Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2023 -messujen satoa – osa 5


Konepörssin toimitus kiersi Kuljetus 2023 -messuilla kolmen päivän ajan.


Kärcher Oy

Kärcherin osastolla mielenkiintoisena aiheena esille nousi Kärcher TB –rekanpesukoneen ja Kärcher WRB Bio -vedenkierrätysjärjestelmän yhdistelmä. Tomi Peltomäki kertoi, että innovatiivisen kokonaisuuden avulla saavutetaan jopa 85 prosentin vedenkulutuksen säästö pesuprosesseissa itse pesutuloksen laadusta tinkimättä. Kierrätysteknologia perustuu biologiseen prosessiin, jossa mikro-organismit huolehtivat puhdistuksesta omassa huomaamattomasti sijoitettavassa ja hajuttomassa bioreaktorissa.  


Startax Finland Oy

Henkilö- ja hyötyajoneuvojen sähkövaraosien maahantuontiin erikoistunut lempääläinen  tukkuliike Startax oli Jyväskylässä mukana näyttävällä osastolla. Startaxin tunnetusta valo-osaamisesta esimerkkeinä messuilla toimivat Optibeam- sekä Bullboy-työvaloperheet, joista löytyy sopivat ratkaisut erittäin monipuolisiin valaistustarpeisiin. Startaxin totuttuun tyyliin kaikki uutuustuotteet ovat läpikäyneet perinpohjaiset testaukset, mikä takaa tuotteiden soveltuvuuden maamme vaativiin olosuhteisiin. 


Yara Suomi

Yaran Sami Ruisma kertoi AdBlue-lisäaineen saatavuuden olevan tällä hetkellä erinomaisen, kun saksalainen tuotanto on korvannut poistuneet tuoteosat. Myös AdBluen hintataso on vakautunut ja Yaran Valkeakosken tuotantolaitos on valmiina tarvittaessa lisäämään tuotantotehoaan.  


Lielahden Autokeskus Oy

Lielahden Autokeskuksen suunnitelma Keuruulle perustettavasta sähkökuorma-autojen konversiotehtaasta lähti liikkeelle vuonna 2021 ja osaavien henkilöiden johdolla projekti on edennyt myötätuulessa. Sähkökäyttöisiksi muunnettuja kuorma-autoja on laitettu rekistereihin jo useita, ja Jyväskylään oli tuotu näytille kuuden metrin korilla varustettu Iveco 150 kW:n sähkömoottorilla. Lielahden Autokeskuksen Aki Rantanen ja Mikko Leppälahti sekä sähköautojen kehitystyössä voimakkaasti mukana ollut Jukka Pellinen esittelivät ajoneuvoa kiinnostuneille messuvieraille. Keuruulta valmistuu myös lisää mielenkiintoisia sähköajoneuvoja lähiaikoina, ja luvassa on esimerkiksi tehdasalueveturi, matalalattialinja-auto sekä 76 tonnin yhdistelmä. 

Lielahden Autokeskus esitteli Jyväskylässä myös mielenkiintoisen vetyteknologiaan perustuvan ajoneuvojen moottorien puhdistajan. Järjestelmän luvataan poistavan hiilidioksijäännökset moottorin sisältä, palauttavan moottorin tehon ja polttoaineen kulutuksen optimaalitason, takaavan puhtaat pakokaasupäästöt, laskevan äänitasoa ja pienentävän ajoneuvojen korjauskuluja. Järjestelmä toimii moottorin imusarjan kautta ja prosessi kestää kuorma-autoluokassa kaikkiaan noin tunnin. 


Standby Oy

Hälytys- ja erikoisajoneuvojen valoratkaisujen ammattilainen Standby esitteli Jyväskylässä kattavan valikoiman suorituskykyisiä ja laadukkaita tuotteitaan. Mielenkiintoisia uutuuksia olivat esimerkiksi Vega-työ- ja lisävalopaneeli varoitusvaloilla sekä L52 2C -kaksivärivalaisin. Standby kehittää palveluitaan jatkuvasti asiakastoiveiden mukaan, ja tätä kautta yritys on tuonut markkinoille valoratkaisut, joiden asennuksessa vältytään reikien tekemisestä ajoneuvoon, mikä onkin hyvin oleellista esimerkiksi leasing-ajoneuvoja käytettäessä. 


Bayerncar Oy

Seinäjoella ja Jyväskylässä toimipisteitään pitävä Bayerncar Oy on tunnettu premium-segmentin autokaupasta, mutta on myös merkittävä lisäohjaamollisten hyötyajoneuvojen myyjä ja valmistuttaja. Bayerncarin ammattitaidon avulla ajoneuvot pystytään myös räätälöimään tarkoin asiakastoiveiden mukaisesti. Messuilla yleisön katseet vangitsi 2+3 henkilön Mercedes-Benz 319 CDI –matkailuauto huippuluokan varustelutasolla. Bayerncarin toiminta laajenee jatkuvasti ja loppuvuodesta 2021 yrityksen edustuksiin liittyi myös Maxus-sähköautojen edustus ja huolto. Lue seuraavaksi