Uutiset

Konepajateollisuus

AM-tapahtuma Formnext

Frankfurtissa järjestetty kansainvälinen AM-tapahtuma Formnext jatkaa vahvassa kasvussa. Formnext 2019-kokonaisuuteen 19.-22.11. osallistui 852 näytteilleasettajaa ja messuvieraita kävi 34 342 (2018: 632 näytteilleasettajaa, 26 919 messuvierasta).

Formnext 2019 keräsi ainetta lisäävän valmistuksen ammattilaisia ja kiinnostunutta yleisöä marraskuun lopulla Frankfurtiin.

Formnext järjestettiin nyt viidennen kerran, ja ensi kertaa nyt kahdessa hallissa, käytössä olivat nykyaikaiset hallit 11 ja 12 Frankfurtin messualueella.

Kerta kerralta kasvaneilla messuilla olivat mukana tutusti alan keskeiset toimijat, niin useat kansainvälisesti vakiintuneet, kuin myös uudet yritykset esittelivät uutuuksiaan koko alan prosessiketjuun. Niitä olivat uusien tulostuksen kone-laiteratkaisujen lisäksi esimerkiksi uudet materiaalit sekä mm. jälkikäsittelyn ratkaisut.

Formnext on hyvin kansainvälinen tapahtuma, vierailijoita kävi paikan päällä tapahtuma keräsi lähes sadasta maasta.

”Nykymuodossaan Formnext on kansainvälisesti varsin ainutlaatuinen näyttely. Ei ole muuta paikkaa, jossa on mahdollista tutustua yrityksiin koko ainetta lisäävän valmistuksen arvoketjusta niin Euroopasta, Yhdysvalloista, Kiinasta kuin muiltakin markkinoilta”, kiteytti esimerkiksi Haden Quinlan, Massachusettsin teknillisen instituutin (MIT) ainetta lisäävän valmistuksen ja digitaalisen tuotantoteknologian keskuksen ohjelmapäällikkö.

Formnext 2019 -tapahtuman kumppanimaa oli Yhdysvallat ja Yhdysvalloista oli mukana myös yli 50 näytteilleasettajaa. Start up-yrityksille kokonaisuudessa oli oma alueensa, ja nyt toista kertaa tapahtuman yhteydessä järjestettiin AM-standardointia käsitellyt oma tapahtumansa.  Tämän vuoden Formnextista tunnelmia ja kuvamateriaalia Konekuriirin tammikuun numerossa.

Ainetta lisäävä valmistus tarjoaa mahdollisuuksia uusiin toteutuksiin, toiminnallisuuksiin ja muotoihin.Lue myös: Formnext Frankfurtissa

Lue seuraavaksi