Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2023 -messujen satoa – osa 13

Kuljetus 2023

Konepörssin toimitus kiersi Kuljetus 2023 -messuilla kolmen päivän ajan.


DAF

Kuljetus 2023

Nordic Truckcenter oli tuonut Jyväskylään edustavan joukon uuden sukupolven DAF-kuorma-autoja. DAF voitti jo toisen kerran peräkkäin kansainvälisen Vuoden Kuorma-auto -tittelin, tällä kerralla XD-mallilla.

DAF XD on jo ehtinyt ansiotyöhön Suomen teille, mutta sen kanssa samaan aikaan viime syksynä esitelty maansiirtomalli XFC oli ensimmäistä kertaa esillä Suomessa. XFC:n myötä uuden sukupolven DAF-mallistoon tulevat monivetoiset versiot, joita tulee tulevaisuudessa saamaan myös XF-, XG- ja XG+-malleihin. Näin on aikoinaan tehtaan edustaja kertonut.

Maajohtaja Sampsa Ruohiaisen mukaan DAF on käynyt hyvin kaupaksi suomalaisille kuljetusliikkeille ja liikennöitsijöille. Alkuvuoden jälkeen yli 16-tonnisten rekisteröintitilastossa DAF on neljäntenä.


NTM

Kuljetus 2023

Apuvaunu eli tutummin dolly on tärkeä perävaunutyyppi suomalaisessa kuljetusjärjestelmässä. Närpiöläinen NTM on tänä vuonna tuonut markkinoille uudistetun dollynsa. Pääsuunnittelija Harri Sandberg kertoo, että uutta on pulttaamalla kiinnitetty ja pituudeltaan säädettävä vetoaisa, sekä aiempaa yksinkertaisempi rakenne, jonka myötä uusi NTM-dolly on edeltäjäänsä kevyempi ja edullisempi.

Kuljetus 2023

Myös NTM-perävaunujen takavalopalkit uudistuvat. Vakiona tulee olevaan kaksi vaihtoehtoa, ja lisähinnasta voi Sandbergin mukaan saada niin sanotusti melkein mitä vaan. Uudet valopalkit tulevat tuotantoon heinäkuun alusta alkaen.


TAVO

Kuljetus 2023

Raskaan kaluston varaosia maahantuova ja myyvä TAVO on perustettu jo vuonna 1976. Yhtiö toimi pitkään Tampereella, kunnes kymmenen vuotta sitten toiminta laajeni, kun toinen liike avattiin Seinäjoelle. Tänä vuonna Turkuun avattu liike onkin sitten jo kuudes toimipiste.

”Turkuun haimme pitkää hyvää liikepaikkaa, ja myynti onkin lähtenyt hyvin liikkeelle. Oulun liike on palvellut onnistuneesti Pohjois-Suomea, ja Jyväskylässä työkonepuolen myynti on vahvaa”, kertoo myyntipäällikkö Marko Äikäs, ja jatkaa, että Seinäjoen liikkeen yhteydessä oleva raskaan kaluston pesuhalli Komia Pesu on erittäin suosittu.


Michelin

Kuljetus 2023

Maailman suurimpiin rengasvalmistajiin kuuluva Michelin on tuttu suomalaisille kuljetusalan ihmisille, että nimeä käytetään jopa yleisnimenä rengas-sanan sijasta.

Ehkä vähemmän tunnettua on se, että Michelinin kuorma-auton renkaalla on neljä elämää: uusi rengas – uritettu rengas – pinnoitettu rengas – uudelleen uritettu rengas. Michelinin renkaat on alkujaankin valmistettu niin, että ne voidaan urittaa uudelleen. Urituksella optimoidaan ajo-ominaisuudet ja renkaan kestoikä.

”Kaiken perustana on hyvä renkaan runko. 90 prosenttia Michelin-renkaista pinnoitetaan, ja pinnoitus onnistuu vain hyvälle rungolle. Älkää pilatko runkoja ajamalla ne loppuu”, sanoo myyntipäällikkö Mikko Kaitera Micheliniltä.


Hämeen Laatusäiliöt

Kuljetus 2023

Simeon Groupiin kuuluva Hämeen Laatusäiliöiden Aleksi Lahtinen ja mittalaitevalmistaja Q3MT:n Henri Leino esittelivät Jyväskylässä polttonesteiden kuljetukseen tarkoitettua säiliötä, joka oli varustettu digitaalisella mittauslaitteistolla. Mittaus on erittäin tarkka, ja online-yhteyden sekä paikannuksen ansioista mittaustieto kohdistuu täsmälleen oikealle asiakkaalle, joka saa tositteen toimituksesta sähköisenä. Kuljettajalle järjestelmä on erittäin helppokäyttöinen.

Mittauslaitteistossa käytetyt komponentit ovat yleisesti käytettyjä ja teollisuusstandardien mukaisia, joten niiden saatavuus on hyvä ja laatutaso korkea.


Tank Pro

Kuljetus 2023

Raahelainen Korsu Oy on hankkinut Tank Pro Oy:n maahantuoman, kuivatuotekuljetuksiin tarkoitetun kippaavan O.ME.P.S -säiliöperävaunun. Vaunun neliakselisen takatelin akseleista etummainen on ohjaava.

”Kolmeakselisella, telivetoisella vetoautolla päästään täyteen 76 tonnin kokonaispainoon. Jos vetoautoksi vaihtuu pysyvästi neliakselinen auto, voidaan perävaunu suhteellisen pienellä työllä muuttaa viisiakseliseksi poistamalla ohjaava akseli. Silti muun muassa kääntyvyysvaatimus täyttyy”, kertoo Tank Pron toimitusjohtaja Janne Pitkänen.


Lue myös:

Lue seuraavaksi