Uutiset

Kuljetuskalusto

COVID-19 vaikutuksia (päivitetty 5.4.)

Koronavirusepidemia on pakottanut jo kone- ja autovalmistajia joko kokonaan pysäyttämään tuotantolaitoksiaan tai ainakin leikkaamaan tuotantoaan väliaikaisesti. Tämä johtuu komponenttipulasta, logistiikan hidastumisesta maiden rajojen yli sekä myös hyvällä tasolla olleen kysynnän äkillisestä putoamisesta.

Varaosa- ja huoltotoiminnot pyritään tietenkin kautta linjan säilyttämään tässä vaikeassa tilanteessa. Näin ovat tiedottaneet myös useat kotimaamme maahantuojaorganisaatiot. Henkilökohtainen nouto on edelleen mahdollista monista paikoista, mutta esimerkiksi varaosia toimitetaan myös postin, eri kuljetusliikkeiden ja kuriiripalveluiden avulla. Käytännöt kannattaa tarkistaa etukäteen puhelinsoitolla ennen asiointia eri toimijoiden kanssa.

Monilla korjaamoilla on käytössä erityisjärjestelyitä, eikä asiakkailla ole pääsy kuin asiakastiloihin. Hygieniasta huolehditaan tehostetusti ja samaa toivotaan asiakkailta. Maahantuojien ja jälleenmyyjien internetsivuilla on yrityskohtaisia ohjeita ja tiedotteita aiheesta.

Monet rakennustyömaat kokevat nyt pulaa tarvikkeista. Suurista liikkumisen rajoituksista johtuva työvoimapula aiheuttaa myös ennen kokemattomia vaikeuksia. Esimerkiksi työtenkijöiden liikkuminen Suomen ja Viron välillä loppui.

Suomen kaikki kevään konenäyttelyt siirrettiin jo aiemmin etäämmälle ja myös muiden maiden alan tapahtumia perutaan jo kesältäkin. Maailmalta kantautuu koko ajan uutisia myös eri kone- ja laitevalmistajilta.

Päivitämme allaolevaa listaa tilanteiden mukaan:


5.4.

Hitachi on päivittänyt tilanteet eri tehtaillaan. Japanissa tuotanto jatkuu normaalisti kaikilla seitsemällä tuotantolaitoksella. Hollannissa on tehty muutoksia, mutta toiminta on käynnissä. Kiinassa tuotantoa alettiin käynnistää uudelleen jo 18.2. ja täyteen vauhtiin päästiin 12.3. Intiassa tuotantoa on supistettu rajusti ainakin 14.4. saakka. Myös Venäjän tehtailla linjoilla on hiljaista toistaiseksi. Indonesiassa tuotanto rullaa normaalilla tasolla.


Komatsu Forest Ruotsin Umeåssa sulki 26.3. tuotantonsa kokonaan kolmeksi viikoksi. Osittaista tuotannon rajoitusta on näillä näkymin aina 21.6. saakka. Varaosa- huolto- ja jälkimarkkinointipalvelut toimivat koko ajan ja takaavat asiakkaille avun mahdollisissa ongelmatilanteissa.


2.4.

Vuodesta 2020 näyttää nyt tulevan enemmän tai vähemmän välivuosi kaikenlaisille tapahtumille ja messuille. Hannoverin Teollisuusmessut pukattiin jo kerran etäämmäälle, mutta nyt messujärjestäjät ilmoittavat niiden siirtämisestä ensi vuoteen. Uudet päivämäärä ovat 12.-16.4.2021. Messujen 73-vuotisen historian aikana tämä on ensimmäinen välivuosi.


1.4.

Hiab Suomi yhteistyökumppaneineen kertoo joutuneensa perumaan Puunkuormaajamestari 2020 -kiertueen. ”Maailmalla vallitsevan tilanteen takia olemme joutuneet tekemään vaikean päätöksen perua kokonaisuudessaan Puunkuormaajamestari 2020 -kiertue”, kertoo Hiab Suomi.


31.3.

Johtuen Covid-19-pandemian aiheuttamasta epävarmuudesta markkinoilla Metso on päättänyt peruuttaa 6.2.2020 julkistetun arvionsa markkinanäkymistään. Markkinat kehittyivät tammi- ja helmikuussa 2020 aiemman arvion mukaisesti, mutta koronaviruksen leviämistä vastaan aloitetut maailmanlaajuiset toimenpiteet ovat lisänneet epävarmuutta markkinoilla maaliskuun loppua kohti. Lue erillinen tiedote tästä.


Skanska AB ilmoittaa pyrkivänsä pitämään työmaat auki koronavirusepidemian aikanakin. Työmailla työskentelevät noudattavat erityisohjeita turvallisuuden takaamiseksi ja tartuntojen estämiseksi. Jo maaliskuun alussa henkilökunnalle tuli matkustuskielto ulkomaille. Digitaalisia keinoja on otettu käyttöön kokousten ja palaverien pitämiseen. Kaikkia lieväoireisiakin on neuvottu pysymään kotona. Skanska operoi Pohjoismaiden lisäksi Englannissa, Amerikassa, Puolassa, Tšekissä, Slovakiassa, Unkarissa ja Romaniassa.


30.3.

Daimler AG on Saksassa tarjonnut tehtaidensa tulostuskapasiteetin ja kolmiulotteiseen tulostukseen perehtyneen henkilökuntansa lääkintäviranomaisten käyttöön.


Maaliskuun 18. päivästä lähtien Mercedes-AMG Petronas F1-tiimi ja yksi Englannin suurimmista yliopistoista, London´s Global Univercity UCL, ovat yhteistyössä kehittäneet hengityssuojainta tehohoitoyksiköiden käyttöön. Tavoitteena on nopeasti saada massatuotantoon potilaan omaa hengitystä avustava maski. Ensimmäiset prototyypit valmistuivat jo 100 tunnin kuluessa siitä kun Mercedes-Benzin Formula 1 -talli oli ottanut yhteyttä yliopistoon.


Pandemian hillitsemiseen liittyvät viranomaisrajoitukset sekä epävarmuuden lisääntyminen ovat hidastaneet asiakkaiden päätöksentekoa ja vaikuttaneet negatiivisesti Cargotecin tilauksiin ja toimitusaikatauluihin. Cargotec on aloittanut toimenpiteet kustannusten sopeuttamiseksi. Toimenpiteet sisältävät tavoitteen johdon ja toimihenkilöiden siirtymisestä nelipäiväiseen työviikkoon ja sitä vastaavan palkkojen alentamisen paikallisen lainsäädännön asettamissa puitteissa, ulkoisten palveluiden vähentämisen ja matkustuksen minimoinnin. Kustannusten sopeuttamista jatketaan tilanteen edellyttämällä tavalla.


28.3.

Valtran traktorituotanto pysähtyy 30.3. Lue erillinen artikkeli tästä.


Liebherr ilmoittaa pysäyttävänsä koko tuotannon kahdeksi viikoksi nosturitehtaallaan Ehingenissä. Vaikka tilauskanta on hyvä, ei nostureita pystytä rakentamaan komponenttipulan ja Keski-Euroopan rajojen sulkemisen takia. Logistiikka sekä varaosatoiminnot ja jälkimarkkinointi toimivat normaalisti.


Myös Sisu Auton tuotannollinen toiminta on nyt pysähtymässä. ”Ajoneuvoteollisuuden pitkät toimitusketjut ovat katkenneet ja pääkomponenttitoimittajamme ovat sulkeneet tehtaansa ilmoittaen vähintään kahden viikon katkoksesta toimituksiin. On selvää, että nämä ilmoitukset ovat vain ensiviesti muuttuneesta tilanteesta ja komponenttitoimitusten käynnistyminen ennen kesälomia on hyvin epätodennäköistä. Tästä syystä myös Sisu Autossa on toteutettu tilanteen vaatimat toimet ja sopeutettu toiminta vastaamaan näkyvissä olevaa todellisuutta”, sanoo toimitusjohtaja Timo Korhonen Oy Sisu Auto Ab. ” ”Vaikka tuotannollinen toimintamme on nyt pysähtymässä, toimii jälkimarkkinointiverkostomme normaalisti huolehtien siitä, että toimittamamme tuotteet toimivat niitä käyttävien asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.” (lyhennelmä yhtiön tiedotteesta, joka löytyy kokonaisena täältä).


27.3.

Komatsu kertoo sulkevansa väliaikaisesti tehtaita Euroopassa, Brasiliassa ja Intiassa. Japanissa tuotanto jatkuu ja Kiinassa tuotantoa on rullannut täysillä jo 17.2. lähtien. Italian tehdas sulkeutui 26.3. ja pysyy kiinni 3.4. saakka. Saksan tehdas on kiinni 4.-13.4. välisen ajan. Englannissa tuotanto seisahtuu välille 30.3.-17.4. Intiassa päivämäärät ovat 24.-31.3. ja Brasiliassa 6.-21.4. Komatsulta kerrotaan, että henkilökunnan ja asiakkaiden terveys ovat nyt ykkösprioriteetti, eikä riskejä oteta.


Novatron Oy. ”Hallituksen suunnittelemista liikkumisrajoituksista huolimatta, asennus- ja huoltopalvelumme toimivat Uudellamaalla normaalisti. Kiitos laajan huoltoverkostomme, pystymme myös rajoituksen aikana tarjoamaan laadukkaan ja joustavan palvelun kaikille asiakkaillemme, myös Uudellamaalla”, sanoo asiakaspalvelu -ja henkilöstöjohtaja Tomi Mahkonen asiakaspalvelu -ja henkilöstöjohtaja.


Caterpillar tiedottaa, että COVID-19 pandemia alkaa vaikuttaa nyt tuotantoketjuihin ja logistiikan toimivuuteen. Edelleen kuitenkin niin Amerikassa kuin muuallakin, tuotantolaitoksia pidetään pääosin käynnissä. Joillakin pahimmilla epidemia-alueilla tuotantoja joudutaan kuitenkin leikkaamaan. Edelleen Caterpillarin tiedotteessa sanotaan, että tämä pandemia tulee vaikuttamaan materiaali- ja konetoimituksiin kaikkialla maailmassa. Minkä verran, sitä on vielä mahdoton ennustaa.


26.3.

Hiab kertoo tiedonannossaan, että kuormausnosturin käytön maailmanmestaruuskilpailu The World Crane Championship (WCC) on peruttu koronavirusepidemian (COVID-19) takia.

Hiab nosturi

Epidemian nopea leviäminen on tehnyt mahdottomaksi järjestää tasapuolisesti maakohtaiset karsintakilpailut. Karsintakilpailujen rata on samanlainen kuin loppukilpailussa IAA 2020 -messuilla Hannoverissa olisi käytetty. Jos jostain maista olisi valittu edustaja loppukilpailuun muulla tavoin, se ei olisi ollut tasapuolista. Tämänhetkisen tiedon mukaan IAA 2020 -messut on kuitenkin tarkoitus järjestää.

Hiab kohdistaa resurssit nyt vuoden 2022 WCC-kilpailun järjestelyihin.


Hollannin Rakennusliiton edustaja Maxime Verhagen of Bouwend on ilmoittanut, että rakennustyömaat pyritään pitämään käynnissä. Hän toteaa alan olevan elintärkeän Hollannin talouden kannalta, joten sen käynnissä pitäminen on välttämättömyys.


Konevalmistajat vaativat päästörajoituksiin uusia aikatauluja. Lue asiaa käsittelevä erillinen artikkeli tästä.


JCB jatkaa aiempaa Englannin tehtaidensa seisokkia ainakin huhtikuun loppuun. Kassavarannot taitavat olla kunnossa, sillä työntekijöiden palkan maksu ei katkea. Niille, jotka eivät voi työskennellä, maksetaan 80 prosenttia palkasta. Tähän ryhmään saarivaltiossa kuuluu noin 6 500 työntekijää. Samalla JCB:n johtajat ilmoittavat olevansa ilman palkkaa siihen saakka, kunnes päästään normaaliin päivärytmiin. Seisakki toteutuu yhdeksällä tehtaalla ja paikkakunnat ovat:  Staffordshire, Derbyshire ja Wrexham.


Toukokuuksi 2020 suunniteltu Bauma CTT Russia siirretään eteenpäin ja päivämäärille 8.-11.9.2020. Paikka tuolloin on Crocus Expo Moskovassa.


Nokian Renkaat seisauttaa väliaikaisesti tuotantonsa Yhdysvaltain ja Venäjän tehtaillaan. Kyseessä on COVID-19:n leviämisen estämiseksi tehtävä toimenpide, jolla halutaan suojella yhtiön työntekijöiden terveyttä ja turvallisuutta. Daytonin tehdas suljetaan perjantaina 27.3. vähintään kahdeksi viikoksi. Vsevolozhskin tehdas suljetaan maanantaista lähtien viikoksi. Nokian Renkaat jatkaa toimituksia asiakkailleen paikallisista varastoistaan.

Venäjällä presidentti Vladimir Putin antoi määräyksen, jonka mukaan 30.3. alkava viikko on maassa kansallisia pyhäpäiviä, jolloin ihmisten tulisi pysytellä kotona COVID-19:n leviämisen hidastamiseksi. Nokian Renkaiden Vsevolozhskin tehdas suljetaan täksi ajaksi. Väliaikainen sulkeminen ei vaikuta yhtiön ennakoituun tuotantovolyymiin tämän vuoden aikana.

“Olemme tehneet tarvittavat valmistelut molemmissa tehtaissa ja olemme valmiita noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita. Yhtiö jatkaa kaikkien tarvittavien toimenpiteiden toteuttamista, jotka auttavat rajoittamaan COVID-19:n leviämistä,” sanoi Esa Eronen, Nokian Renkaiden toimitusketjun ja vastuullisuuden johtaja.


25.3.

Kiina on pystynyt koronaviruskriisin aikana pitämään käynnissä 90 prosenttia tärkeistä rakennus- ja infratyömaista. Näin tiedottaa National Development and Reform Commission (NDRC) nettiosoitteessa china.org. 89,9 prosenttia 11 000:sta kohteesta on pidetty toiminnassa Hubein ulkopuolella. Viruksen alkulähteellä työt ovat olleet keskeytyksissä. Kiinassa tehdään nyt runsaasti työtä, jotta työvoimapula helpottuu sekä raaka-aine – ja laitetoimitukset ym. saadaan jatkumaan työmaille. Rautatieprojekteista 97 prosenttia on käynnissä ja tie- ja vesirakennusalan vastaava prosentti on 87.


Saksan suurimmat rakennusalan yhdistykset ilmoittavat pitävänsä rakennustyömaat käynnissä. Sisäministeriö on päättänyt, että työmailla työt jatkuvat mahdollisuuksien mukaan. Tiedotteen mukaan infrakohteiden jatkuminen on yksi erittäin tärkeistä yhteiskunnan pilareista. Myös energian tuotanto ja jätehuolto pitää varmistaa nyt poikkeustilankin aikana.


Sandvik Mining and Construction Oy ilmoittaa käynnistävänsä yt-neuvottelut Tampereen, Lahden ja Turun toimipisteissä. Neuvottelevat koskevat kaikkia edellä mainittujen pisteiden työntekijöitä ja toimihenkilöitä. Sandvik ilmoittaa yrittävänsä selvitä enintään 30 päivän lomautuksilla. Koronavirus on alentanut kysyntää ja vaikeuttaa tuotantoa.


24.3.

Elmia Lastbil 2020 elokuulta on siirretty vuoteen 2021. Lue erillinen artikkeli asiasta.


Hämeenlinnassa järjestettävä Tawastia TruckWeekend (10.-11.7.) on siirretty ensi vuoteen.


Lisää näyttelyitä siirretty: Hollannin Maastrichiin kesäkuuksi (9.-11.6.) kaavailtu vuokrausalan messu- ja seminaaritapahtuma APEX/ International Rental Exhibition (IRE) on siirretty syyskuulle (8.-10.9.) Samalla Euroopan vuokrayritysten yhdistys (ERA) siirtää vuosittaisen kokouksensa niin ikään kesäkuulta syyskuuhun (9-10.9.) Vuokrausalan perinteiset palkinnot jaetaan Maastrichtissa 9.9.


Euroopan 28 maan rakennusliittojen muodostama rakennusalateollisuuden liitto FIEC (The European Construction Industry Federation) on vedonnut EU:hun, jotta COVID-19 -virus luokiteltaisiin force majeuretilanteeksi. Tämä estäisi rakennusurakoitsijat mahdollisilta viivästysmaksuilta työmaiden hidastuessa esimerkiksi tavarantoimitusten takkuillessa. Ja myös rahoituksen takaamista EU:lta vaaditaan. Rakennusteollisuus vastaa yhdeksää prosenttia EU:n bruttokansantuotteesta. Useat urakat Ruroopassa hidastuvat nyt merkittävästi ja osa jopa peruuntuu.


23.3

Veho turvaa hälytysajoneuvojen ja kriittisten kuljetusten liikkumisen poikkeustilanteessa

Maamme logistiikka on suurelta osin kumipyöräkuljetusten varassa. Huollon ja varaosalogistiikan on toimittava myös COVID19-koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan aikana.

Veho huolto

”Teemme Vehossa omalta osaltamme kaikkemme, että pelastus- ja hälytysajoneuvot pysyvät liikenteessä, elintarvikekuljetukset liikkuvat, jätehuolto toimii ja että polttoainejakelukalusto pysyy toiminnassa”, toteaa Vehon kuorma- ja linja-autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Rami Keinänen.

Vehon palvelukeskukset ovat avoinna viranomaisohjeet huomioiden normaalisti. Tien päällä tapahtuvia poikkeustilanteita varten Veholla on jatkuvassa valmiudessa olevia huoltoautoja turvaamassa elintärkeiden kuljetusten liikkumista.

Lisätietoja Vehon varautumisesta osoitteesta: https://www.veho.fi/autoliikkeet/veho-yrityksena/ajankohtaista/korona/


Hiab ePTO

Kuormankäsittelylaitteita valmistava Hiab kertoo kiinnittävänsä koronaviruksen takia erityistä huomiota työntekijöidensä ja asiakkaidensa terveyteen. Sen vuoksi sen omissa ja jälleenmyyjien toimipisteissä saattaa olla asioimiseen liittyviä rajoituksia. Siksi Hiabilta kehotetaan olemaan etukäteen yhteydessä toimipisteeseen ennen käyntiä, jotta asiointi voidaan suorittaa turvallisesti.

Tällä hetkellä huoltopisteet ja tuotanto toimivat, joskin rajoitetulla kapasiteetilla, ja varaosia on hyvin varastoissa.

Asiat muuttuvat nopeasti, ja tilanne jatkaa kehittymistä. Hiab noudattaa edelleen hallitusten määräyksiä ja neuvoja yleisen terveyden turvaamiseksi.


20.3.

Bronto Skylift kertoo tiedotteessaan jatkavansa tuotantoaan ja päätavoitteena on samalla pitää työntekijöidensä terveydestä huolta. Vielä ei pandemia ole vaikuttanut esimerkiksi komponenttien saantiin. Tehtaalla ja konttoreissa vierailut on toki kielletty ja vain materiaalitoimitukset pääsevät alueelle. Monet tekevät etätöitä, sillä koulut ovat suljettuina ja lapset kotona.


Wirtgen siirtää Benninghovenin tehtaalla Saksassa pidettävät teknologiapäivänsä ensi vuoden huhtikuuhun. Alunperin niiden piti olla 24.-25.9.2020.


Marakon Oy seuraa tilannetta tarkasti ja tiedotaa, että ensisijaisena prioriteettina on nyt turvata työntekijöiden ja asiakkaiden terveys sekä liiketoiminnan jatkuminen.

Tällä hetkellä toiminta jatkuu ilman suurempaa häiriöitä. Toimistoväki palvelee teitä puhelimen ja sähköpostin päässä ja myynti- ja vuokraustoiminta jatkuu normaaliin tapaan. Yleisiä ohjeistuksia seuraten, emme kuitenkaan matkusta tällä hetkellä lainkaan.

Marakon palvelee asiakkaita Lahdessa ja huoltokumppanit ympäri Suomea. ”Pyrimme varmistamaan varaosien, kaluston ja kriittisten tuotteiden saatavuuden kaikille asiakkaillemme, jotta liiketoiminta teidän ja meidän päässä pääsee jatkumaan mahdollisimman normaalisti” toteaa toimitusjohtaja Pekka Pohjoismäki.


Wacker Neuson ilmoittaa, että tuotantoa Euroopan tehtailla leikataan ja osan henkilökunnan kesälomia muun muassa aikaistetaan. Myös työaikoja tehtailla lyhenentään. Tuotanto sopeutetaan nopeasti vallisevaan tilanteeseen. Varastossa on paljon koneita sekä etenkin varaosia toimitettavaksi asiakkaille ympäri maailmaa. Samalla tiedotteessa kerrotaan, että Kiinan tehtaan toiminnot on jo normalisoitu.


Hillhead-näyttely Englannissa on päätetty siirtää tämän vuoden kesäkuulta ensi vuoteen. Samalla toinen englantilainen konenäyttely Plantworx siirretään ensi vuodelta vuoteen 2022. Moskovassa toukokuussa (26.-29.5.) pidettäväksi aiottu Bauma CTT Russia on niin ikään ilmoitettu siirrettäväksi eteenpäin.


Konehuutokauppojen pitäjä Ritchie Bros ilmoittaa, että juuri käynnistetyt konehuutokaupat Englannissa ja Saksassa pidetään vain ja ainoastaan netissä. Tapahtumat eivät ole tuttuun tapaan online, vaan jokaisesta tuotteesta voi antaa tarjouksen tietyllä aikavälillä. Korkein tarjous voittaa. Englannin huutokauppa on välillä 20.-25.3. ja Saksan välillä 19.-27.3.


K-Auton maahantuontitoiminto ja sen edustamien merkkien jälleenmyyjät ja merkkihuollot seuraavat tarkkaan koronavirustilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi ja estämiseksi: tehostettuja puhtaanapitotoimintoja, etätöiden tekemistä, matkustusrajoituksia, tapahtumien ja kokousten siirtoja tai peruuttamisia sekä yleistä fyysisen etäisyyden ylläpitoa noudatetaan kauttaaltaan.

Suomessa kaikki Volkswagen, Audi, SEAT, Porsche, Bentley ja MAN Centerit palvelevat toimipisteissään normaalisti. Pyrkimys on kaikin keinoin varmistaa, että henkilöstö pysyy terveenä ja työkykyisenä, ja että liikkeissä on turvallista asioida myös epidemian aikana.
Liikkeet palvelevat myös etäyhteyksien avulla mahdollisimman monipuolisesti sekä automyynnin että huollon osalta.


19.3.

Metsäkonevalmistaja Ponsse Oy ilmoittaa aloittavansa koko henkilöstöä koskevat YT-neuvottelut.


Haulotte ilmoittaa sulkevansa tuotannon väliaikaisesti kuudella paikkakunnalla Ranskassa. Huolto- ja varaosatoiminnot pidetään yllä.


Englantilainen JCB ilmoittaa pysäyttävänsä tuotannon aluksi täksi ja ensi viikoksi Englannin Staffordshiren, Derbyshiren ja Wrexhamin tehtaillaan. Syynä tuotteiden kysynnän nopea lasku. Jatkosta tiedotetaan myöhemmin. Tehtaan linjoilta ihmiset ovat jääneet kotiin, toimistoihmiset ovat töissä, moni etänä. ”Markkinat esimerkiksi Euroopassa hävisivät yhdessä yössä”, tiivistää toimitusjohtaja Graeme Macdonald.


Volvo Truck Centereissa henkilöstö tekee parhaansa sen eteen, että toiminta jatkuisi mahdollisimman normaalisti ja turvallisesti. Kaikki Volvo Truck Center-korjaamot, Volvo Truck Rental ja asiakaspalvelu palvelevat tällä hetkellä normaalisti. Automyynti työskentelee etäkonttoreilta käsin ja palvelee myös normaalisti.

Koronavirus myös keskeyttää Volvo- ja Renault-kuorma-autojen tuotantoon Euroopassa: Koronavirus vaikuttaa Volvo Groupissa


Scania Suomi Oy kertoo seuraavansa viranomaistiedotusta aktiivisesti ja ohjeistavansa henkilöstöään viruksen torjunnassa.

Tarkempaa tietoa Scanian tuotannosta ja ohjeista asiakkaille erillisessä uutisessa: Scania pysäyttää tuotannon Euroopassa ja ohjeistaa asiakkaitaan


Ennen 19.3.

Kaikki Suomen kevään konenäyttelyt kuten Konekaupan Villi Länsi, Oikiat Konepäivät ja Mansen Mörinät on siirretty tulevaisuuteen. Myös Veronan SamoTer jäi nyt väliin


18.3. Koronavirus (COVID-19) aiheuttaa rajoituksia myös Mateko Oy:n toimintaan mutta yritys pyrkii silti toimimaan asiakaslupauksensa mukaisesti ja palvelemaan asiakkaitamme sovelletusti. Tiedotamme mahdollisista muutoksista Mateko.fi -sivuilla sekä Mateko Oy:n sosiaalisen median kanavissa.

Huolto- ja varaosapalvelumme toimivat toistaiseksi normaalisti ja konemyynti järjestää yksilöllisiä koeajoja kuten ennenkin. Tärkeää on kuitenkin varmistaa sekä henkilökunnan että asiakkaiden terveys ja turvallisuus, joten Mateko pyytää asiakkaitaan huomioimaan seuraavat asiat:

  1. Varaosien toimituksissa saattaa olla viiveitä Euroopan varastojen tilanteesta johtuen.
  2. Noutoasiakkaat voivat noutaa varaosat omatoimisesti myymälän sisäovelta.
  3. Asiakkaat asioivat ainoastaan asiakastiloissamme, eivät korjaamo- tai toimistotiloissa.
  4. Huoltoon tulevat koneet jätetään ulos ja informoidaan työnjohtoa mahdollisuuksien mukaan puhelimitse.
  5. ”Ethän tule asioimaan, jos tunnet itsesi vähänkin kipeäksi”, vedotaan Matekolta.

17.3. Ranskalainen kurottajia ja nostimia valmistava Manitou ilmoittaa sulkeneensa Ranskan toimintojaan 31.3. saakka. Pois lukien varaosa -ja jälkimarkkinointipalvelut. Samalla yhtiöstä kerrotaan, että taloudelliset vaikutukset tälle vuodelle ovat vielä mahdottomia ennustaa.


13.3. Rotator Oy on koronaviruksen aiheuttamista haasteista huolimatta sitoutunut takaamaan asiakkailleen parhaan mahdollisen palvelun. Lähtökohtana toiminnalle on kuitenkin asiakkaiden ja henkilökunnan terveys sekä yhteiskunnallinen vastuu.

Varaosat ja huoltopalvelut toimivat normaalisti, ja mikäli näissä asioissa ilmenee muutoksia niin Rotator lupaa tiedottaa muutoksista www.rotator.fi – ja Facebook-sivuillaan.


13.3. Suomen Rakennuskone Oy informoi leviävän koronaviruksen COVID-19 vaikutuksista asiakaspalveluun. Toistaiseksi infektio ei suoraan ole iskenyt henkilöstöön. ”Pyrimme takaamaan palvelun asiakkaillemme myös jatkossa. Lähtökohtana on kuitenkin asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys”, kerrotaan tiedotteessa.

Toimintamallit ovat muuttuneet. Esimerkiksi henkilökohtaiset asiakaskäynnit on vähenentty minimiin ja asioita hoidetaan pitkälti puhelimitse ja videokokouksin. Huolto- ja varaosamyynti toimivat Minttupellossa Espoossa, Metallitiellä Pirkkalassa sekä Kaarnatiellä Oulussa normaalisti. Konemyynti toimii toistaiseksi kotikonttoreista käsin. Lue lisää Suomen Rakennuskoneen nettisivuilta.


27.2. RealMachinery Oy oli ensimmäinen koneliike, joka regoi koronavirukseen. ”Tämän hetkisen maailmanlaajuisen Korona-virus epidemian takia, emme vastaanota ulkomailta tulevia tai ulkomailla viime aikoina käyneitä vieraita RealMachineryn toimipisteillä. Tämä käytäntö on voimassa, kunnes epidemian tilanne on stabiloitunut ja uusien tartuntojen määrä on kääntynyt laskuun. Mikäli Teillä on tarve sopia tapaaminen henkilökuntamme kanssa tai teillä on jo sovittu tapaaminen, pyritään nämä järjestämään vaihtoehtoisin menetelmin käyttäen esimerkiksi puhelinpalavereita tai konferenssityökaluja, kuten Microsoft Teams tai Google Hangouts”, sanoi toimitusjohtaja Mikko Uusi-Marttila helmikuun lopussa. Lisätietoja esimerkiksi huollon toiminnasta RealMachineryn kotisivuilta.