Uutiset

Työkoneet

Maxpo: Volvon sähkökoneen luovutus

Tässä vielä muutama osasto Maxposta; TMK Machinery, Suomen Viemärihuolto, Volvo CE ja Xylem Suomi.TMK MachinerySuomen ViemärihuoltoVolvo CE

Volvo CE:n osastolla nähtiin koneen luovutus, kun Kaiwur Oy:n Janne Nokkala (kuvassa vas.) vastaanotti täyssähköisen Volvo ECR25 Electric -minikaivukoneen. Hyvinkäällä pääpaikkaansa pitävä Kaiwur Oy operoi ympäri Suomen ympäristötekniikan parissa toimien kierrätysalalla sekä tehden jätekeskuksien toimintoja, kompostointia sekä mullantuotantoa. Koneyksiköitä on nelisenkymmentä, kuten kaivukoneita, pyöräkuormaajia, seuloja ja murskaimia.

Nyt luovutettu sähkökäyttöinen Volvo ECR25 on Kaiwur Oy:n ensimmäinen sähkökone ja se täydentää yrityksen ennestään runsasta Volvo-työkonekantaa sekä tukee Nokkalan mukaan yrityksen vihreitä arvoja. Uusinta tekniikkaa pyritään hyödyntämään mahdollisimman paljon ja biopolttoaineetkin ovat jo laajasti käytössä yrityksen koneissa. Uutta sähkökonetta tullaan käyttämään viherrakentamisessa ja sitä tullaan myös vuokraamaan. Volvo CE Finlandin puolelta sähkökoneen luovutti konemyyjä Timo Mörsky.

Volvolta on jo tyrkyllä vähän isompaa sähkökonetta.
CCS-latauspistorasialla voi kaivukonetta ladata vaikka julkisilla pikalatauspaikoilla. Siinä ei Teslat eikä muutkaan sähkörimpulat haittaa, kun tällä pamauttaa paikalle. Tilaa kyllä syntyy.


Xylem

Xylem Water Solutions Suomi esitteli uutta Flykt Bibo Alpha -uppopumppua (alakuvassa vas.), joka sisältää taajuusmuuttajan. Näin pumppu optimoi pumppaustapahtumaa minimoiden virrantarpeen. Pumpun teho on 7,5 kilowattia. Ideana on, että yhdellä ja samalla pumpulla voidaan pumpata taloudellisesti niin suuria kuin pieniäkin vesimääriä. Xylemiltä sanotaan tämän uuden uppopumpun soveltuvan hyvin kaivoksille, soramontuille jne.

Toinen uutuus (alakuvassa oik.) oli Flygt Concertor -jätevesipumppu. Siinä on kestomagnetoitu moottori ja taajuusmuuttaja sekä N-juoksupyörä. Taajuusmuuttajan myötä yhdellä pumpulla voidaan kattaa monien erikokoisten pumppujen käyttöalueet. Flygt Concertorissa on automaattinen puhdistustoiminto eli se pyörähtää takaperin jumin sattuessa.

Kolmas uutuus oli pintaimupumppu, jonka avulla pystytään imemään tasaiselta pinnalta hyvinkin ohuita kerroksia vettä.

Xylem on maailmanlaajuinen pumppuvalmistaja. Tehtaita on parisenkymmentä ympäri maailman. Lähin tehdas sijaitsee Ruotsissa.

Risto Ramberg kädessään uusi pintaimupumppu.


Lue seuraavaksi