Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2023 -messujen satoa – osa 3


Konepörssin toimitus kiersi Kuljetus 2023 -messuilla kolmen päivän ajan.


Carsport Design

Autovarustelija Carsport oli Jyväskylässä näyttävästi mukana usealla osastolla, ja esillä oli niin pikkubusseja, retkeilyautoja kuin Carsportin edustamia Work System -huoltoautokalustuksia. Fordin osastolla messuvieraat piirittivät ahkerasti B-kortilla ajettavaa esteetöntä, 1+8-paikkaista E-Transit sähköbussia. Mallin toimintamatka on parhaimmillaan 317 kilometriä ja 68 kilowattitunnin akku latautuu 115 kilowatin pikalatauksella reilussa puolessa tunnissa 15 prosentista 80 prosentin varaustasoon.   


Wihuri Tekninen Kauppa

Wihuri Teknisen Kaupan monipuolisella osastolla uutuutena esiteltiin esimerkiksi portaattomasti säädettävää Airtronic L3 D6L -ilmalämmitintä. Jukka Korhosen esittelemän dieselkäyttöisen lämmittimen käyttöjännite on 24 V ja se tarjoaa lämmitystehoa hyvin maltillisilla kulutuslukemilla. 


NEK Oy

Ylimarkkulainen korinrakentaja NEK Oy esittäytyi Jyväskylässä ulkoalueella komealla osastolla, jossa huomio kiinnittyi dieselajoneuvojen poissaoloon. Tämä kertoo NEK Oy:n vahvasta innovatiivisuudesta sekä toiminnasta alan edelläkävijänä teknisten ratkaisujen suhteen. Hyvänä esimerkkinä toimii NEK Oy:n BRJ-korien valmistus. BRJ-korit ovat FRC-tason koreja, jotka ovat myös lämpöluokiteltuja. Näin samalla korilla voi kuljettaa pakkas-, tuore- sekä lämpökuljetuksia, ja korit ovat myös Pharma-testattuja. 


MovaLube Oy

Espoolainen keskusvoitelun ja voitelujärjestelmien asiantuntija MovaLube Oy esitteli Jyväskylässä innovatiivisen rasvausaseman, jonka avulla kaikkien voitelua tarvitsevien kohteiden rasvaus voidaan suorittaa nopeasti, helposti sekä valvotusti. Rasvausautomaatin käyttö onnistuu tägeillä tai RFID-tunnisteilla, ja tunnistuksen kautta myös laskutus ja raportointi onnistuu varmasti. Leasing-pohjaisesti käytettävä rasvausasema tarjoaakin kustannustehokkaan ja varman tavan varmistaa kaluston toimivuus kaikissa olosuhteissa. 


Piako Oy

Pieksämäkeläinen Piako Oy toi Jyväskylään monipuolisen valikoiman päällirakenneratkaisuistaan. Esimerkkinä toimii neliakselinen avolavaperävaunu, jonka suurin kokonaismassa on 38 tonnia ja kantavuus 30 tonnia. Kuormatilan pituus on 12 metriä ja sitä voi hydraulisesti jatkaa vielä metrillä. Piako-tuotteet ovat saaneet kehuja kestävyyden ja toimivuuden lisäksi myös tyylikkäästä ulkonäöstään, ja messuilla esillä ollut kolmiakselinen puoliperävaunu toimi tästä hyvänä esimerkkinä. 


Tamlans Oy

Ajoneuvovarusteluista ja erikoisajoneuvoista tunnettu Tamlans Oy esitteli messuilla Aluca-ajoneuvokalusteita, joille myönnetään peräti kahdeksan vuoden takuu. Aluca-tuotteet valmistetaan nimensä mukaisesti alumiinista, mikä tekee tuotteista kevyitä, ekologisia, erittäin kulutusta kestäviä, korroosionkestäviä sekä käytännössä huoltovapaita. Tamlans korosti Jyväskylässä myös yrityksen korkeaa sähköajoneuvojen varustelutasoa, jonka avulla arvokkaat ajoneuvot saadaan hyödynnettyä optimaalisesti ammattiluokan kuljetustehtävissä. Lue seuraavaksi