Uutiset

Työkoneet

Maxpo: Fuelk, Hyväkone, ITR, Koivunen

Seuraava paketti Maxpoa. Matka jatkuu…Fuelk

Fuelk Oy:n Jussi Haarala (alakuvassa) esitteli yrityksen polttoainepalvelua messuyleisölle. Fuelk pitää tankit täynnä hyödyntäen nykyteknologiaa. Kyseessä on ikäänkuin älysäiliö, joka lähettää tiedon sisällön määrästä automaattisesti verkon kautta Fuelk Oy:lle, joka sitten käynnistää tarvittaessa täyttötoimenpiteet .

Jussi Haarala näyttää kännykästään Fuelk Oy:n palvelua jo hyödyntävät. Rasteja on paljon.


Hyväkone

Hyväkoneen osaston uutuus oli kuinkas muuten, sähkökäyttöinen Giant G2200E X-TRA -pienkuormaaja. Sen nostokapasiteetti on 1 650 kg.
Hyväkone myy myös Konetalo Vainikan maahantuomia Solis-pikkutraktoreita.


ITR Finland

ITR Finlandin osastolla päähuomion vei Lapin kultamailta pelastettu Åkerman-kaivukonevanhus, mutta uutuustuotteitakin oli toki näytillä. ITR:n tarjontaan on tullut uusi iskuvasaraperhe nimeltään ITR Monoblack. Laitteet valmistetaan ITR:n tehtailla Italiassa ja niiden sanotaan olevan kestäviä ja huoltoystävällisiä. Monoblack-vasaroissa ei ole sidepultteja. Kuvan UBH1800-vasara painaa 1 800 kilogrammaa ja se on tarkoitettu 22–28 tonnin kaivukoneisiin. ITR Monoblack -vasaroita on tarjolla 700 kilogramman painoisista minikaivukoneista aina 65 tonnin painoisiin koneisiin. ITR antaa vasaran Monoblack-lohkolle 10 vuoden takuun.

ITR Monoblack UBH1800 -iskuvasara.

ITR:n toinen täydennys tarjontaan oli uusi purkukouramallisto. Kuvassa malli UNG76, joka on tarkoitettu 9–14 tonnin painoisiin peruskoneisiin. Kourat valmistetaan Monoblack-vasaroiden tavoin Italiassa. Kyseessä on perinteinen purkukoura. Rakenteissa on käytetty Hardox 400 -suurlujuusterästä. UNG-sarjan purkukuoria on tarjolla 4–65 tonnin painoisiin koneisiin.

ITR UNG76 -purkukoura.
Paikalla nähtiin myös aito Åkerman-sateenvarjo 1990-luvulta.
Åkerman-vanhus veti paikalle aikalaisiaan. Tässä Henri ”Henkka” Haapamäki (alakuvassa oik.) haastattelemassa seinäjokelaista Jaakko Leppälää, joka kertoi kaivaneensa Åkerilla kymmenkunta vuotta. Monenmoista sattumaa tapahtui, mutta ainakin lähtemättömän jäljen Åkeri jätti miehen sydämeen. Rupattelun jälkeen Jaakko kävi vielä kurkkaamassa koneen peltien alle. Tarkasti oli muistissa, mikä mikäkin osa oli.

Henkka kertoi värikkääseen tyyliinsä Åkerin noutomatkasta.
Yleisöä kertyi aina runsas määrä kuuntelemaan Henkan tarinointia.
Henkka Haapamäki (keskellä) ja Anttilan veljekset Tuukka ja Rasmus Jämsästä.
Koivunen

Koivunen Oy esitteli uutta MECA Truck -raskaan kaluston korjaamoketjuaan sekä erilaisia kuormankäsittelylaitteita, kuten PM-kappaletavaranostureita ja HYVA-koukkulaitteita.Lue seuraavaksi