Uutiset

Yleinen

Valtran tuotanto pysähtyy 30.3

Koronapandemian vaikutukset ovat tunnistettavissa myös Valtran Suolahden traktoritehtaalla. Etenkin ulkomailta tulevat komponenttitoimitukset ovat hidastuneet merkittävästi. Tämän vuoksi tehtaan tuotantotoimintaa joudutaan sopeuttamaan vallitsevien olosuhteiden mukaiseksi. Traktorituotanto pysäytetään 30.3. alkaen toistaiseksi kunnes komponenttien saatavuus on riittävällä tasolla ja toimintaedellytykset taas täyttyvät.

Valtran tuotantolinja pyäytetään. Työlaitteet kannattaa laittaa kuntoon etukäteen, jolloin varmistetaan osien saanti.

Valtran asiakkailla, eli maanviljelijöillä, on keskeinen rooli suomalaisen ruokaturvan ja huoltovarmuuden ylläpitämisessä ja yhtiön tulee osaltaan varmistaa tulevan satokauden onnistuminen myös poikkeusoloissa.

”Vaikka tuotantotoimintamme hetkeksi pysähtyy, muut toimintomme, kuten varaosa- ja huoltopalvelut, tekninen tuki sekä myynti- ja markkinointitiimit toimivat. Monien asiakkaidemme kiireisimmän sesongin ja kasvukauden lähestyessä palvelemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Luonnollisesti kiinnitämme erityistä huomiota kaikkien turvallisuuteen ja terveyteen”, kommentoi toimitusjohtaja Jari Rautjärvi.

Varaosapuoli toimii vielä. Kuvassa Reman-tuotantoa.

Valtralla käydyissä YT-neuvotteluissa on sovittu määräaikaisista lomautuksista, jotka koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä.

Lue seuraavaksi