Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2023 -messujen satoa – osa 10

Alucar Kuljetus 2023 -messuilla.

Konepörssin toimitus kiersi Kuljetus 2023 -messuilla kolmen päivän ajan.


Scania

Scania Kuljetus 2023 -messuilla

Scania oli yhtiön käyttämän King of the Road -markkinointilauseen innoittamana Jyväskylässä esillä neljän erityyppisen kuninkaan taktiikalla. Osaston yhteinen teemakin oli King of the Sustainability viitaten ilmaston ja luonnon kannalta kestäviin ratkaisuihin.

Sähköistämisen kuninkaaksi esille oli tuotu kaksiakselinen täyssähköinen Scania 25P. Biokaasukuninkaan viittaa kantoi kolmeakselinen P340, jonka käyttövoimana on paineistettu biokaasu, eli CBG. King of the Economy titteli oli ansaitusti 560R Super -mallilla, jonka taloudellisuus on osoittautunut jopa odotettuakin paremmaksi. Euroopan tehokkain sarjavalmisteinen kuorma-auto Scania R770 edusti oikeutetusti kuninkaallista voimaa.

Kohtaamisia. Power Truck Show -tapahtumaa järjestävän PTS Messut Oy:n Hannele Loukasmäki ja Juha Ristimaa ovat piirittäneet Scania Suomen markkinointipäällikkö Olli Heikkisen ilmeisen myönteisin tarkoitusperin.

Sisu

Sisu Kuljetus 2023-messuilla

Parasta Sisun osaamista siviilikäyttöön ovat tehtaalla työtehtäviin valmiiksi rakennetut autot. Kuljetus 2023 -messuilla esillä olivat Sisu Polar -autot tienhoitoon, puiden kuljetukseen sekä vaijerivaihtolavalaitteella soran ajoon. Messuilla autot esiintyivät ohjeistuksen mukaisesti ilman päällirakennetta, mutta Raaseporin tehtaalta autot toimitetaan pääsääntöisesti ajoon valmiina.

Sisuun saa vielä manuaalivaihteiston, tietysti Eaton Fullerin, ja kaikissa näyttelyssä ollessa autoissa olikin sellainen asiakkaan valitsemana varusteena.


Schmitz Cargobull

Schmitz Cargobull Kuljetus 2023-messuilla

Schmitz Cargobull on Suomessa tunnettu erityisesti lämpösäädeltyihin kuljetuksiin tarkoitetuista päällirakenteista ja perävaunuista. Yhtiö valmisti vuonna 2022 noin 62 000 yksikköä, joten hyvällä syyllä voidaan puhua sarjatuotannosta.

Tomi Tiittanen, Schmitz Cargobull Suomen toimitusjohtaja.

Schmitz Cargobull Suomi Oy:n toimitusjohtaja Tomi Tiittasen mukaan määrätietoisen työn tuloksena Schmitzillä on kiinnostuttu myös erikoisempien ratkaisujen toimittamisesta pohjoisille markkinoille. Tästä esimerkkinä Jyväskylässä oli esillä sisäpituudeltaan 16,8-metrinen puoliperävaunu.

Jatkossa autojen päällirakenteita ei Suomeen tuleviin autoihin asenneta tehtaalla, vaan ne toimitetaan asennusvalmiina ja asennetaan Suomessa. Näin menetellen päällirakenteen asennus ja auton muu varustaminen on sujuvampaa.


Alucar

Alucar Kuljetus 2023-messuilla

Puuautojen ja -perävaunujen varusteluun erikoistunut Alucar esitteli tutun kiristinpankon nyt myös Suomessa suosittuna 7,5 tonnin Eagle 75 T -versiona. Aiemmin kiristinpankko oli saatavissa vain yhdeksäntonnisena.

Alucar Kuljetus 2023-messuilla

Täysin uutta ajattelua Alucarin osastolla edusti hydraulinen kiristin, joka vastaa kiristyneiden sidontamääräysten vaatimuksiin. Hydrauliikan paine tuotetaan paineilmakäyttöisellä pumpulla, joten käyttövoima on helposti järjestettävissä myös perävaunussa. Matalarakenteinen kiristin on helppo sijoittaa myös perävaunun etunipulle. Kiristyksen iskunpituus on 400 millimetriä.


Närko

Närko Kuljetus 2023-messuilla

Suomalaisittain suurten perävaunu- ja päällirakennevalmistajien joukkoon kuuluva Närko on viime aikoina panostanut tuotannon tehostamiseen. Reilut kaksi vuotta Närko Groupia johtanut Mikael Louhi kertoo, että tavoitteena on nostaa tuotanto tuhanteen yksikköön vuodessa. Yhtenä konkreettisena toimenpiteenä tavoitteen saavuttamiseksi on ollut runkohitsausrobotin käyttöönotto.

Närko Kuljetus 2023-messuilla

Kuljetus 2023 -messuilla esillä oli läpileikkaus Närkon tuotannosta. Louhen mukaan Närko panostaa erityisesti FNA- ja FRC-tuotteisiin, joista esillä olikin HCT-mittojen mukainen kokosivuaukeava täysperävaunu.


Lue myös:


Lue seuraavaksi