Uutiset

Työkoneet

Kiinassa kauppa käy

Tämän torstaipäivän uskomattomin uutinen tulee Kiinasta. Siellä on raportoitu ennätyksellinen kaivukoneiden myynti maaliskuussa tänä vuonna. Huolimatta maassa jyllänneestä koronaepidemiasta, joka pudotti helmikuun myynnin puoleen vuoden takaisesta.

CCMA:n (China Construction Machinery Association) nyt julkaisemat luvut kertovat, että maaliskuussa myytiin 49 408 kaivukonetta, joista 46 610 Kiinaan, loput vientiin.

Nousua viime vuoden maaliskuun myyntiin verrattuna on 11,6 prosenttia. Tästä voisi päätellä, että ainakaan rakentaminen Kiinassa ei halvaantunut kovin pitkäksi aikaa koronaviruksen vuoksi. Ensimmäisen vuosineljänneksen kaivukonemyynti oli 68 630 konetta, mikä on 8,2 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Kaivukonekauppa käy taas Kiinassa, maailman suurimmilla konemarkkinoilla. Esimerkiksi Doosan Infracore kertoo 16.4.2020 saaneensa 32:n 22 tonnin painoluokkaan sijoittuvan kaivukoneen tilauksen kahdelta isolta kiinalaiselta rakennusyhtiöltä.

Edelleen CCMA:n raportista käy selville, että alle 20 tonnin painoisia kaivukoneita Kiinassa myytiin maaliskuussa 30 105 kappaletta. Suosituin kokoluokka oli 30 tonnia. Niitä kävi kaupaksi 5 271 kappaletta. 20-30 tonnin kokoluokkaan sijottui 11 288 yksikköä.

Koska komponenttien ja esimerkiksi teräksen hinnat ovat nyt poikkeusoloissa nousseet, raportoivat esimerkiksi sellaiset isot kiinalaiset kaivukonevalmistajat kuin Sany ja XCMG hinnankorotuksista. Minikaivukoneiden hankintahinnat ovat Kiinassa jo nousseet noin 10 ja isompien koneiden noin viisi prosenttia.

Rakennustyömaista yli 90 prosenttia on Kiinassa jo käynnissä.

Seuraava Bauma China pidetään näillä näkymin tämän vuoden marraskuussa (24.-27.11.).
Uutiset Kiinasta antavat jo aihetta pieneen hymyyn.Lue seuraavaksi