden käytössä

Dillinger tuottaa levyjä 8mm:stä 450 mm:n vahvuuksiin saakka, varastosta Leppinen Steeliltä on saatavissa jatkossa valmistajan levyjä 200 mm:in vahvuuksiin saakka.
”Tuotebrandeista keskeisiä ovat Dillimax ja Dillidur. Nämä brändit tunnetaan markkinoilla monikäyttöisyydestään vaativissa käyttökohteissa. Käyttäjäkuntaa ovat esimerkiksi kaivos- ja metsäkone, nostolaite- ja kuljetuskaluston valmistajat. Ja tietenkin muut huippulaatua arvostavat teräksenkäyttäjät”, Tommi Leppinen kertoo.

Keskeinen uuden järjestelyn etu on se, että yhteistyö avaa asiakkaille uusia valinta mahdollisuuksia niin terästä kun terästoimittajaa projekteihin valittaessa.
Dillingerin Pohjoismainen organisaatio on asiakkaiden käytettävissä kaikissa teknisissä ja tuotekehitykseen liittyvissä kysymyksissä.

Suomen markkinoita hoitaa ja asiakkaita alan tuntemuksellaan palvelee Dillinger Nordicille viime vuonna rekrytoitu myyntijohtaja Kari Lahti. Kaupallisissa asioissa palvelee Oy Leppinen Steel Ltd myyntipäällikkö Sami Mäenpää ja toimitusjohtaja Tommi Leppinen.

”Olen toiminut aiemmin pitkään kansainvälisen hitsauslaitevalmistajan palveluksessa, joten kokemukseni on laaja materiaaliasioissa. Tehtäväkenttääni jatkossa kuuluu tiivis yhteydenpito Suomen markkinoiden toimijoihin”, Kari Lahti kertoo.

Tietoa ja teknistä apua valmistajalta löytyy tarvittaessa monenlaisissa materiaalien ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin liittyvissä asioissa. 

”Oikea teräs oikeaan kohteeseen, siihen tiivistyy asian ydin. Lopputuote määrittelee sen, mikä on kulloiseenkin kohteeseen sopivin tuote. Kannustan ottamaan yhteyttä, jos materiaalivalintoihin tai hitsaukseen liittyvät asiat askarruttavat”, huomauttaa Kari Lahti.

Yhteistyöstä Leppinen Steelin kanssa Dillingerillä ollaan tyytyväisiä. 

”Kun valitsimme yhteistyökumppania Suomen markkinoille, Leppinen Steelin etu oli ilman muuta iso ja laaja varasto, tämä varmistaa Dillingerin tuotteiden nopean saatavuuden. Se on iso vahvuus. Lisäksi tukena on muutenkin toimivaksi koulittu organisaatio. Odotamme sujuvaa yhteistyötä”, Kari Lahti toteaa.

Leppinen Steel varastoi Dillingerin levyt jatkossa 200mm saakka.