Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2023 -messujen satoa – osa 9


Konepörssin toimitus kiersi Kuljetus 2023 -messuilla kolmen päivän ajan.Koneosapalvelu

Koneosapalvelun osasto oli täynnä erilaista varaosaa liikkuvan kaluston hydrauliikkaan ja nostureihin. Yrityksellä on omaa nostureiden varaosien valmistusta, joita myös nähtiin osastolla. Merkittävin uutuus sanottiin olevan puutavaranosturin kahvojen muutossarja (kuva alla). Sen avulla onnistuu uusien IQAN-ohjausjärjestelmän kahvojen sovittaminen vanhoihin järjestelmiin. Tuotannosta jo poistunut, hyvin yleinen ja suosittu IQAN-LM-3D-kahvamalli voidaan korvata nyt uudella kahvalla ja tällä helposti asennettavalla adapterisarjalla.
Lastas

Lastas A/S:n Christoffer Wiglund (alakuvassa) esitteli Kuljetus 2023 -messuilla Kel-Bergin perävaunuja. Kel-Berg Trailers & Trucks Ltd on isobritannialainen perävaunuvalmistaja, joka tekee vuosittain noin 2 000 perävaunua. Lastas A/S on puolestaan tanskalainen yritys, joka hoitaa Kel-Berg-tuotteiden myyntiä Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja nyt jo reilun puolentoista vuoden ajan Suomessa. Wiglundin mukaan perävaunuihin liittyvä kulttuuri on hyvin samanlaista edellä mainituissa maissa, mikä helpottaa operointia. Lastas A/S:n suurin markkina-alue on Tanska. Yritys tulee lähiaikoina perustamaan oman toimipisteen Suomeen. Kuvan toinen perävaunu oli menossa Kuljetusliike Matti Janhunen Oy:lle Tampereelle.Nordic Tank

Nordic Tankilla oli esillä Kiitosimeonille menossa oleva, kaikilla herkuilla varustettu säiliöperävaunu ja Samatille toimitettava, erityisen kuumien aineiden kuljetukseen soveltuva perävaunu. Satu Heikkilä Nordic Tankilta kertoi, että yritys on myös aloittanut äskettäin imuautokäyttöön tarkoitettujen, nestemäisten jätteiden kuljetukseen soveltuvien alipainesäiliöiden valmistuksen. Ensimmäisiä tällaisia on jo toimitettu asiakkaille. Lisäksi yritys on aloittanut niin sanottujen bulk-säiliöiden valmistuksen. Heikkilä listaa Nordic Tankin nyt edustamaa säiliönvalmistusta seuraavasti. Kohderyhmät toimivat alalla kemia, maito ja nyt myös bulk sekä alipaine.

Nordic Tank on Heikkilän mukaan kasvanut kuuden ensimmäinen toimintavuotensa aikana Suomen johtavaksi kuljetussäiliövalmistajaksi. Tankkeja lähtee ovesta ulos yksi viikossa -tahtiin.Osamyynti Trucks

Viitasaarelaisen Osamyynti Trucks Oy:n osastolla nähtiin ensimmäinen Suomeen toimitettava Metsatekin varustelema puuauto. Metsatek SIA on latvialainen päällirakennevalmistaja, jonka tuotteita Osamyynti Trucks nyt alkaa myydä Suomessa. Suomeen toimitettavat puuautot kehitetään yhteistyössä Osamyynti Trucksin ja Metsatekin kanssa.

Niilo Kuulasmaa (alakuvassa) tulee hoitamaan Metsatekin tuotteiden myyntiä Suomessa. Kuulasmaan mukaan Metsatek SIA on Baltian suurin puutavara-autojen päällirakentaja. Sen tuotantolaitokset sijaitsevat pääkaupunki Riikan lähistöllä.Siimet

Siimetin osastolla nähtiin Kuljetusliike Matti Janhunen Oy:lle heti messujen jälkeen ajoon lähtenyt Nooteboom-lavettipuoliperävaunu. Nooteboom Euro-100-05 Low-Loader -sarjan perävaunuja on saatavana erilaisilla akselistokokoonpanoilla aina kahden akselin versiosta 4+6 akselin versioon. Tässä 5-akselinen versio, jonka äärimmäiset akselit ovat nousevia ja neljä viimeistä progressiivisesti kääntyviä.Tamtron

Tamtronilla nousi esiin yrityksen äskettäin tekemä yrityskauppa. Tamtron Group osti 1.3.2023 vaakalaitteistoja teollisuudelle toimittavan, lähes sata henkeä työllistävän Lahti Precisionin. Kaupan myötä Tamtron Groupin henkilöstömäärä kasvaa 280:een. Tamtronilla todetaan, että toiminnot on nyt jaettu kolmeen liiketoimintayksikköön. (1.) Liikkuvan kaluston punnitusjärjestelmät, Tampere, (2.) teollisuuden punnitusratkaisut, Lahti sekä digitaaliset palvelut, Lahti. Digitaalisiin palveluihin kuuluvat pilvi- sekä etähuoltopalvelut.

”Yrityskaupan myötä palvelumme paranee, kun osaajien määrä kasvaa ja tarjonta laajenee. Olemme maailmanluokan tekijä Suomesta. Toimituksia tehdään jo 50:een maahan”, sanotaan Tamtronilta. Tamtronilta lähtee kiitoksia myös asiakkaiden suuntaan. Heidän palautteitaan ja ideoitaan hyödynnetään jatkuvasti tuotekehityksessä.

”Nöyrää suomalaista toimintaa”, kiteytetään Tamtronilta lopuksi.

Pitkäaikaiset Tamtron-vaakojen käyttäjät (alakuvassa) kävivät Ranualta asti Kuljetus 2023 -messuilla haistelemassa messujen tunnelmaa sekä tietysti tervehtimässä Tamtronin väkeä. Positiiviselta palautteeltakaan ei vältytty. Kuvassa vasemmalta Urpo Keränen, Martti Matinlassi ja Tapio Keränen, puutavara-ajon konkareita kaikki.Lue myös:

Lue seuraavaksi