Uutiset

Kuljetuskalusto

Koronavirus vaikuttaa Volvo Groupissa

Renault Trucks Bourg en Bresse France

Volvo Groupilla turvallisuus on aina ollut kaiken toiminnan lähtökohtana. Koronavirus jatkaa leviämistään ja vaikuttaa kaikkien arkeen.

Renault Trucks keskeyttää neljän tehtaan toiminnot Ranskassa

Työntekijöiden suojelemiseksi sekä Ranskan hallituksen ohjeiden mukaan COVID-19-epidemian leviämisen rajoittamiseksi Renault Trucks sulkee neljän tuotantolaitoksensa Ranskassa toistaiseksi.

Renault Trucksin tuotantolaitokset Lyonissa, Bourg-en-Bressessä, Blainville-sur-Ornessa ja Limogesissa, joissa työskentelee yhteensä 4500 työntekijää, suljetaan toistaiseksi.  Myynti-, tutkimus- ja kehitystyön työntekijät Ranskassa työskentelevät Ranskassa etätoimistoilla. Huoltopalvelut ja korjaamot jatkavat toimintaansa Ranskassa normaalisti.

Kokoonpano Tuvessa keskeytyy

Volvo Trucks kertoo keskeyttävänsä kuorma-autojen kokoonpanon Göteborgissa Tuven tehtaalla 23.3. alkaen. Göteborgs-Posten-lehden haastatteleman lehdistöpäällikkö Claes Eliassonin mukaan tuotanto keskeytetään 15 päiväksi. Syynä tuotannon keskeyttämiseen on koronaviruksen aiheuttamat alihankinta- ja toimitusketjujen häiriöt.

Koronanviruksen vaikutukset Suomessa

Myös Volvo Finlandissa tilanne otetaan hyvin vakavasti, ja tärkein prioriteetti on turvata asiakkaiden sekä henkilöstön turvallisuus ja terveys. Asiantuntijoiden tilannearvioita seurataan hyvin tarkkaan ja ohjeita päivitetään tarvittaessa viranomaisohjeiden mukaisesti.

Volvo Truck Centereissa henkilöstö tekee parhaansa sen eteen, että toiminta jatkuisi mahdollisimman normaalisti ja turvallisesti. Kaikki Volvo Truck Center-korjaamot, Volvo Truck Rental ja asiakaspalvelu palvelevat tällä hetkellä normaalisti. Automyynti työskentelee etäkonttoreilta käsin ja palvelee myös normaalisti.

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi Volvo Truck Centereissa on päätetty seuraavista toimenpiteistä:

  • Koronaviruksen vuoksi tehostamme toimipisteiden siivousta ja desinfiointitoimia.
  • Pesemme kätemme erityisen huolellisesti useita kertoja päivässä ja käytämme säännöllisesti käsidesiä tai suojahanskoja, sekä tarpeen mukaan hengityssuojaimia.
  • Desinfioimme myös asiakastilojen kosketuspinnat säännöllisesti.
  • Emme toistaiseksi tervehdi teitä kättelemällä.
  • Otamme myös töiden vastaanottotiskeille käyttöön suoja-alueen, jolla haluamme varmistaa tarpeellisen turvaetäisyyden työntekijöiden ja asiakkaiden välille.
  • Odotustiloihimme pyrimme järjestämään riittävän välimatkan asiointia odottaville asiakkaille.

Ajoneuvojen käsittelyssä tulellaan lisäksi ottamaan käyttöön seuraavat toimenpiteet:

  • kaikki mekaanikot käyttävät suojaimia (lasit, suojahaalarit ja hanskat) autojen siirroissa
  • auton sisätilat puhdistetaan ja desinfioidaan tarvittaessa
  • korjaamolla mahdollisuus käsien ja käsineiden desinfiointiin

Volvolaiset pyytävät asiakkaitaan huolehtimaan omalta osaltaan tehostetusta käsihygieniasta sekä asianmukaisista yskimis- ja aivastustavoista. Asiakkaita pyydetään olemaan tulematta korjaamolle, jos he itse ovat sairaana. Toimimalla ohjeiden mukaisesti vähennetään tartuntoja ja sairastumisia.

Volvo Trucks Suomi ja Renault Trucks Suomi päivittävät informaatiota facebook-kanavissa sekä websivuilla:

Lue seuraavaksi