Uutiset

Työkoneet

Maxpo: Koneosapalvelu, Konesilta, Konevel, Leica

Lisää Maxpon maistiaisia. Ja lisää on tulossa.Koneosapalvelu

Koneosapalvelun Pekka Räsänen antaa alakuvassa vähän mittakaavaa uudelle Vahva C140 -kahmarikouralle. C140 on nyt Vahva-malliston suurin koura. Laitteen omapaino on 1 090 kilogrammaa, työpaine 250 baaria ja maksimi kuorma 10 tonnia. Tartuntapinta-ala on 1,40 neliömetriä ja leukojen avautuma 3,23 metriä. Hydrauliikkasylinteri käyttää molempia leukoja ja reaktiotangot tasaavat liikkeen symmetriseksi. Leukojen kärkien muotoilu varmistaa, että ne uppoavat pinoon optimaalisessa kulmassa ja haukkaavat puristettaessa täyden taakan. Koura on pulverimaalattu.Konesilta

Konesillan Ville Kyllönen esitteli Maxpossa yrityksen uutta tuotekonseptia. Konesilta tarjoaa vaihtokoneisiinsa räätälöityjä erikois- tai niin sanottuja suoalustoja. Kyllösen mukaan Jyväskylästä pohjoiseen tämä erikoisvarustelu on jo saavuttanut suuren suosion ja sinnepäin onkin jo toimitettu paljon muokattuja koneita. Ja alue kuulemma leviää koko ajan. Suoalueiden ja kosteikkojen muokkauksia tehdään lisääntyvässä määrin, joten tarvetta modifioiduille alavaunuille on. Kyllösen mukaan myös paljon aurinkokennovoimaloita suunnitellaan tehtäväksi suoalueille, ja siellä tullaan tarvitsemaan kaivukoneita pohjien teossa. Vihreä siirtymä teettää siis työtä tälläkin tavoin.

Alavaunun modifiointi käsittää telojen pidennykset ja levitykset, telapenkkien korotukset sekä erilaiset alavaunun muutostyöt. Pakettiin kuuluu tietenkin myös koneen muu erikoisvarustelu asiakkaan tarpeiden mukaan. Näitä suoalustoilla varustettuja vaihtokoneita on jo toimitettu vientiinkin Viroa ja Norjaa myöden.

Ville Kyllönen nojailemassa juuri yhteen tällaiseen modifioidulla alavaunulla varustettuun koneeseen, jollaisia Konesillan osastolla nähtiin muitakin.


Lisäksi esillä oli kattava tarjonta Konesillan maahantuomia Kubota-mini- ja midikaivukoneita sekä pyöräkuormaajia.

Konesillan osastolla pääsi mittelemään kaivukoneen tarkkuuskäyttöä. Palikat paikoilleen kouran avulla. Aika ratkaisi.
Onni kävi testaamassa Kubotan minikaivukoneen. Kone miestä myöden.


Konevel

Konevel myy KVex-työlaitteita kiinteistönhoitoon. Maxpossa nähtiin uusi, järeä KVex RQ-280 -keräävä harjalaite, joka tarkoitettu karkean hiekan nostoon. Koneveliltä sanotaan hiekan keruun olevan sen avulla tehokasta. Harjan leveys 280 senttimetriä. Laitteessa on tärytoiminto tehostamassa keruusäiliön tyhjentymistä kipattaessa. Laite on tarkoitettu isoihin peruskoneisiin ja malleja on tämä yksi. RQ-280:n käyttö edellyttää peruskoneeksi vähintään 10 tonnin painoista pyöräkuormaajaa.

KVex RQ-280 -keräävä harjalaite.
Konevelin osastolla nähtiin myös talon uusi purkulaite-ekspertti Jimi Kuulasvuo. Hän tulee toimimaan purkulaitteiden myynnin parissa pääkaupunkiseudulla.


Leica

Leican osastolla nähtiin monitorointiyksikkö, ComBox60, jollaista kuulemma käytetään Rooman Colosseuminkin tilan seurantaan. Siellä laitteisto kerää tietoa rakenteiden liikkeistä ja värähdyksistä pitkällä aikavälillä. Laite toimii antureiden keskusyksikkönä keräten niiltä tietoa ja välittäen tiedon edelleen nykyaikaisia tiedonvälitystapoja käyttäen.

ComBox60
Osastolla nähtiin myös Leican jo Mansen Mörinöillä esittelemä uusi Icon Site Excavate -koneohjausjärjestelmä asennettuna Caterpillar 309 -kaivukoneeseen.


Lue seuraavaksi