Uutiset

Yleinen

Trelleborgille arvostettu kultainen SIMA Innovation Award -palkinto

Trelleborg sai 2017 SIMA Innovation Awards -tapahtumassa torstaina 24.11. kultamitalin pian lanseerattavasta VIP™-järjestelmästään (Variable Inflation Pressure, säädettävä rengaspaine). Yhteistyössä johtavan traktorivalmistajan AGCO Fendtin kanssa kehitetty VIP™ on älykäs ja itsenäisesti toimiva pyöräpaketti, joka pystyy säätämään leikkuupuimurin rengaspainetta ajon aikana tarkasti kuormituksen mukaan, optimoi renkaan kosketuspinta-alan ja pienentää maan tiivistymistä.

SIMA Innovation Awards -palkintotapahtuma järjestetään Pariisissa SIMA-maatalousnäyttelyn ennakkolehdistötilaisuuden yhteydessä. Maailmankuuluja palkintoja on jaettu vuodesta 1931 lähtien maatalousalan innovatiivisimmille laitteille, tuotteille, tekniikoille ja palveluille.

Tavoitellun palkinnon vastaanotti Trelleborgin maa- ja metsätalousrenkaista vastaava johtaja Paolo Pompei, joka kommentoi tilaisuudessa näin: ”SIMA Innovation Award -kultamitalin saaminen on meille valtava kunnia. Olemme todella ylpeitä siitä, että maatalousala antaa tunnustusta Trelleborgin pitkäaikaisille pyrkimyksille kehittää innovatiivisia ratkaisuja.”

Trelleborg Wheel Systemsin maa- ja metsätalousrenkaiden tutkimus- ja kehitysjohtaja Piero Mancinelli kommentoi: ”Täsmäviljelytekniikoita käytetään nykyään yli viidellä prosentilla viljelymaasta, ja osuuden ennustetaan kasvavan 20 prosenttiin seuraavan vuosikymmenen aikana. Teolliseen internetiin (lnternet of Things) liitetyistä ilman kuljettajaa toimivista koneista ja roboteista on nopeasti tulossa todellisuutta nykyajan maataloudessa. Niiden avulla viljelijät pystyvät tuottamaan entistä enemmän vähemmillä resursseilla.

”Trelleborgin tarkoituksena on ollut vakiinnuttaa maatalousrenkaan asema täsmäviljelyssä ja teollisessa internetissä, ja olemme panostaneet huomattavasti aikaa ja resursseja näiden innovatiivisten tekniikoiden potentiaalin entistä tehokkaampaan hyödyntämiseen. VIP™-järjestelmässä on kyse juuri tästä. Se on älykäs rengaspaineen säätöjärjestelmä, joka pystyy itsenäisesti määrittämään ja säätämään oikean paineen oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan täsmäviljelyn oppien mukaisesti.”

VIP™-järjestelmä koostuu kuormaa, painetta, lämpötilaa ja muita parametreja mittaavista antureista, kompressoria ohjaavasta elektronisesta keskusyksiköstä sekä painetta säätävästä venttiilistä. VIP™-järjestelmä on integroitu suoraan vanteeseen.

”Kun oikea rengaspaine määritetään ja säädetään automaattisesti, viljelijät pystyvät vähentämään maan tiivistymistä yli kymmenen prosenttia, mikä kasvattaa satoa viidellä prosentilla. Samalla järjestelmä mahdollistaa täysimittaisen yhteyden muodostuksen maatilan verkkoon, keskustietokoneeseen, VIP App -sovellukseen ja muihin koneisiin. Jatkamme VIP™-järjestelmän kenttätestausta eri kasvilajeilla vaativissa olosuhteissa ennen virallista lanseerausta, joka tapahtuu vuoden 2017 SIMA-messuilla Pariisissa 26. helmikuuta–2. maaliskuuta”, Mancinelli toteaa lopuksi.

Lue seuraavaksi