Uutiset

Autot

Kuljetus 2023 -messujen satoa – osa 1


Konepörssin toimitus kiersi Kuljetus 2023 -messuilla kolmen päivän ajan.


K Auto Oy

Kuljetus 2023 -näyttelyssä K Auto esitteli Suomen ensimmäisen Volkswagen Amarokin parhaan varustelutason Pan Americana-versiona. Liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Sihvonen kertoi uutuudelle tulevan hintaa veroineen noin 110 000 euroa, mutta alennetun autoveron hakemusprosessi on jo käynnissä. Huomionarvoista on myös viiden vuoden tai 200 000 kilometrin takuu. Etelä-Afrikassa valmistettava Pan Americana on jo tilattavissa, ja Suomen toimitukset alkavat jo kesän aikana. 

Volkswagen ID. Buzz Cargo on lyhyessä ajassa ottanut asemansa maamme sähköpakettiautojen markkinoilla. Toimitusaikojen pituudesta hieman kärsineen malliston tuotanto on nyt vauhdissa ja uuden auton saanti nopeutuu jatkuvasti. Samalla kannattaa kysellä myös valmiiden kappaleiden perään, sillä K Autolla on saatavilla joitain kappaleita vapaita yksilöitä suoraan toimitukseen. 


Veho Oy Ab

Veho Groupin osastolla oli esillä uusi Mercedes-Benz eCitan, jonka toimintamatka on noin 280 kilometriä. Uutuus on aikaisempia malleja reippaasti pidempi ja myös sivuovi on huomattavasti leveämpi, mikä helpottaa lastausta. Kantavuutta uutuudella on noin 700 kiloa ja huomionarvoista on myös auton vakiovarustelu, joka sisältää esimerkiksi sisätilojen esilämmityksen. 

Vehon Groupin osastolla oli esillä myös uusi Fuso eCanter, joka on saatavana kolmella eri akkukoolla sekä useilla akseliväleillä aina 8,5 tonnin kokoluokkaan saakka. Nykyaikainen kestomagneettimoottori sekä PTO-voimanotto tekevät mallista loistavan aihion moneen tarpeeseen. 


Auto-Bon Oy

Näyttelyn mielenkiintoisimpia uutuuksia oli vedyn voimalla kulkeva Opel Vivaro-e Hydrogen –pakettiauto. Vivaro-e Hydrogen on varustettu keskitehoisella 45 kW tuottavalla polttokennolla. Tähän yhdistetään 10,5 kWh:n akusto, joka avittaa täyden kuorman tilanteissa ja toimii puskurina polttokennolle. Maantievauhdeissa polttokenno tuottaa itsessään riittävän määrän energiaa auton liikuttamiseen. Vetyauto on siis eräänlainen ladattava hybridi. Vetytankin koko on 4,4 kg, mikä mahdollistaa 400 kilometrin ajamisen vetytankillisella. 

Sähköisten pakettiautojen edelläkävijän, Auto-Bonin osastolla oli esillä esimerkiksi Peugeotin innovatiivinen uutuustuote e-Partner Crew Cab, jossa on tehdasrakenteinen liikuteltava väliseinä. Toinen istuinrivi saadaan helposti taitettua alas, mikä lisää kuormatilaa tarvittaessa. Lisäksi etumatkustajan istuin on taitettavissa alas, jolloin myös todella pitkät esineet mahtuvat mukaan. Tässäkin tapauksessa e-Partner Crew Cabissa voi matkustaa jopa kolme henkilöä. 

Lavallinen Citroën e-Jumpy tulee Suomeen takaosaltaan avoimena runkona, johon voi tarpeen mukaan rakentaa lavaratkaisun tai pullakorin. Lavan asentaa tunnettu suomalainen toimija Pajakulma. Citroën ë-Jumpy Alusta maksaa 56 890 euroa, ja lava asennuksineen 16 850 € sisältäen alvin. Lue seuraavaksi