Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2023 -messujen satoa – osa 6

Kuljetus 2023

Konepörssin toimitus kiersi Kuljetus 2023 -messuilla kolmen päivän ajan.


Volvo Trucks

Volvo-kuorma-autojen teemana Kuljetus 2023 -messuilla oli ”Kohti nollaa”. Maahantuojan, Volvo Finlandin, toimitusjohtajan Magnus Björklundin mukaan se tarkoittaa, että tavoitteena ovat päästä eroon päästöistä, onnettomuuksista ja autojen suunnittelemattomista korjaamokäynneistä.

Kuljetus 2023

Päästöjen osalta nollatavoitetta tuki muun muassa täyssähköinen Volvo FM Electric -vetoauto, joka luovutettiin messujen aikana Kylmästi Paras Oy:lle.

Kuljetus 2023

HCT-yhdistelmien vetoautoksi Volvo esitteli FH 500 I-Save -mallia puoliperävaunun vetoautona. Vahvasti vääntävä turbocompund-moottorin 375 kW:n teho mahdollistaa nykysäädöksillä 75 tonnin yhdistelmäpainon. Kohti nollaa onnettomuutta matkataan kattavalla turvavarustuksella ja kattavat huoltosopimukset torjuvat yllätykselliset korjaamopysähdykset.

Tulevana syksynä alkaa jälleen logistiikan alan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille suunnattu Tulevaisuuden Tähdet -koulutusohjelma, jossa tutustutaan alan yritysten, viranomaisten ja järjestöjen toimintaan kotimaassa ja tietysti Volvolla Göteborgissa.


Veho

Kuljetus 2023

Vehon osastolla sähköiset voimalinjat olivat kattavasti esillä myös raskaammissa malleissa. Täyssähköisistä Mercedes-Benz-kuorma-autoista raskaimmat ovat eActros ja alas sijoitetulla ohjaamolla varustettu eEconic.

Kuljetus 2023

Sähköautoihin saadaan päästötöntä energiaa tuulivoimasta. Sen rakentamiseen tarvitaan järeitä ajoneuvoja, kuten Mercedes-Benz Arocs SLT, jonka voimavarat riittävät 250 tonnin yhdistelmäpainoon. Toistaiseksi SLT-mallit kulkevat dieselin voimin.

Dieselin voimin liikkuu myös Actros F, jossa on matalammalle sijoitettu täysleveä ohjaamo. Actros F:n varustelu ei ole aivan yhtä kattava kuin muden Actros-mallien.


JOAB

Kuljetus 2023

Kourahti Oy:n L21 EcoDrive -koukkulaitteella varustettu Volvo FH 540 tarjosi silmäkarkkia JOABin osastolla. Samanlainen koukkulaite ja HMF 3220-K6 -nosturi oli asennettu Vehon Mercedes-Benz 2548 -esittelyautoon.

Biokaasukäyttöisen L-sarjan Scanian päälle asennettu JOAB Anaconda Twin -kaksilokeropakkaaja edusti osastolla yhtiön jätepakkaajaosaamista.


Auger Germany

Kaksikymmentä vuotta sitten perustettu Auger Germany on merkittävä toimija raskaan kaluston varaosamarkkinoilla koko Euroopassa. Yhtiöllä on laajasti omaa osavalmistusta, ja se on usean tuotemerkin alkuperäisosien valmistaja.

Kuljetus 2023

”Auger-varaosat täyttävät samat korkeat laatuvaatimukset kuin alkuperäisvaraosat, niiden jakelutie vain on toinen. Auger-varaosat löydät omalta tutulta varaosakauppiaaltasi”, sanoo Auger Germanyn Baltian ja Pohjoismaiden myynnistä vastaava Jyrki Kaaretkoski.


SLP

Ruotsin Övertorneåssa, aivan Suomen rajan tuntumassa, toimiva SLP tunnetaan Suomessa parhaiten kasettiyhdistelmistään. Suomen myyntiä hoitavat Kenneth Hellman ja Hans Wiippa.

Kuljetus 2023

SLP valmistaa ennen muuta kippaavia päällirakenteita ja perävaunuja, ja kaivoskäyttöön menevät ajoneuvot ovat merkittävä osa tuotantoa. Myös puutavara- ja vaihtolavaperävaunut kuuluvat valikoimaan.

Kenneth Hellman raotti salaisuuksien verhoa sen verran, että soralavojen apurunkorakenteeseen on kehitteillä uutta. Mitäs se on, selviää tuonnempana.Lue myös:


Lue seuraavaksi