Uutiset

Työkoneet

JCB käynnistää tuotantoaan

JCB ilmoitti tänään osittaisen tuotannon aloittamisen uudelleen viidessä tehtaassaan Englannissa. Samalla otettiin käyttöön kattava toimenpidepaketti työntekijöiden suojelemiseksi koronavirukselta.

Tuotantolinjat hiljenivät 18. maaliskuuta koronavirusepidemian vuoksi. Suurin osa JCB:n noin 6 500 brittiläisestä työntekijästä joutui keskeyttämään tuolloin työt kokonaan tai siirtymään etätöihin. Yli 400 työntekijää palasi nyt töihin tehtaisiin.

JCB on vahvistanut, että tuotanto on jälleen käynnissä, joskin vajaana. Paljon toimenpiteitä on tehty töihin palaavien työntekijäiden suojelemiseksi. Näitä ovat:
· Työntekijät arvioivat itse aamuisin terveydentilansa ennen poistumistaan ​​kotoa. Vähäisilläkään oireilla ei saa saapua töihin.
· Lääkintähenkilökunta valvoo jokaisen töihin saapuvan työntekijän ruumiinlämpöä mittauksin.
· Henkilökuntaa sekä toimistoissa että tuotantolinjoilla edellytetään käyttämään kirurgisia hengityssuojaimia.
· Tuotannossa työskentelevät käyttävät lisäksi visiirejä kasvojensa edessä.
· Lämpökamerat otetaan käyttöön myöhemmin tässä kuussa.
· Käsinpesupaikkoja lisätty runsaasti.
· Selkeästi merkityt kulkutiet ja toimistopöytien vähentäminen sosiaalisen etäisyyden maksimoimiseksi.
· Ruokailutilojen ja myyntiautomaattien sulkeminen.
· WC-tilojen puhallinkuivaajien poistaminen käytöstä. Paperipyyhkeiden käyttöönotto.
· Etätyön jatkuminen niille, joille se on mahdollista.

JCB:n toimitusjohtaja Graeme Macdonald sanoo:

”Tuotanto on jatkunut erittäin alhaisella tasolla ja vain lähinnä maatalouden kysynnän tyydyttämiseksi. Tuotannon uudelleen aloittamisen jälkeen tehtiin laaja arviointi tilanteesta. Sen perusteella otimme käyttöön runsaasti ​​toimenpiteitä, jotka suojelevat työntekijöitämme parhaiten. Tehdyillä toimilla varmistetaan, että turvalliset etäisyydet työntekijöiden välillä toteutuvat. Tapauksissa, joissa riskit ovat suurempia, käytetään edelleen visiireitä. Työntekijöidemme terveys ja turvallisuus ovat ehdottoman tärkeitä, koska me kaikki joudumme nyt sopeutumaan tähän uuteen normaaliin. Käyttöön ottamillamme toimenpiteillä varmistetaan, että pysymme kaikki terveinä ja vältämme riskejä. ”

JCB aloitti myös heti epidemian saavuttua Englantiin ohjaamotehtaallaan hengityskoneiden valmistuksen. Nyt se on lopetettu viranomaisten ilmoitettua, että niitä ei enää tarvita lisää.

Työntekijöille jaetaan aamulla maskit.Lue seuraavaksi