Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks tehtaat käynnistyvät Ranskassa

Renault Trucks liput

Renault Trucks tehtaiden tuotanto pysäytettiin 18. maaliskuuta Covid -19 pandemian vuoksi. Tehtaat käynnistetään 22.4. alkaen vaiheittain uudelleen. Tehdastyöntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta huolehditaan tarkasti: koneet, työasemat ja -välineet desinfioidaan, käytössä ovat erilaiset turvavarusteet ja riittävistä etäisyyksistä pidetään huolta.

Tehdassulun aikana Renault Trucks on jatkanut asiakkaidensa palvelemista niin hyvin kuin mahdollista. Varaosien toimitukset sekä kuorma-autojen huoltokorjaamopalvelut ovat toimineet normaalisti myös tehdassulun aikana. Varaosa- ja huoltotoiminnot ovat välttämättömiä, jotta yhteiskunnalle elintärkeiden palvelujen jatkuvuus ja esimerkiksi ruoka- ja lääkekuljetukset voidaan hoitaa normaalisti.

Vajaan kuukauden ajan suuri osa Ranskan Renault Trucks tuotanto-, myynti-, tuotekehitys- ja tutkimus -osastojen henkilökunnasta on väliaikaisesti ollut lomautettuna.

Ranskan ammattiliitot ovat nyt yksimielisesti solmineet uuden sopimuksen, jolla varmistetaan oikeudenmukainen korvaus lomautetulle henkilöstölle lomautusten ajalle.

Sopimus on voimassa 3. heinäkuuta saakka. Työehtosopimuksen, sekä Renault Trucksin johdon myöntämän lisätuen ansiosta, eri työntekijä- ja palkkaryhmien väliset erot yhdenmukaistetaan niin, että kaikille työntekijöille, palkkaluokasta riippumatta, korvataan 92 prosenttia normaalista nettopalkasta koko lomautusten ajalta. 

Renault Trucksin Pääjohtaja Bruno Blin
Bruno Blin

”Tämän sopimuksen avulla kaikkia työntekijöitä voidaan kohdella tasapuolisesti tämän ennenäkemättömän kriisin aikana. Kaikki työntekijät saavat melkein täyden normaalin palkan. Hyödynnämme lomarahojen ’takaisinostoa’, ja samalla turvaamme yrityksen tulevaisuutta.  Työntekijät ovat tulleet vastaan lomarahoihin liittyen, ja Renault Trucks tukee palkanmaksua kahdeksan prosenttia”, Renault Trucksin pääjohtaja Bruno Blin kertoo.

Renault Trucksin tehtaat avautuvat vaiheittain

Renault Trucks tuotantolaitokset käynnistyvät vähitellen 22. huhtikuuta 2020 alkaen. Ensin avataan Lyon-Venissieuxin moottoritehdas. Muiden Renault Trucksin tuotantolaitosten, kuten Bourg-en-Bressen ja Blainville-sur-Ornen kokoonpanotehtaat, jatkavat toimintaansa tulevien viikkojen aikana. Kaikkien tuotantolaitosten osalta tuotanto aloitetaan ensin hyvin alhaisella tuotantotahdilla normaalitilanteeseen verrattuna. Uudelleenkäynnistys tapahtuu tulevien viikkojen aikana asiakaskysynnän ja alihankkijoiden toimituskyvyn mukaan, sekä synkronoidusti muiden Volvo Group -tehtaiden kanssa.

Teollisuuden uudelleenkäynnistäminen edellyttää, että kussakin toimipaikassa otetaan käyttöön ammattiliittojen sekä henkilökunnan kanssa yhteisesti sovitut työterveyteen liittyvät toimenpiteet. Työterveyslääkärit ovat esim. laatineet työntekijöille tarkat kulkureitit pukuhuoneesta työpisteelle. Ohjaamalla liikkumista tehtailla voidaan eliminoida viruksen kanssa kosketuksiin joutumisen riski. Tehtailla tullaan tarkasti huolehtimaan etäisyyksistä, erilaisten suojavarusteiden käytöstä, tilat ja välineet puhdistetaan hyvin, liikkumista rajataan ja huolehditaan siitä, ettei liian moni ihminen ole samaan aikaan samassa tilassa.

Renault Trucks Bourg-en-Bresse
Renault Trucks aloittaa tuotantoaan. Bourg-en-Bressen tehtaalta valmistuvat raskaat mallit.

”Jatkamme toimintaa vain, jos työterveys- ja turvallisuusolosuhteet hoidetaan esimerkillisesti – kompromisseja emme tee. Siksi aiomme aloittaa uudelleenkäynnistykset vaiheittain. Alkujakson aikana pääsemme testaamaan ohjeistuksia, toimitusketjuja ja logistiikkaa, ennen kuin harkitsemme tehtaiden ylösajoa täydellä kapasiteetilla”, pääjohtaja Bruno Blin sanoo.

Lue myös: Renault Trucks: Kustannustehokasta kuljettamista ja toimiva huolto

Lue seuraavaksi