Uutiset

Autot

Kuljetus 2023 -messujen satoa – osa 2


Konepörssin toimitus kiersi Kuljetus 2023 -messuilla kolmen päivän ajan.


Maxus Suomi

Maxuksen osastolla Heidi Nieminen esitteli uutta 7,5 tonnin Maxus EH300 -sähkökuorma-autoa, jonka 128 kWh:n akuston takaama toimintamatka on 217 kilometriä. Tehoa uutuudessa on 110 kW ja vääntöä on 1200 newtonmetriä. EH300:n hinta julkaistaan kesään aikana ja Maxus lupaa mallille erittäin nopeat toimitusajat. Maxus laajentaa samaan aikaan myynti- ja huoltoverkostoaan, ja pian voidaankin puhua jo koko maan kattavista palveluista. 


Renault Suomi

Renaultin Olli Koistinen ja Antti Foudila kertoivat merkin saavuttaneen maassamme komean kymmenen prosentin markkinaosuuden pakettiautomarkkinoilla, ja Jyväskylään oli tuotu esille kattava valikoima merkin hyötyajoneuvonmallistosta. Expert, Kangoo, Trafic ja Master tarjoavatkin sopivat ratkaisut monipuolisiin kuljetustarpeisiin ja luonnollisesti myös sähköisiä versioita on runsaasti tarjolla kaikkiin kokoluokkiin. 


Isuzu Baltic

Isuzun osastolla oli esillä tämän hetken myydyimmät Isuzu D-Max-mallit. Huomiota herätti viime vuonna esitelty viisipaikkainen kevytkuorma-auto Double Cab 163 TDi 4WD 6AT LSE Work Edition, joka on varusteltu erittäin näyttävästi esimerkiksi lokasuojien levikesarjalla, tuulenohjaimilla ja lavan rulokannella. Mukana messuilla oli myös Space Cab 163 TDi 4WD 6MT LX Black Edition, jossa on paljon hyödyllisiä lisävarusteita kuten Vendisin lavakate kolmella avattavalla luukulla ja kymmenen tuuman medianäyttö navigaattorilla.  


Toyota Auto Finland Oy

Toyotan hulppealla osastolla pääpaino oli merkin monipuolisessa tarjonnassa, ja esillä oli niin pakettiautoja, pick up -malleja kuin henkilöautoja. Mielenkiintoinen uutuus oli esimerkiksi huippuvarusteltu Hilux GR Sport -malli, jonka ulkonäkö kerää katseet ja kertoo huippuluokan etenemiskyvystä. Tuottavaan urakointiin esiteltiin puolestaan Hiluxin Extra Cab -versio Ficon Oy:n aura-, hiekoitin- ja mobiilipainepesurivarusteilla. 


Oy Ford Ab

Fordin näyttävällä osastolla uutuustulva oli mittava, sillä esillä oli esimerkiksi uusi Ford Transit Custom, joka saapuu markkinoillemme syksyn aikana. Malli on aikaisempia leveämpi sekä matalampi, ja myös ohjaamo on kasvattanut kokoaan. Merkittävää on myös Fordin omaan teknologiaan perustuvan nelivetoversioiden saatavuus. 

Ford Ranger -mallisto on myös uudistunut ja valikoima kasvanut, Jyväskylässä huomion keräsi uljas Raptor-versio, jonka kolmen litran moottori, 292 hevosvoimaa ja 500 newtonmetrin vääntö takaavat perille pääsyn myös haastaviin kohteisiin. Raptorin tarjoamat useat eri ajotilat poikkeavat reilusti toisistaan ja niiden avulla ajaminen saadaan miellyttäväksi kaikissa ajo-olosuhteissa. Lue seuraavaksi