Uutiset

Työkoneet

Maxpo: Rentti, Rototilt, Serco, SMP


Maxpo on ehtymätön uutuuksien Sampo.Rentti

Rentillä esittäytyi uusi täyssähköinen Case CX15EV -minikaivukone. Hydrauliikkaa pyörittävän sähkömoottorin teho on 16 kilowattia. Kaivusyvyyttä on tarjolla 2 175 millimetriä. Yhdellä latauksella on työskentelyaikaa luvassa noin kahdeksan tuntia. Laitteessa on vaihtovirta- ja tasavirtalatausmahdollisuus. Tasavirralla eli pikalatauksella akku täyttyy noin 1,5 tunnissa.

Case CX15EV


Rentin toinen uutuus oli pyöräalustainen Case WX175E SR -kaivukone. Sen työpaino on 18 tonnia ja Cumminsin 127 kilowatin dieselmoottori täyttää Stage V -päästönormit. Koneessa on taittopuomi helpottamassa ahtaissa paikoissa operointia. Myös kaivujarruautomatiikka, puskulevy ja tukijalat kuuluvat pakettiin. Pikakiinnikehydrauliikka helpottaa työlaitteiden vaihtoa ja High Flow- sekä Low Flow -hydrauliikat ruokkivat työlaitteita ja kallistuvia kauhanpyörittäjiä. Siirtonopeus on 35 kilometriä tunnissa.

Case WX175E SR
Frans Leivo esittelemässä uutta sähkökonetta.
Kun samaan aikaan isä-Leivo viihdyttämässä messuyleisöä.


Rentin osastolla oli myös esillä Honkajoki Works Oy:n esittelemä pyöräkuormaajakäyttöinen kadunpesulaite, jonka päätöitä ovat katujen ja suurien piha-alueiden puhdistaminen.
Uutuuslaite varmistaa pölyttömän ja syväpuhtaan pesutuloksen. Pesulaitteen leveys on 2 500 millimetriä ja alumiinista hitsatun tankin tilavuus on 3 000 litraa.
Hydraulisesti kääntyvä pesupöytä on varustettu suuttimilla, joita on yhteensä 13 kappaletta. Pumppuna pesulaitteessa on Dynasetin valmistama 150-litrainen ja 90 baarin pumppu. Varusteena on luonnollisesti myös pesupistooli ja letkukela. Myös muita kokoja on saatavana.Rototilt

Rototiltin uusi Suomen maajohtaja Niko Suomela alakuvassa nojailemassa valmistajan uusimpaan RC3-kallistuvaan kauhanpyörittäjään, joka tarkoitettu käytettäväksi 6–12 tonnin kaivukoneissa. Maxpo-messut olivat Suomelan ensiesiintyminen suurelle yleisölle tässä uudessa tehtävässään. Mies tulee konepajapuolelta, mutta uskoo hänellä olevan paljon annettavaa myös laitekaupan puolella, opittavaakin on. Koneurakointisektoria hän pitää mielenkiintoisena alana operoida. Koko ajan tulee uusia tarpeita, joita laitevalmistajien tulee pyrkiä ratkaisemaan.

Rototilt RC3 -kallistuva kauhanpyörittäjä

Uuden RC3-pyörittäjän lisäksi Rototiltin osastolla nähtiin jo viime syksynä Baumassa esitellyt uudet RC-hallintakahvat, jotka ovat yhteensopivia kaikkien Rototiltin RC-sarjan kallistuvien kauhanpyörittäjien kanssa (RC-System). Luvassa on helpompaa asennusta ja monipuolisempaa käyttöä. Uusissa kahvoissa on nimittäin toimintopainikkeita valmiina runsas määrä. Lisäksi kahvoissa (vasen&oikea) on yksittäiset säädöt sopivan käyttöasennon löytämiseksi. Säädön tekeminen käy nopeasti lukitusvipua kääntämällä.

Rototiltin uudet RC-hallintakahvat.


Serco

Sercon uusi lehti-imuri voidaan kiinnittää mihin tahansa kevytperävaunuun ja jarrulliseenkin perävaunuun.
Uusi lehtilaatikko syksyiseen lehtien keruuseen. Laatikko voidaan jättää puiston reunaan ja tyhjentää myöhemmin kiinteistönhoitokoneella tai pyöräkuormaalla. Työlaitekiinnike ja kippaussylinterit ovat laatikossa valmiina.


SMP

Jens Björk esittelemässä SMP:n kallistuvia kauhanpyörittäjiä.


Lue seuraavaksi