Uutiset

Työkoneet

Maxpo: Kivisammon jättiläinen SampoWheeler TI4250R keräsi huomion

Kivisampo esittäytyi Maxpossa tutussa sijainnissa näyttävällä osastolla, jossa oli panostettu niin tuotteiden kokoluokkiin, monipuolisuuteen kuin tehokkuuteen.  

Suurimman huomion osastolla ansaitusti varasti jättikokoinen Sampowheelerin liikuteltava murskalaitos kierrätyskäyttöön.

Sampowheeler TI4250R on mobiili iskupalkkimurskain, jossa on Terex TI4250-murskain ja Terex 5162HS -kaksitasoinen vinotasoseula. Koko kone on sähkökäyttöinen. Upouusi murskain, iso seula ja syöttölaite sekä sähkökäyttöiset komponentit muodostavat hinattavasta koneesta tehokkaan kokonaisuuden kiviaineksen, betonin ja asfaltin kierrätyskäsittelyyn. Koneessa on kaksi magneettierottelijaa ja syöttimessä on välpällinen täry. Murskan alla on myös tärysyötin, joka syöttää materiaalia purkukuljettimelle. Lisäksi koneessa on seulan ylitteen kiertolaiselle tehokas tuuliseula, jolla epäpuhtaudet, kuten muovit ja puutikut saadaan pois materiaalivirrasta.

Kivisammon osastolla moni näyttelyvieras tutustui myös mielenkiintoiseen Rokbak RA40 -dumpperiin. Malli kulki aikaisemmin Terex Trucksin nimissä, mutta nyt Skotlannissa valmistettavat dumpperit kulkevat omalla paremmin erottuvalla nimellään. Rokbak RA40:ssä on 38 tonnin hyötykuorma ja lavan tilavuus on 23 kuutiometriä. Rokbak on myös teknisesti hyvin edistyksellinen, ja esimerkiksi taloudellisuuteen ja turvallisuuteen on kiinnitetty erityishuomiota.

Materiaalin siirtämiseen Kivisampo oli tuonut paikalle Terex Prostack Ranger 6-24L -kasakuljettimen, jossa on CAT:in 110 hevosvoiman Stage V -luokan moottori. Syöttimen leveys on 1300 millimetriä ja 23 metrisen tuplavetoisen kuljettimen leveys on 1200 millimetriä. Radio-ohjattavan kuljettimen purkukorkeus on enimmillään 9,8 metriä ja kokonaisuuden paino on 29 tonnia.

Kivisammon edustamat Arjes Impaktor -mobiilimurskaimet ovat puolestaan löytäneet hyvin asiakaskuntansa Suomessa. Murskainten tehokkuus, luotettavuus sekä lopputuotteiden laadukkuus on miellyttänyt vaativimpiakin käyttäjiä, ja helppo siirrettävyys tekee tehtävien vaihdoista nopeaa sekä helppoa.


Lue seuraavaksi