Uutiset

Työkoneet

Maxpo: Autotuojat, Avant, Cernos, Dynaset


Sateinen Maxpo tarjosi paljon katseltavaa. Tässä näkymiä messumatkan varrelta.Autotuojat ja -teollisuus ry

Autotuojat ja -teollisuus ry:n yhteisosastolla oli esillä raskasta ja vähän kevyempääkin kuljetuskalustoa. Osastolla nähtiin ammattikäyttöön tarkoitettuja autoja eri valmistajilta, kuten Scanialta, DAF:lta, Sisulta, Toyotalta ja Peugeotilta. Lisäksi osastolla pääsi tutustumaan edellä mainitun kaluston ohella päällirakenteisiin, työlaitteisiin ja lisävarusteisiin.Avant Techo

Avant Techon osaston uutuus oli nostettu oikein jalustalle. Täyssähkökäyttöinen Avant e527 -pienkuormaajassa on 27 kilowattitunnin akku ja käyttöaikaa luvataan kuusi tuntia yhdellä latauksella. Nostovoimaa on tarjolla 900 kilogrammaa ja siirtonopeutta 10 kilometriä tunnissa.

Avant e527
e527:n latausliittimet; Type 2 ja trukkilatausliitiin.
e527:ssä on sarjapikaliitin hydrauliikkojen kytkentään.


Cernos

Cernos oli tuonut Maxpoon näytille isotilavuuksisen Cobra-seulakauhan. Marko Melto antaa 1,8 metrin pituudellaan hieman mittakaavaa kauhan koolle (kuvassa). Kauhan tilavuus on 3,8 kuutiometriä ja se on tarkoitettu yli 22 tonnin painoisiin kaivukoneisiin. Melto lupaa turpeen seulontaan tuottoa jopa 100 kuutiometriä tunnissa. Näitä suuria seulakauhoja on hänen mukaansa käytössä jo paljon ympäri Suomen.

Marko Melto ja iso Cobra.

Cernoksen osastolla nähtiin myös teräkonstruktio, joka mahdollistaa seulonnan ja murskauksen samoilla terillä, tosin eri suuntiin pyöritettäessä. Eli murskaus tapahtuu toiseen suuntaan pyörittäen, ja seulonta toiseen. Näin samalla teräasennuksella voidaan tehdä useampia töitä.

Murskaava ja seulova terä toinen vasemmalta.


Dynaset

Dynasetillä olikin runsas uutuustarjonta. Jari Vuorenmaa piti pitkän esittelyn uutuuksista.


HKOF450 on öljytön mäntäkompressori, joten sitä voidaan käyttää missä asennossa tahansa. Sen voi kytkeä vaikka kaivukoneen puomin päähän, jolloin käyttövoima saadaan peruskoneen lisähydrauliikasta. Ilmantuotto on 450 litraa minuutissa kahdeksan baarin paineella. Hyvästi öljyvuodot ja -vaihdot.

HKOF450

Dynasetin toinen uutuus olikin sitten vähän isompi paketti. Kyseessä on kotitalouksissa tuttu märkä- tai tekstiilipesuri, mutta vain vähän isommassa mittakaavassa. SCU-pintapesulaite on tarkoitettu käytettäväksi kiinteistönhoitokoneiden kanssa ja pääkäyttökohteeksi Jari Vuorenmaa sanoo sisä- ja katetut tilat, joissa on vältettävä pölyämistä ja missä ei sisäsiivouslaitteilla voida operoida, kuten pysäköinti- ja varasto hallit, ostoskeskukset, tunnelit jne. Laitteessa on 500 litran puhdasvesisäiliö ja samankokoinen likavesisäiliö. Etupään suulakkeet kostuttavat pinnan (esipesu). Sen jälkeen laitteen sisällä olevat pyörivät suuttimet tekevät varsinaisen pesun korkeapainepesutyyppisesti, jota seuraa likaisen veden keruu ilmaveitsellä imien likavesisäiliöön.

SCU-pintapesulaite

Jari Vuorenmaa kädessään Dynasetin uusi uppopumppu, jonka pumppausteho on 900 litraa minuutissa. Pienen kokonsa johdosta pumppu mahtuu vaikka IBC-säiliön kansiluukusta sisään. Pöydällä kaksi muuta uutta uppopumppua.
Dynasetin ruuvikompressoreista irtoaa nyt 13 baarin paine. Lisäystä aikaisempiin malleihin on kolme baaria.
Älyä magneetin hallintaan. DSMART-mobiilisovellus mahdollistaa magneetin hallinnan ja toimintojen seurannan kännykkäsovelluksella. Tehonsäädön myötä on saavutettavissa esimerkiksi polttoaineenkulutuksen laskua. Valittavissa on työmoodit Lajittelu, Normaali, Fast Up ja Eco.


Lue seuraavaksi